background img
banner
banner

Δημιουργικές κυψέλες δραστηριοτήτων για ευτυχισμένα παιδιά!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ 

Για έκτο συνεχές έτος το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του δήμου Αιγιάλειας πραγματοποίησε και ολοκληρώνει μια ακόμη επιτυχημένη πορεία, στις επτά δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών που λειτουργούν υπό την “ομπρέλα” του. Τα κέντρα παιδικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής ενασχόλησης για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, που αναπτύσσουν την ομαδικότητα και διδάσκονται τη συνεργασία και την αλληλεγγύη, συνέχισαν για μια ακόμα δημιουργική χρονιά να επικοινωνούν μεταξύ τους και να διασκεδάζουν τους μικρούς μαθητές!

Το Νομικό Πρόσωπο “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία” έχει ιδρύσει επτά σημεία Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σε ολόκληρο τον δήμο. Μέσα από το παιχνίδι, οι μικροί μαθαίνουν τον κόσμο των μεγάλων, μπορούν να εξελιχθούν μέσα από το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και φυσικά, ανακαλύπτουν την πιο αγαπημένη τους δραστηριότητα, ποια είναι η κλίση τους και ποιο είναι το “φόρτε” τους. Τα τελευταία δύο χρόνια και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η έλλειψη για ελεύθερο και αδόμητο παιχνίδι ήταν γεγονός. Τη φετινή χρονιά το Νομικό Πρόσωπο, αναγνωρίζοντας την αξία της ανάπτυξη ενός παιδιού και συνάμα στηρίζοντας τις οικογένειες του δήμου σε όλο της το φάσμα, έχει κάνει καλή δουλειά προς όφελος κάθε παιδιού και κάθε γονέα.

Οι επτά δομές που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ, στεγάζονται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, στο 7ο Δημοτικό στα Σταφιδάλωνα, στο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού και τέλος, στο Δημοτικό Σχολείο της Αβύθου. Δύναται να λειτουργεί, όταν αυτό είναι δυνατόν, κατά την περίοδο των σχολικών διακοπών (Πάσχα, Χριστούγεννα, θερινή περίοδος) με δυναμικότητα είκοσι (20) παιδιών ανά βάρδια.

Στήριξη στις οικογένειες μα και τόπος εύρεσης φίλων!

Διανύουμε την έκτη συνεχόμενη χρονιά που λειτουργούμε τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον δήμο και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Και τα επτά Κέντρα δουλεύουν με τις πιο οργανωμένες συνθήκες, γιατί η τοπική οικογένεια και οι δημότες προέχουν πάνω από όλα και πρέπει να έχουν κάθε στήριξη και λύση. Έχουμε ήδη κάνει τον προγραμματισμό μας και για το υπόλοιπο της λειτουργίας, για την τελετή λήξης, αλλά και εν όψει της νέας χρονιάς. Ευελπιστούμε ότι και φέτος θα έχουμε την πληρότητα των προηγούμενων ετών και γιατί όχι, να την ενισχύσουμε. Δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι από όσους ωφελούνται από τα voucher. Εάν όμως μείνουν κάποια κενά, θα δεχθούμε όσα παιδάκια επιθυμούν να συμμετάσχουν δίχως κανένα απολύτως τίμημα. Το επόμενο βήμα είναι να εμπλουτίσουμε τις δράσεις μας και ενδεχομένως να προστεθούν αθλητικές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα το τένις στο Κ.Δ.Α.Π της Αβύθου. Σίγουρα το Τμήμα της Ρομποτικής θα ισχύσει, ενώ ενδέχεται να υπάρχει από φέτος και ένας Θεατρολόγος προκειμένου να συντονίζει επιπλέον τις καλλιτεχνικές μας δράσεις για το θεατρικό εργαστήρι των Κέντρων. Στηρίζουμε τις οικογένειες που ξέρουν ότι αφήνουν τα παιδιά τους σε καλά χέρια αλλά και τα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν, να μάθουν πράγματα και να κάνουν νέους φίλους!” δήλωσε στο protionline.gr ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος.

Πώς λειτουργούν

Σημειώνεται ότι τα Κ.Δ.Α.Π. έχουν διάρκεια περίπου 11 μήνες κάθε έτος, σχεδόν όλη την σχολική χρονιά. Τα επτά σημεία που ισχύουν στην Αιγιάλεια έχουν πενθήμερο ωράριο λειτουργίας, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο το ωράριο εργασίας τους είναι 4.30 το μεσημέρι με 8.30 το βράδυ και 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Σε όλες οι δομές υπάρχει το κατάλληλο εκπαιδευτικό προσωπικό και πιο συγκεκριμένα πέντε διαφορετικές ειδικότητες, Καθηγητή Μουσικής, Καθηγητή Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Κοινωνική Λειτουργό, Γυμναστή και επιπλέον ένα ακόμη άτομο που διδάσκει τα παιδιά τις Νέες Τεχνολογίες (Ρομποτική, εικαστικά εργαστήρια, τεχνογνωσία και φυσική). Επίσης στις δομές απασχολούνται νηπιαγωγοί, παιδαγωγοί και προσωπικό καθαριότητας, ενώ υπάρχει και η δομή Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α. στην οποία εργάζεται επιπλέον και ένας Λογοθεραπευτής. Να σημειωθεί ότι, για όλα τα παιδιά η εγγραφή είναι δωρεάν, καθώς η λειτουργία των Κέντρων καλύπτεται οικονομικά από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Ε.Ε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr