background img
banner
banner

Άγριο roadtrip στην Πεντέλη με τον Ανδρέα Ξυλιά

Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΝΑΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ 

Πεντελικό όρος. Με υψόμετρο 1.109 μέτρα χωρίζει το λεκανοπέδιο της Αθήνας με την πεδιάδα του Μαραθώνα. Φυσικά η ιστορία του είναι συνδεδεμένη με το ομώνυμο διάσημο μάρμαρο εξαιρετικής ποιότητας, του οποίου η εξόρυξη είχε ξεκινήσει από την εποχή του Περικλή, τον 5ο αιώνα π.Χ.. Το πιο γνωστό κατασκεύασμα από μάρμαρο Πεντέλης είναι ο Παρθενώνας μας. Να σημειωθεί ότι ακόμα και σήμερα συνεχίζεται η παραγωγή μαρμάρου στην περιοχή του Διονύσου, στο βόρειο κομμάτι του βουνού.

Γι’ αυτό τον λόγο λοιπόν το έδαφος της Πεντέλης είναι ιδιαίτερα κακοτράχαλο και, επειδή υπήρχαν λατομεία, έχουν ανοιχτεί πολλοί μικροί δρόμοι για τη διευκόλυνση των έργων, με αποτέλεσμα να είναι αγαπημένο μέρος αυτών που αγαπούν τις off-road διαδρομές. Άλλωστε έχουν δημιουργηθεί και οργανωμένες πίστες motocross για όσους το ακολουθούν ως επίσημο άθλημα.

Η πρόσβαση στους, γεμάτους αδρεναλίνη, δρόμους της γίνεται από τον Διόνυσο, τη Νέα Μάκρη, όπου θα διασχίσετε και το πανέμορφο δάσος της Ραπεντόζας , την Πεντέλη, τη νέα Πεντέλη και την Κηφισιά. Εξαιρετικό σημείο για ξεκούραση είναι η πηγή Καρακάντα, που βρίσκεται σχεδόν στο ψηλότερο προσβάσιμο μέρος του βουνού, επάνω στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει την Πεντέλη με τη Νέα Μάκρη. Άλλα σημεία ενδιαφέροντος είναι η σπηλιά του Νταβέλη, την ιστορία του οποίου θα αναλύσω σε επόμενο άρθρο μου, και το μοναστήρι του Άγιου Παντελεήμονα.

Εν κατακλείδι, ακόμα κι αν δεν είστε extreme άτομο, μια βόλτα αποθεραπείας από την κούραση της καθημερινότητας είναι ιδανική, απέχοντας μόλις μισή ώρα από το κέντρο της Αθήνας. Η θέα από κάθε της σημείο προς την πρωτεύουσα ή προς τον κόλπο των πεταλιών στα ανατολικά θα σας ανταμείψει για την επιλογή σας!

Πηγή : gameoftrips.wordpress.com


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr