background img
banner
banner

Αυτοψία Βούρδα στα προβληματικά –λόγω τρένου- σημεία των Νικολεΐκων

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ «ΜΠΑΛΑΚΙ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Επίσκεψη στα Νικολέικα και συγκεκριμένα στα σημεία που εξαιτίας της νέας σιδηροδρομικής γραμμής έχουν δημιουργηθεί τα σοβαρότερα προβλήματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων και εμποδίζουν την ανάπτυξη της περιοχής, πραγματοποίησε προχθές Σάββατο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Θάνος Βούρδας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αχαΐας Ανδρέα Ριζούλη.
Είχαν προηγηθεί οι ενέργειες του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Νικολεΐκων Τάσου Μούσκα, αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ίωνες» διαμέσου του προέδρου του Ασημάκη Σταυρόπουλου, ζητώντας επισταμένα παρεμβάσεις για βρεθούν λύσεις στο μείζον πρόβλημα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ως γνωστόν, εξαιτίας της νέας πραγματικότητας που επέβαλε ο σιδηρόδρομος, έχει διαταραχθεί η καθημερινότητα των κατοίκων Νικολεΐκων και Ριζομύλου, βλέποντας και πλήγμα στην ανάπτυξη του τόπου τους εξαιτίας της παύσης λειτουργίας του κεντρικού δρόμου που εδώ και τόσα χρόνια συνέδεε τα Νικολέικα με την παραλία. Η παράκαμψη στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής, από το καλοκαίρι ως τώρα, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα, αφού δεν είναι μόνο ότι χρειάζεται κάποιος να διανύσει περίπου 500 μέτρα για να βρεθεί και πάλι σχεδόν στο ίδιο σημείο, αλλά και το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για ασφαλή και ομαλή διέλευση πεζών και οχημάτων. Ο νέος δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός και δύσκολα περνούν δύο αυτοκίνητα, ενώ στην υπόγεια διάβαση (ύψους μόλις 3,20 μέτρων), δεν υπάρχει πρόβλεψη για να περνούν απορριμματοφόρα, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης, από το καλοκαίρι που δόθηκε στην κυκλοφορία, έχει διακοπεί και η αστική συγκοινωνία λόγω αδυναμίας διέλευσης των λεωφορείων. Επίσης, δεν περνούν και τουριστικά λεωφορεία, τα οποία πλέον δεν μπορούν να φτάσουν στην παραλία. Όμως και για τους πεζούς η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Οι πιέσεις φέρνουν τα… πρώτα αποτελέσματα

Μετά τις αρχικές μεμονωμένες ενέργειες του προέδρου της τοπικής κοινότητας Νικολεΐκων, συνεχίζονται οι από κοινού ενέργειες και πλήρη συνεργασία του προέδρου και του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής «Ίωνες», που έχουν φθάσει ήδη στο γραφείο της Εισαγγελέως του Πρωτοδικείου Αιγίου, η οποία έδειξε άμεσο και αποτελεσματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα.

Ήδη εμφανίζονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αυτών των ενεργειών, διότι μετά την προ ολίγων ημερών επίσκεψη στους χώρους των προβλημάτων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Σπαρτινό, προχθές Σάββατο τα σημεία «αιχμής» επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών κ. Βούρδας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ριζούλης, συνοδευόμενοι από συνεργάτες τους. Επίσης, εκτός από τον κ. Μούσκα και τον κ. Σταυρόπουλο, παρών στη συνάντηση ήταν και ο αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Φιλιππάτος.

Ο κ Βούρδας άκουσε με μεγάλη προσοχή τα θέματα που του επέδειξαν. Πραγματοποίησε αυτοψία και είδε μόνος του τα προβλήματα, διανύοντας μία απόσταση 1.300 μέτρων, δίδοντας σε όλα εξηγήσεις και απαντήσεις, υποσχόμενος μάλιστα να λυθεί ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα. Συγκεκριμένα, για το πρόβλημα της αδυναμίας διάβασης των βαρέων οχημάτων σε σημείο της σιδηροδρομικής γραμμής από τον δρόμο των Νικολεΐκων, απαντώντας στις επίμονες παραινέσεις παρευρισκομένων σχετικά με αύξηση του ύψους του χώρου διέλευσης των βαρέων οχημάτων και της σχετικής ευκολίας πραγματοποίησης, τόνισε πως θα μπορούσε να εκπονήσει ο δήμος μία τεχνική μελέτη για την αλλαγή του έργου σε αυτό το σημείο. ΄΄Ας εκπονήσει ο δήμος τεχνική μελέτη κι εγώ, ως Υπουργείο, μαζί με την ΕΡΓΟΣΕ θα αναλάβουμε τα πάντα, ώστε να λυθεί το πρόβλημα΄΄ σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βούρδας…

Τέλος, κατά την διάρκεια της επίσκεψης τέθηκε και το πρόβλημα της διέλευσης των πεζών και κατατέθηκε η πρόταση δημιουργίας ενός ανελκυστήρα για να μπορούν να περνούν οι δημότες…

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr