background img
banner
banner

Λήψη μέτρων για τις τσούχτρες!

ΠΛΩΤΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ

Άμεσα μέτρα ενδεχομένως και την άλλη εβδομάδα, λαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το θέμα των μεδουσών στην θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, σύμφωνα με τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος σε σχετική ερώτηση χθες στην Βουλή. Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως υπάρχει πρόθεση για ένταξη στο NATURA 2000.

Μεταξύ άλλων ο κ. Φάμελλος επανέλαβε ότι υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας, τονίζοντας ότι το υπουργείο ήδη προωθεί ένα πλαίσιο αντιμετώπισης των οικολογικών προβλημάτων, μεταξύ άλλων και το φαινόμενο με την εμφάνιση μεδουσών στον Κορινθιακό και Πατραϊκό κόλπο. Τόνισε από το ύψος του Ψαθοπύργου μέχρι τη Ναύπακτο η θαλάσσια περιοχή θα ενταχθεί στη διεθνή συνθήκη NATURA 2000, ενώ παράλληλα αναμένεται και μια σειρά τροποποιήσεων νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν την προστασία το περιβάλλοντος.

Σε ό,τι αφορά το φαινόμενο με τις τσούχτρες φέτος να έχουν “διώξει” τους λουόμενους από τις παραλίες και να έχουν επιφέρει δυσάρεστη οικονομική κατάσταση στον τουριστικό κλάδο, ο κ. Φάμελλος έδωσε την είδηση ότι πολύ πιθανό αυτή την εβδομάδα να βρεθούν στον Κορινθιακό κόλπο και σε μεγάλες τουριστικές μονάδες της περιοχής, όπου η συγκέντρωση του κόσμου είναι μεγάλη, πλωτά μέσα προστασίας των λουομένων. Τα μέσα θα φροντίζουν για την απομάκρυνση των μεδουσών αλλά και για τις πρώτες βοήθειες στους λουομένους. H ενέργεια αυτή θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr