background img
banner
banner

«Θωρακίστηκε» το Γυμνάσιο Ακράτας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων, η αντικατάσταση των ξύλινων παραθύρων του Γυμνασίου Ακράτας (15 παράθυρα), αναβαθμίζοντας τις συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο και θωρακίζοντας μαθητές και διδάσκοντες, δεδομένου ότι υπήρχε έντονη ανησυχία από τη διάβρωση των παλιών παραθύρων. Το έργο εκτελέστηκε με μέριμνα της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας, που έλαβε δύο προσφορές, υιοθετώντας τη χαμηλότερη.

Το αίτημα αντικατάστασης των παραθύρων είχε εκφραστεί από τον διευθυντή του Γυμνασίου Ακράτας, τονίζοντας πως υπάρχει ανάγκη συντήρησης των ξύλινων παραθύρων του σχολείου τα οποία είχαν διαβρωθεί με τα χρόνια, με αποτέλεσμα να είναι επισφαλή λόγω πιθανότητας πτώσης των τζαμιών. Είχε κριθεί δε ως απαραίτητη η συντήρησή τους. ανταποκρινόμενη στο αίτημα, η Σχολική Επιτροπή έλαβε απόφαση εκτέλεσης του έργου, επιλέγοντας την προσφορά των 1.080 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) που ήταν η οικονομικότερη.

Ε. Δούλος: «Αντικατάσταση παραθύρων στις γιορτές»

Οι παρεμβάσεις στο κτίριο, έγιναν κατόπιν της αυτοψίας που είχε κάνει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Επαμεινώνδας Δούλος σε διάφορα κτίρια, ο οποίος διαπίστωσε ότι σε κάποια σχολεία χρειάζονται εργασίες, αφού είχαν καταγραφεί είτε μεγάλα είτε μικρά προβλήματα, τα οποία σταδιακά δρομολογήθηκαν για να αποκατασταθούν. Στο συγκεκριμένο σχολείο, έπρεπε να τριφτούν τα ξύλινα παράθυρα, να στοκαριστούν και να βαφτούν. Ταυτόχρονα, σε όσα σημεία μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση, ή τεχνικές βελτιώσεις, δόθηκε εντολή να γίνουν άμεσα. “Ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Μιχαηλίδης ήταν απολύτως συνεργάσιμος και με την υπηρεσία και τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο, καθώς η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε όσο ήταν το σχολείο κλειστό, δηλαδή μέσα στις γιορτές” ανέφερε στo protionline.gr ο κ. Δούλος.

“Ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο, μας έκανε πολύ καλές τιμές για την εποχή και είμαστε ευχαριστημένοι, από το τελικό αποτέλεσμα. Στο συγκεκριμένο κτίριο, είχε γίνει και παλιότερα παρέμβαση, στο κιόσκι που υπάρχει στο προαύλιο του χώρου, κοντά στις τουαλέτες. Τότε είχε γίνει αναστήλωση του στεγάστρου και διάφορες άλλες μικρές παρεμβάσεις, γενικού χαρακτήρα. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις που μπορούσαμε να εκτελέσουμε αυτή την εποχή, όπως αυτή για στο 3ο Γυμνάσιο, η οποία ήταν αρκετά μεγάλη δουλειά, αφού αφορούσε τη στατικότητα του κτιρίου. Μάλιστα έγινε αντικατάσταση της καμινάδας με inox καμινάδα, νέας τεχνολογίας” τόνισε ακόμη ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής.

Στα Λύκεια Ακράτας και Καμαρών

Να σημειωθεί ότι, πρόσφατα είχαν γίνει αρκετές παρεμβάσεις στο Λύκειο της Ακράτας, ενώ στο Λύκειο Καμαρών τοποθετήθηκαν κάγκελα περιμετρικά αλλά και στα παράθυρα. Να επισημανθεί δε, ότι έγιναν παρεμβάσεις στους καυστήρες και στα λεβητοστάσια σχεδόν σε όλα τα σχολεία της περιοχής, ενώ σε ορισμένα από αυτά αντικαταστάθηκε και το δοχείο πληρώσεως των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Σήμερα παραλαμβάνονται και οι υπόλοιποι βιντεοπροβολείς

Τέλος, σήμερα το πρωί 10 Ιανουαρίου, θα γίνει η παραλαβή των υπολοίπων μηχανημάτων για βιντεοπροβολείς, τα οποία μαζί με τα ήδη τοποθετημένα έντεκα που έχουν μοιραστεί ήδη, θα ισχυροποιήσουν την τεχνολογία και την τεχνογνωσία για την εξυπηρέτηση των μαθητών, με μόνιμο οπτικοακουστικό υλικό κάθε εκπαιδευτική γνώση. Ταυτόχρονα, σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας στο εξής, θα υπάρχει στατικό internet, και μάλιστα σε όλες τις αίθουσες κάθε μονάδας, ανεξαιρέτως. Το κόστος αγοράς των 14 βιντεοπροβολέων ανήλθε σε 5.000 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

΄΄Προχωράμε με σταθερά βήματα σε έργα και παρεμβάσεις στα σχολεία μας. Συνεχίζουμε γιατί οι μαθητές μας το αξίζουν!΄΄, κατέληξε ο κ. Δούλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr