background img
banner
banner

Κάηκε το κοντέινερ… έμειναν στον δρόμο

ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΣΤΕΓΗ

Τι κι αν ήταν ένα κοντέινερ αυτό που στέγασε τις χαρές και τις λύπες τους χρόνια τώρα; Ήταν το σπίτι τους. Για την ακρίβεια ήταν το σπιτικό μιας τριμελούς οικογένειας, το οποίο όμως έγινε παρανάλωμα του πυρός με την φωτιά του οικισμού «Τριάντειο» το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Ιουλίου (ΒΛΕΠΕ ΕΔΩ). Από τότε, η μητέρα και οι δύο κόρες της βρέθηκαν στον δρόμο, χωρίς στέγη, δίχως εισόδημα, στερούμενες ακόμη και τα απαραίτητα για την διαβίωσή τους… Μόνες, σε μία κοινωνία που στοχοποιεί γρήγορα και ξεχνά ακόμη πιο εύκολα και σε μια Πολιτεία που αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεσα λύσεις.

Στην αρχή ήταν ο σεισμός που τους στέρησε το σπιτικό τους. Πολύ γρήγορα μάζεψαν ό,τι ψυχικά αποθέματα είχαν και έστησαν νέο «σπίτι» στο κοντέινερ του Τριαντείου. Οι δυσκολίες πολλές και τα προβλήματα σταματούσαν κάθε προσπάθεια να φύγουν από εκεί και να εγκατασταθούν αλλού. Μικρά κορίτσια ήταν οι κόρες της κ. Παναγιώτας Σταυρουλοπούλου το 1995 που εγκαταστάθηκαν στο Τριάντειο. Σήμερα, ένα άλλο φυσικό φαινόμενο, η φωτιά, που προκλήθηκε όμως από ανθρώπινο χέρι, λάθος ή αμέλεια, ήταν αυτή που κατέστρεψε τον «κόσμο» τους.

Δεν κατάφεραν να σώσουν το παραμικρό…

΄΄Εκείνη την ημέρα η ζέστη ήταν αφόρητη. Ήμουν με τις κόρες μου μέσα στο κοντέινερ, είχαμε κλείσει τις πόρτες και είχαμε αναμμένο το κλιματιστικό. Αντιληφθήκαμε ότι έξω κάτι συμβαίνει. Μόλις διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για φωτιά, πεταχτήκαμε έξω. Μετά από ένα λεπτό και το δικό μας σπίτι είχε τυλιχθεί στις φλόγες. Γλιτώσαμε από θαύμα. Δεν καταφέραμε όμως να σώσουμε το παραμικρό. Τα ρούχα μας, τα πράγματά μας, το νοικοκυριό μας, όλα καταστράφηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Μείναμε με τα ρούχα που φορούσαμε. Δεν είχα ούτε μία πετσέτα να σκουπιστώ. Δεν υπήρχε ούτε νερό να ρίξω στα υπάρχοντά μου. Ήταν μία τρέλα…΄΄, εξομολογείται η κ. Σταυρουλοπούλου στο “protionline.gr”.

Εκείνο το μεσημέρι, οι υψηλές θερμοκρασίες και ο δυνατός μαΐστρος έδωσαν τη χαριστική βολή σε έξι κοντέινερ του Τριαντείου που παραδόθηκαν στις φλόγες. Από αυτά, μόνο τα δύο ήταν κατοικήσιμα εκ των οποίων το ένα της κ. Σταυρουλοπούλου. Μάλιστα, όπως η ίδια αναφέρει, το σπίτι της βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση. Το είχε συντηρήσει η ίδια με τις απαιτούμενες προσθήκες για να μπορέσει να ζήσει όλα αυτά τα χρόνια. Ακριβώς δίπλα του, ένας ακάλυπτος χώρος γεμάτος ξερά χόρτα που κάποιοι δεν προνόησαν να καθαρίσουν, «φρόντισαν» να μεταφέρουν γρήγορα τη φωτιά στο κοντέινερ της κ. Σταυρουλοπούλου.

Η πρώτη νύχτα βρήκε την γυναίκα με τις κόρες της στα παγκάκια, στην πλατεία Αγ. Λαύρας, ενώ δύο εβδομάδες τώρα φιλοξενούνται από συγγενείς και γνωστούς, ωστόσο δεν υπάρχει δυνατότητα για περαιτέρω φιλοξενία. Η ανάγκη να βρεθεί έστω μία προσωρινή στέγη γι’ αυτές, είναι επιτακτική.

«Λύση σε ενάμιση μήνα από την Πρόνοια. Ως τότε, πού;»

΄΄Πρώτα απ’ όλα, ευχαριστώ τον Θεό που είμαστε καλά στην υγεία μας και βγήκαμε σώες από την πύρινη κόλαση. Από εκεί και πέρα όμως, τα προβλήματα πάρα πολλά. Βρεθήκαμε στον δρόμο. Δεν έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε στέγη. Απευθυνθήκαμε στην Κοινωνική Πρόνοια του δήμου και μας είπαν να νοικιάσουμε ένα σπίτι και κατόπιν δικών τους ενεργειών να μας καταβάλουν τα ενοίκια για ένα χρόνο. Όμως οι διαδικασίες, όπως φαίνεται θα αργήσουν, αφού θα χρειαστούν αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, επικυρώσεις κ.λπ. και απ’ ό,τι μας είπαν, θα περάσει τουλάχιστον ενάμισης μήνας για να δοθούν τα χρήματα. 

Όσα σπίτια προς ενοικίαση κι αν επισκεφθήκαμε, οι ιδιοκτήτες αρνούνται να μας βάλουν μέσα εάν δεν καταβάλουμε έστω ένα ενοίκιο, όμως δεν έχουμε χρήματα γι’ αυτό΄΄, επισημαίνει στο “protionline.gr” η παθούσα, προσθέτοντας: ΄΄Δεν είμαστε επαίτες. Είμαστε νομοταγείς φορολογούμενοι πολίτες και ζητούμε μέριμνα από την Πολιτεία. Εάν αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει άμεσα, καλούμε τους συμπολίτες μας εάν μπορούν να μας βοηθήσουν. Αυτό που ζητούμε είναι μία προσωρινή στέγη. Πλέον είναι θέμα επιβίωσης΄΄…

Να σημειωθεί ότι η γυναίκα λάμβανε μία μικρή αναπηρική σύνταξη, η οποία όμως έχει κοπεί μέχρι να εξεταστεί εκ νέου από την αρμόδια Επιτροπή. Επίσης και οι κόρες της είναι άνεργες. Όσοι εκτιμούν ότι μπορούν να βοηθήσουν την οικογένεια και να προσφέρουν προσωρινή στέγη και τα στοιχειώδη, μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Σταυρουλοπούλου, στο τηλ. 6982923923.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr