background img
banner
banner

Ακαταλληλότητα και επικινδυνότητα καταγγέλλουν οι γονείς

ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Διακοπτού… εδώ και τώρα ζητούν οι γονείς των νηπίων, τονίζοντας πως το σχολείο εδώ και εννέα χρόνια στεγάζεται σε έναν άκρως ακατάλληλο και επικίνδυνο για τα παιδιά χώρο, ζητώντας από τον δήμο να λάβει μέτρα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Στην δημοτική αρχή γνωρίζουν την κατάσταση αναζητώντας λύση που είτε θα έχει να κάνει με μεταστέγαση του σχολείου είτε με εγκατάσταση προκάτ αιθουσών σε οικόπεδο πλησίον των υφιστάμενων σχολείων.

Σημειώνεται ότι το σχολείο στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, όμως, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ότι το κτίριο είναι μισθωμένο, αλλά ότι δεν διαθέτει προαύλιο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να περνούν το δρόμο και να πηγαίνουν στο προαύλιο του Δημοτικού για να προαυλιστούν… Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νηπιαγωγείο έχει μεγάλο αριθμό μαθητών καθώς συγκεντρώνει παιδάκια από όλο τον πρώην δήμο Διακοπτού, ωστόσο είναι εμφανές πως το υπάρχον κτίριο δεν πληροί τις προϋποθέσεις.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το κτίριο που στεγάζεται το Νηπιαγωγείο ήταν ένα παλιό καφενείο. Ένας χώρος με τζαμαρίες, πολύ μικρός για τα 35 παιδιά που φοιτούν σε αυτό και με μόλις μία τουαλέτα. Επίσης, δεν υπάρχει προαύλιος χώρος, με αποτέλεσμα τα νήπια να πρέπει να διασχίζουν κεντρικό δρόμο του Διακοπτού, στον οποίο οι οδηγοί, λόγω μεγάλης ευθείας, αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα. Η διαδικασία αυτή γίνεται αποκλειστικά με την ευθύνη των νηπιαγωγών.

΄΄Θα θέλαμε να μεριμνήσετε για τη μετεγκατάσταση του σχολείου”

Οι γονείς με σχετικό έγγραφό τους είχαν επισημάνει το πρόβλημα από τις αρχές του καλοκαιριού, τόσο προς τον αντιδήμαρχο Ανατολικής Αιγιάλειας όσο και προς την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, τονίζοντας: ΄΄Εμείς οι γονείς των μαθητών του Νηπιαγωγείου Διακοπτού θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κτιριακή κατάσταση του σχολείου το οποίο λειτουργεί σε μισθωμένο χώρο από το 2008. Για την έλλειψη αιθουσών και γενικότερα χώρων, με αποτέλεσμα κάποιες χρονιές να μη χωρούν όλοι οι μαθητές και να γίνεται κλήρωση, τα πολλά μέτρα της παλιάς σιδηροκατασκευής με τα λεπτά τζάμια καθώς και την έλλειψη προαυλίου για το διάλειμμα των μαθητών, που χρησιμοποιούν την αυλή του Δημοτικού Σχολείου, αφού διασχίσουν πρώτα δημοτικό δρόμο, στον οποίο λόγω της μεγάλης ευθείας τα οχήματα αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα. Το να περνούν το δρόμο για τα διαλείμματα που επιβάλλει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τα παιδιά μας, όσο και για τους εκπαιδευτικούς΄΄.

Επίσης, οι γονείς ανέφεραν και τα εξής: ΄΄Θα θέλαμε να μεριμνήσετε για τη μετεγκατάσταση του σχολείου σε άλλο κατάλληλο χώρο, αφού υπάρχει οικόπεδο ανάμεσα στο Λύκειο και στο Γυμνάσιο Διακοπτού που έχει ήδη παραχωρηθεί γι’ αυτήν τη μετεγκατάσταση, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Αιγιαλείας τον Απρίλιο του 2013 αλλά από τότε δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Ζητάμε επίσης την παρουσία σχολικής τροχονόμου κατά το πέρασμα του δρόμου στα διαλείμματα, για την ασφάλεια των μαθητών. Είναι το δεύτερο έγγραφο που στέλνουμε με τα αιτήματά μας μέσα στο σχολικό έτος 2016-2017 αλλά δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες΄΄.

Άμεσες και εφικτές λύσεις εξετάζει ο δήμος

Ερωτηθείς από το “protionline.gr” για το θέμα, ο αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Γιοβάς επισήμανε πως ο δήμος αναζητά λύση, πλην όμως δεν έχει προχωρήσει ως τώρα σε μεταστέγαση, δεδομένου ότι βρίσκεται σε αναζήτηση κονδυλίων για την ανέγερση νέου σχολείου σε οικόπεδο που έχει εξασφαλίσει για τις ανάγκες στέγασης του σχολείου, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Διακοπτού.

΄΄Έχουμε εξασφαλίσει το οικόπεδο, βρισκόμαστε στην διαδικασία εξεύρεσης πόρων για την ανέγερση νέου σχολείου. Πλην όμως, επειδή αυτό είναι δύσκολο και χρονοβόρο, εξετάζουμε το ενδεχόμενο διαμόρφωσης του οικοπέδου αυτού προκειμένου να τοποθετηθεί προκατασκευασμένη αίθουσα για τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου, ώστε να εγκαταλειφθεί το υπάρχον κτίριο που δεν ενδείκνυται και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Επιπλέον, είμαστε σε διερεύνηση μήπως και μεταφερθεί το σχολείο προσωρινά σε κάποιο δημόσιο κτίριο στην περιοχή, ωστόσο και αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς θα πρέπει και τους απαιτούμενους χώρους να διαθέτει και το προαύλιο΄΄, επισήμανε ο κ. Γιοβάς, προσθέτοντας πως θα υπάρξει μέριμνα για το Νηπιαγωγείο Διακοπτού, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος των γονιών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr