background img
banner
banner

Άλλαξαν «χέρια» 4.000 δάνεια της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας

Νέα δεδομένα για τους δανειολήπτες της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας που έχουν ακόμα και σήμερα μη εξυπηρετούμενες οφειλές, καθώς η ειδική εκκαθαρίστρια PQH ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην πώληση χαρτοφυλακίων με χιλιάδες «κόκκινα δάνεια» τραπεζών που έχουν κλείσει.

Πρόκειται για την πώληση των τριών πακέτων Alphabet της PQH που περιλαμβάνει χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνολικής αξίας 4,8 δις ευρώ και συνολικής απαίτησης 14,8 δις ευρώ από 16 τράπεζες που έκλεισαν την περίοδο των μνημονίων και βρίσκονται ακόμα και σήμερα υπό ειδική εκκαθάριση.

Μεταξύ αυτών των δανείων περιλαμβάνονται και τα «κόκκινα» επιχειρηματικά, εμπορικά και στεγαστικά δάνεια της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, που την εποχή του κλεισίματος αριθμούσαν σε περίπου 4.000. Βέβαια, κατά τη διάρκεια των χρόνων που ακολούθησαν κάποια από αυτά τα δάνεια ρυθμίστηκαν ή εξοφλήθηκαν, όμως τα περισσότερα έγιναν «κόκκινα» και παραμένουν.

Το σχήμα «Alphabet» δεν περιλαμβάνει αγροτικά δάνεια, δάνεια αγροτικών συνεταιρισμών, δάνεια που φέρουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, καθώς και δάνεια για τα οποία είναι σε εξέλιξη νομικές διαδικασίες.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr