background img
banner
banner

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: Ικανοποίηση πριν την κατάργηση για το έργο της

ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΜΑΡΩΝ

Με αφορμή την κατάργηση, βάσει σχετικής νομοθεσίας, της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, οι Σχολικές Κοινότητες Γυμνασίου και Λυκείου Καμαρών καθώς και οι αντίστοιχοι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, σε ανακοίνωσή τους αναφέρονται στο σημαντικό έργο που επιτελέστηκε στα σχολεία.

Εκφράζουν δε τις ευχαριστίες τους για τα έργα που εκτελέστηκαν επ’ ωφελεία των σχολείων στη διάρκεια λειτουργίας της Επιτροπής, από το 2011 που συστήθηκε έως σήμερα.

Όπως τονίζουν, ΄΄σκοπός της λειτουργίας των Σχολικών Επιτροπών ήταν η κεντρική διαχείριση των οικονομικών πόρων και η κατανομή, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής, των εγκεκριμένων πιστώσεων για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων. Στα δεκατρία χρόνια που μεσολάβησαν –παρά τη διαχείριση από διαφορετικά πρόσωπα- επιτεύχθηκαν οικονομίες κλίμακας για δαπάνες όπως, προμήθεια σε: πετρέλαιο θέρμανσης, τεχνολογικό εξοπλισμό, αναλωσίμων αλλά και σε οικοδομικά έργα μικρής κλίμακας κ.ά. Με δεδομένη τη σημαντική μείωση των εγκεκριμένων πιστώσεων για τη λειτουργία των σχολείων, που συνέβη λόγω της οικονομικής κρίσης που είχαμε στη χώρα μας, αυτή η στόχευση στην οικονομική διαχείριση ήταν ζωτικής σημασίας. Το όφελος από τη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής συνοψίζεται στις εξής λέξεις: αμεσότητα, λειτουργικότητα, αποτελεσματικότητα στην υποστήριξη ολόκληρης της σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Επίσης, το γεγονός ότι η όλη διαχείριση γινόταν κεντρικά απάλλασσε τους Διευθυντές /ντριες από φόρτο εργασίας προκειμένου να επικεντρωθούν στο απαιτητικό και δύσκολο έργο της διοίκησης των σχολικών μονάδων΄΄.

Ειδική μνεία κάνουν στη λειτουργία της Σχολικής Επιτροπής τα τελευταία χρόνια όπου Πρόεδρος της Επιτροπής διετέλεσε ο Επαμεινώντας Δούλος.

Σημειώνουν έτσι τα εξής: ΄΄Ο κ. Δούλος είχε την εμπειρία των προβλημάτων των σχολείων, καθώς υπηρέτησε σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο ίδιος ως καθηγητής επί σειρά δεκαετιών αλλά και ως Διευθυντής. Έχοντας λάβει υπόψη του τις καλές πρακτικές των προκατόχων του, με έγνοια και όραμα για την ανάπτυξη των σχολείων της Δευτεροβάθμιας, κατέγραψε το σύνολο των αναγκών των σχολείων μας, τις προτεραιοποίησε και αξιοποίησε τις πιστώσεις που διατέθηκαν στη Σχολική Επιτροπή με τη μέγιστη δυνατή απόδοση εάν κρίνουμε από το έργο που επιτελέστηκε στα δύο σχολεία μας. Παρότι η χρηματοδότηση των σχολείων είναι πάντα ανεπαρκής σε σχέση με τις ανάγκες κτιρίων που «γερνάνε» και απαιτούν ολοένα και περισσότερα χρήματα, η αγαστή συνεργασία της Σχολικής Επιτροπής με τις διευθύνσεις των σχολείων και η λελογισμένη διαχείριση των χρημάτων εξασφάλισε στα συστεγαζόμενα σχολεία, Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Καμαρών σειρά έργων΄΄.

Τα έργα που εκτελέστηκαν επί προεδρίας Επ. Δούλου

Στη συνέχεια έκαναν αναφορά στα εξής έργα: 1) Τοποθέτηση νέου αλεξικέραυνου (στη θέση του παλαιού που είχε κλαπεί), 2) Αντικατάσταση της οξειδωμένης σιδηροκατασκευής (πόρτα και παράθυρο) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, 3) Αντικατάσταση των κατεστραμμένων λόγω παλαιότητας πορτών στις τουαλέτες των μαθητών του Γενικού Λυκείου με νέες πόρτες αλουμινίου. 4) Ανακατασκευή γηπέδου βόλεϋ – μπάσκετ (επίστρωση με ειδικό συνθετικό υλικό), 5) Αγορά και τοποθέτηση βιντεοπροβολέων σε όλες τις αίθουσες του ΓΕΛ Καμαρών, 6) Τοποθέτηση ενσύρματου Internet σε όλες τις αίθουσες και των δύο σχολείων, 7) Δύο desktop και μία οθόνη, 8) Τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων στα παράθυρα των λυόμενων αιθουσών για την αποτροπή βανδαλισμών και φθοράς δημόσιας περιουσίας, 9) Τοποθέτηση υαλοπινάκων triplex στο αίθριο του σχολείου με στόχο την ασφάλεια των μαθητών, 10) Συντήρηση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων του κτιρίου (αίθουσες και εργαστήρια) και τοποθέτηση λαμπτήρων LED στα εξωτερικά φωτιστικά και σε όλες τις αίθουσες Γυμνασίου και Λυκείου. 11) Τοποθέτηση ρολών σκίασης στο εργαστήριο Φυσικών Επιστημών. 12) Νέο φωτοτυπικό μηχάνημα, 13) Νέο αιρκοντίσιον στο γραφείο του συλλόγου διδασκόντων, 14) Πλήρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε φωτοτυπικό χαρτί και κόλλες διαγωνισμάτων για τις εξετάσεις. 15) Παγκάκια εσωτερικού χώρου. 16)Απεντόμωση/Μυοκτονία κάθε χρόνο.

΄΄Ελπίζουμε στη συνέχιση, εκ μέρους της υπηρεσίας του Δήμου Αιγιαλείας που θα αναλάβει τις αρμοδιότητες της Σχολικής Επιτροπής, του εξαιρετικού έργου που προσέφερε στα σχολεία η καταργηθείσα Σχολική Επιτροπή΄΄, καταλήγουν οι εκπρόσωποι σχολείων και συλλόγων γονέων των Καμαρών.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr