background img
banner
banner

Είδαν τον υφυπουργό, πήραν διαβεβαιώσεις…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη είχαν την Πέμπτη 27 Ιουλίου, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και ο ταμίας του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιάλειας, για τις πρόσφατες καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Αιγιάλεια. Επίσης, στο τραπέζι τέθηκαν τα θέματα για τις χαμένες επιδοτήσεις, τα μισθωμένα, οι δασικοί χάρτες και οι αθρόες εισαγωγές εσπεριδοειδών.

΄΄Όσον αφορά τις ζημιές ζητήσαμε από τον υφυπουργό την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση στο 100% της πραγματικής ζημιάς. Για τις επιδοτήσεις, του ζητήσαμε να καταθέσει την αίτηση θεραπείας προς το νομικό συμβούλιο του κράτους για να αποφανθεί αυτό για τους απλήρωτους συναδέλφους αγρότες΄΄, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Συλλόγου που γίνονται γνωστά και τα ακόλουθα:

΄Όσον αφορά για τους δασικούς χάρτες δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το θέατρο του παραλόγου που ζητάτε να πληρώσουν 2 και 3 φορές οι παραγωγοί τα κτήματά τους είτε μέσο εξαγοράς από το Δασαρχείο είτε μέσω προστίμων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σε όλα τα παραπάνω ο υφυπουργός απάντησε: 1)Για τις ζημιές θα βγουν άμεσα οι γεωπόνοι για καταγραφή μόλις τελειώσουν οι αιτήσεις ενόψει που ξεκινά ο τρύγος. 2)Για την αίτηση θεραπείας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν αν και δεν είναι στην αρμοδιότητα του αλλά του κυρίου Αποστόλου. Δεν γνωρίζει γιατί έχει κολλήσει εκεί. Για τους δασικούς , επικοινώνησε με τον κ. Φάμμελο ώστε να ξεπεραστεί η μεγάλη αδικία σε όσους τα έχουν αγορασμένα με δάνεια και τα έχουν εντάξει και στα σχέδια βελτίωσης και σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται οι ίδιοι. Για τις εισαγωγές στα εσπεριδοειδή, ότι δεν είναι έτοιμο το κράτος και κατάλληλα εξοπλισμένο με σκάνερ για τον έλεγχο των φορτίων΄΄.

Και καταλήγει ο Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας: ΄΄Από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει. Θα περιμένουμε να δούμε επιτέλους για μια φορά αυτά που λέει ένας υπουργός αν πραγματοποιηθούν η θα μείνουν απλά λόγια χωρίς αντίκρισμα…΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr