background img
banner
banner

Απομακρύνθηκε και καταστράφηκε η χειροβομβίδα στο Σελινούντα

ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΕΚΡΑΓΕΙ ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΕ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΟΝΗ – ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Τύχη αλλά και… προνοητικότητα είχαν οι άνθρωποι που έσκαψαν για εργασίες την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, σε οικόπεδο στην οδό Σελινούντος και εντόπισαν χειροβομβίδα. Ευτυχώς, δεν την περιεργάστηκαν γιατί λίγο έλλειψε να σημειωθεί έκρηξη… Οι πυροτεχνουργοί που κατέφθασαν οκτώ ώρες μετά (!) ανέφεραν πως ήταν έτοιμη να απασφαλιστεί αφού η περόνη είχε μετακινηθεί…

Τεχνικό συνεργείο ξεκίνησε σκαπτικές εργασίες προκειμένου να δημιουργήσει πέτρινη περίφραξη στο οικόπεδο που ανήκει σε ιδιώτη, ενώ παρών ήταν και ο μηχανικός Βασίλης Ρίτης που επέβλεπε τις εργασίες. Η χειροβομβίδα εντοπίστηκε και ευτυχώς δεν την πέρασαν για πέτρα καλυμμένη με χώρα. Αμέσως αντιλήφθηκαν περί τίνος πρόκειται παρά το γεγονός ότι δεν απομάκρυναν τα χώματα πάνω από το όπλο. Κάλεσαν την Αστυνομία και φρόντισαν να απομακρυνθούν οι περαστικοί.

Μία «ανάσα» από τα σχολεία

Σημειωτέον ότι ο δρόμος παρουσιάζει αυξημένη κίνηση αφενός γιατί πρόκειται για κατοικημένη περιοχή και αφετέρου γιατί οδηγεί σε τρία σχολεία (10ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Ειδικό Σχολείο και 5ο Νηπιαγωγείο). Όπως είναι φυσικό στο άκουσμα της είδησης για εντοπισμό χειροβομβίδας δημιουργήθηκε μία αναστάτωση.

Πολύωρος αποκλεισμός του δρόμου για λόγους ασφαλείας

Από την αστυνομία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το σημείο είχε αποκλειστεί όπως και η οδός Σελινούντος, τόσο από τον κόμβο στο κάτω μέρος όσο και από πάνω ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση. Ταυτόχρονα, από την Αστυνομία ειδοποιήθηκε ο αρμόδιο Τμήμα του Στρατού ώστε να έρθουν ειδικοί πυροτεχνουργοί να αδρανοποιήσουν το όπλο. Αρχικά, ειπώθηκε πως αναμένονται από την Πάτρα, ωστόσο τελικώς το αρμόδιο Τμήμα της Τρίπολης ήταν διαθέσιμο και υπήρξε μία καθυστέρηση. Τελικώς, μετά τις 8.00 το βράδυ κατέφθασαν δύο πυροτεχνουργοί από την Τρίπολη οι οποίοι σαν μία πρώτη εκτίμηση ανέφεραν πως η χειροβομβίδα είναι ανενεργή. Αμέσως μετά όμως διαπίστωσαν πως όχι μόνο ήταν ενεργή αλλά η περόνη είχε μετακινηθεί αφού είχε ενεργοποιηθεί και είχε ριχτεί στο σημείο. Μάλιστα, ανέφεραν πως είναι αμυντική, χρονολογείται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και δημιουργεί έκρηξη μεγάλου βεληνεκούς, ικανή να προκαλέσει πολλαπλά τραύματα…

Καταστράφηκε το βράδυ στον Σελινούντα

Αφού απομάκρυναν τους πάντες από το σημείο, οι δύο πυροτεχνουργοί άρχισαν έρευνα με ειδικό μηχάνημα ούτως ώστε να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν κι άλλες στο οικόπεδο, κάτι που απέκλεισαν, αποδίδοντας τους ήχους που τρόμαξαν τους παριστάμενους και τους ιδιοκτήτες του χώρου, στα κεραμίδια που βρίσκονταν στο σημείο. Τελικά, πήραν το όπλο και το μετέφεραν σε απομακρυσμένο χώρο στον ποταμό Σελινούντα, εκεί όπου έχουν καταστραφεί κι άλλες χειροβομβίδες που έχουν βρεθεί στο παρελθόν στην περιοχή.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι τελικώς από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα…


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr