background img
banner
banner

Εκδηλώσεις που θα προάγουν τον Πολιτισμό και θα διαφημίσουν την Αιγιάλεια!

ΤΑ 14α ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2018 ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΙΚΗΣ «ΙΩΝΕΣ»

Με γοργούς και αποτελεσματικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο Ελίκης «Ίωνες» για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού, επ’ ευκαιρία του εορτασμού των 15 χρόνων από την ίδρυση των Ποσειδωνίων. Πρόκειται για τα 14α Ποσειδώνια 2018 που θα διεξαχθούν από 12 έως 23 Ιουλίου και θα περιλαμβάνουν πληθώρα αξιόλογων εκδηλώσεων πολιτισμού και αθλητισμού αλλά και με μεγάλη τουριστική προβολή της περιφέρειας με πραγματικό και μετρήσιμο τουριστικό αποτέλεσμα, όπως κάθε χρόνο.

Οι εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν, είναι οι εξής: 1.Το 14ο Παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών από 13/7-17/7/2018 (5 ημέρες), 2.Το 1ο Πανευρωπαϊκό παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ηλικίας 8-16 ετών από 18/7-21/7/2018 (4 ημέρες), 3.Το 2ο Παγκόσμιο συνέδριο λαογραφίας & αρχαιολογίας (14/7-16/7/2018) (πρωινές ώρες), 4.Το 2ο Διεθνές φεστιβάλ χορωδιών «Γιώργος Παππάς» (19/7-23/7/2018), 5.Το διεθνές τουρνουά beach Volley γυναικών και ανδρών (14/7-16/7/2018), 6. Διεθνή αγώνα τριάθλου 14/7/2018, 7. Διεθνές πέρασμα φαραγγιού του Βουραϊκού 17/7/2018 πρωί, 8. Φεστιβάλ γαστρονομίας.

14ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Παραδοσιακών

Το 14ο Παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών θα προσφέρει ένα ανεπανάληπτο και μοναδικό χορευτικό υπερθέαμα που θα το δημιουργήσουν τα 14 ξένα χορευτικά συγκροτήματα από 14 χώρες του πλανήτη ήτοι από Κίνα-Φιλιππίνες-Κολομβία-Μεξικό-Αργεντινή-Βραζιλία- Βουλγαρία-Τσεχία-Ουκρανία-Ουγγαρία-Αρμενία-Αυστραλία-Ιρλανδία-COSTA RIKA και φυσικά από επιλεγμένα μέρη της Ελλάδας.

Είναι σίγουρο ότι οι θεατές και οι τηλεθεατές δεν θα ξεχάσουν ποτέ τους Αργεντινούς με το καταπληκτικό πρόγραμμα με ταγκό, τους Μεξικανούς με τους χορούς των Ατζέκων, τους Κινέζους και Φιλιππινέζους με την ασιατική χορευτική κουλτούρα, τους Κενυάτες με το χορευτικοακροβατικό πρόγραμμα τους Κολομβιανούς και Κοσταρικάνους με τους εξωτικούς χορούς και τους χορευτές των ανατολικών χωρών.

1ο Πανευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Στο πλαίσιο του 1ου Πανευρωπαϊκού παιδικού φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ηλικίας 8-16, που για πρώτη φορά στην ιστορία των παιδικών φεστιβάλ στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν εκτός των βαλκανικών και ευρωπαϊκών παιδικών συγκροτημάτων θα συμμετάσχουν  χορευτικά παιδικά συγκροτήματα από Κίνα -Βραζιλία- Ισραήλ-Ινδία, θα δώσει την ευκαιρία στους γονείς των παιδιών που διδάσκονται   παραδοσιακούς χορούς αλλά και στα ίδια τα παιδιά να διαπιστώσουν τον βαθμό της ξένης παιδικής χορευτικής παιδείας και γιατί όχι να την συγκρίνουν με την ελληνική.

Παγκόσμιο συνέδριο Λαογραφίας-Αρχαιολογίας

2ο Παγκόσμιο συνέδριο Λαογραφίας-Αρχαιολογίας. Με σοβαρότητα και επιστημοσύνη διοργανώνεται για δεύτερη φορά στην ευρύτερη Αιγιάλεια και όχι μόνο, Παγκόσμιο Συνέδριο Λαογραφίας δομημένο σε τρεις θεματικές ενότητες που συνδυάζουν την ιστορία, την αρχαιολογία, την παράδοση, τη λαογραφία, την τέχνη. Το κύρος του συνεδρίου επισφραγίζουν τόσο η επιστημονική επιτροπή που αποτελείται  από διακεκριμένους καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων όσο και οι ομιλητές,  καθηγητές ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, λαογράφοι, χορογράφοι, ειδικοί με γνώση και εμπειρία κλπ.

Οι τρεις ενότητες του συνεδρίου προσδιορίζονται ως εξής: Α) Παραδοσιακός χορός ανά τον κόσμο και τους αιώνες σε συνδυασμό με παραδοσιακές στολές, Β) Παραδοσιακή μουσική σε συνδυασμό με τον παραδοσιακό χορό και Γ) Ταξίδι του Ιωνικού Πολιτισμού Αρχαία Ελίκη – Σίβαρυ (Ιταλία)- Έλτσε (Ισπανία).

Φεστιβάλ Χορωδιών

2ο Φεστιβάλ Χορωδιών «Γιώργος Παππάς». Για 2η φορά θα τιμηθεί και φέτος ο μεγάλος Αιγιώτης καλλιτέχνη της μουσικής Γιώργος Παππάς που πρόβαλε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο . Χορωδίες από πολλά ξένα κράτη μαζί με ελληνικές θα προσφέρουν ένα σπάνιο και μοναδικό χορωδιακό γεγονός.

Αγώνας Τρίαθλου στα Νικολέικα

1ος Διεθνής αγώνας Τριάθλου. Μοναδική και πρωτοποριακή αθλητική εκδήλωση για τα χρονικά της Αιγιαλείας, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί παρόμοιο διεθνές αθλητικό γεγονός. Η ανωτέρω εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία των Νικολεΐκων θα περιλαμβάνει κολύμπι στην θάλασσα των Νικολεΐκων, τρέξιμο και ποδήλατο με αφετηρία και τερματισμό  την παραλία. Ανάλογη ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή στις εκδηλώσεις του 2017 λόγω του γνωστού προβλήματος (τσούχτρες)

Τουρνουά Beach Volley

1ο Διεθνές  τουρνουά Beach Volley ανδρών και γυναικών. Και αυτή μοναδική και πρωτοποριακή εκδήλωση για τα χρονικά της Αιγιαλείας, αφού ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί στην Αιγιαλεία και όχι μόνο. Θα πραγματοποιηθεί στην παραλία των Νικολεΐκων και θα συμμετάσχουν ομάδες ανδρών και γυναικών από ξένα χορευτικά συγκροτήματα ή ομάδες από τις ιδιαίτερες πατρίδες των ξένων χορευτικών.

Διεθνές πέρασμα του Βουραϊκού

Διεθνές πέρασμα του Βουραϊκού. Αυτή η εκδήλωση θα αποτελέσει την μεγαλύτερη προβολή αυτού του χώρου που έχει γίνει μέχρι σήμερα. ΄΄Πάνω από 800 ξένοι και Έλληνες χορευτές-μουσικοί-συνοδοί  από όλο τον πλανήτη και από διάφορα μέρη της Ελλάδας ,εφοδιασμένοι με φωτογραφικές μηχανές-κάμερες θα απαθανατίσουν αυτό το καταπληκτικό τοπίο, γινόμενοι τα μέσα της πραγματικής τουριστικής διαφήμισης σε όλο τον κόσμο. Η προετοιμασία αυτής της εκδήλωσης θα γίνει με προγραμματισμό, μεράκι, μεγάλη προσπάθεια με γνώμονα την τουριστική προβολή του τοπίου και την ευχαρίστηση των συμμετεχόντων. Σε αυτήν την προσπάθεια πιστεύουμε ότι θα έχουμε την βοήθεια αυτών που επιθυμούν την τουριστική προβολή του τοπίου παγκοσμίως΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.

Ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου και TV

Κάποιες από τις εκδηλώσεις θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω διαδικτύου σε 184 χώρες του κόσμου προβάλλοντας πολιτιστικά και τουριστικά την περιοχή. Αυτό θα επιτευχθεί καθώς 184 είναι οι χώρες της παγκόσμιας οργάνωσης χορού και λαϊκής τέχνης IOV-UNESCO της οποίας μέλος είναι οι «Ίωνες» αφενός, κάποιων τηλεοπτικών μέσων από 2-3 χώρες που θα προσκαλέσουμε αφ ετέρου πολιτιστική προσφορά των «Ιώνων».

Αναμένονται σημαίνουσες προσωπικότητες

Αναμφισβήτητα οι «Ίωνες» μέσα από την πολυετή προσφορά τους αποτελούν έναν φωτεινό φάρο πολιτισμού στον ελληνικό χώρο με παγκόσμια αναγνώριση και αποδοχή, συμβάλλουν στην προβολή των παραδόσεων των λαών, τη αμοιβαία γνωριμία και ανταλλαγή των εθνικών παραδόσεων, την τουριστική-πολιτιστική προώθηση της ευρύτερης περιοχής και της χώρας, ενισχύουν την τοπική οικονομία. Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθούν αρκετοί πρέσβεις ξένων χωρών-Ολυμπιονίκες -εκπρόσωποι Υπουργείων Πολιτισμού ξένων χωρών κ.λπ. Τέλος, θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια να παρευρεθούν όλοι οι Ολυμπιονίκες που έχουν έλθει μέχρι σήμερα στις εκδηλώσεις και έχουν τιμηθεί.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr