background img
banner
banner

Ενθουσίασε και καταχειροκροτήθηκε!

Άξιος αντιπρόσωπος της Αιγιάλειας αποδείχθηκε, για ακόμη μία φορά, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, η Χορωδία του οποίου συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών που διεξήχθη στην Καλαμαριά με την συμμετοχή 47 χορωδιακών συνόλων, εκεί όπου εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε!

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Παρασκευή και ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή, με την παρουσία σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων από ολόκληρη τη χώρα. Η Χορωδία του 10ου Δημοτικού Σχολείου εμφανίστηκε το απόγευμα του Σαββάτου και με την καθοδήγηση και συνοδεία στο πιάνο του καθηγητή Μουσικής Άγγελου Παπαγγελόπουλου, ερμήνευσε μοναδικά πέντε τραγούδια: «Νεράιδα» ποίηση Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, «Όμορφη ζωή» του Κώστα Τηλαβερίδη, «Αλελούια» Λέοναρντ Κοέν, «Τουτίρα μάινα ίουι» στην γλώσσα των Μαορί και «Η δική μου αλήθεια κρύβεται στα παραμύθια» του Νίκου Ταβερναράκη.

Όπως μέτεφερε στο Protinline.gr  ο κ. Παπαγγελόπουλος, ΄΄το επίπεδο του Φεστιβάλ ήταν πολύ υψηλό και είμαστε ικανοποιημένοι που δεχθήκαμε το θερμό χειροκρότημα του κοινού΄΄. Να σημειωθεί ότι στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου απονεμήθηκε αναμνηστικό καθώς το φεστιβάλ δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, αν και το σχολείο του Αιγίου σίγουρα διακρίθηκε στην συνείδηση του κόσμου που παρακολούθησε την διοργάνωση.

Όμορφες και χρήσιμες εμπειρίες για τα παιδιά

΄΄Ήταν μία πολύ δυνατή εμπειρία για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά. Εμείς σαν γονείς, μαζεύουμε εμπειρίες για τα παιδιά μας, φτιάχνουμε προσωπικότητες και είναι βέβαιο ότι η μουσική τα βοηθά ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Είναι δε αποδεδειγμένο πως όσα παιδιά ασχολούνται με την μουσική σε οποιοδήποτε επίπεδο, γίνονται καλύτεροι άνθρωποι΄΄, επισήμανε  στο Protinline.gr  η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ντία Παναγοπούλου που συνόδευσε την αποστολή μαζί με μέλη του Συλλόγου Γονέων. Επίσης, στην αποστολή των 140 ατόμων του 10ου Δημοτικού, συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Δυτ. Ελλάδας Μένιος Κουτρόπουλος, εκπαιδευτικοί του σχολείου και ο διευθυντής του 10ου Δημοτικού Χρήστος Μαράντης με την σύζυγό του διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Βασιλική Πλατάνου.

Και φέτος, το 3ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, αποτέλεσε μια σημαντική τομή για την Μουσική Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό και είναι ευτυχές το γεγονός ότι το Αίγιο, έστω και με ένα σχολείο του, ήταν εκεί!


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr