background img
banner
banner

Η Χορωδία του 10ου Δημοτικού στο 3ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Δ. Καλαμαριάς

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 47 ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ!

Με μία παράδοση που την θέλει να συμμετέχει σε σημαντικές διοργανώσεις και φεστιβάλ, αφήνοντας μάλιστα τις καλύτερες εντυπώσεις, η Χορωδία του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, υπό τον μουσικό του σχολείου Άγγελο Παπαγγελόπουλο, πρόκειται να λάβει μέρος στο 3ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Δήμου Καλαμαριάς, που διοργανώνεται από σήμερα Παρασκευή 16 έως και μεθαύριο Κυριακή 18 Μαρτίου, φιλοξενώντας συνολικά 47 χορωδιακά σύνολα με παιδιά όλων των ηλικιών από σχολεία της Ελλάδας!

Μετά την επιτυχία, των δύο προηγούμενων χρόνων διοργανώνεται φέτος το 3ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, μια σημαντική τομή για την Μουσική Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό. Στη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων, 47 Χορωδίες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, από βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι πανεπιστημιακές χορωδίες από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο και τα Επτάνησα, θα εμφανιστούν επί σκηνής, συμβάλλοντας στη διάδοση και την ανάδειξη του έργου μουσικών, εκπαιδευτικών και παιδιών- μελών των σχολικών χορωδιών. Η φετινή θεματική είναι αφιερωμένη στην Παραδοσιακή Μουσική. Το Φεστιβάλ που δυναμώνει και καθιερώνεται λόγω της μεγάλης συμμετοχής Σχολικών Χορωδιών, αλλά και της ανταπόκρισης του κοινού και βοηθά στην ανάπτυξη της μουσικής και Χορωδιακής εκπαίδευσης του τόπου, συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Δήμο Καλαμαριάς.

Στόχος, η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης

Στόχος είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα ακόμη και σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Παράλληλα, αναδεικνύεται διαμέσου του χορωδιακού εργαλείου, η συνεισφορά στη συνάντηση και αλληλεπίδραση παιδιών από διάφορες περιοχές της χώρας μας, προβάλλοντας τη μουσική, ως κοινό πεδίο συνάντησης του εθνικού πολιτισμού και της κληρονομιάς.

Σημειώνεται ότι από την Αχαΐα, στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν ακόμη το Μουσικό Γυμνάσιο Πατρών και η χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών, με το 10ο Δημοτικό να εκπροσωπεί ουσιαστικά την Αιγιάλεια, αλλά και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Αχαΐας, σε αυτή την σημαντική διοργάνωση.

Η αποστολή του 10ου Δημοτικού στην Βόρεια Ελλάδα, αναχωρεί σήμερα το πρωί και αποτελείται από 140 άτομα, αφού μόνο στην Χορωδία συμμετέχουν 60 παιδιά, ενώ θα εμφανιστεί το απόγευμα του Σαββάτου, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα περίπου είκοσι λεπτών, όπως έκανε γνωστό στo Protionline.gr ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος διευθύνει την χορωδία και συνοδεύει παίζοντας πιάνο. Επίσης, ανέφερε το γεγονός ότι τα παιδιά θα ερμηνεύσουν τραγούδια τα οποία έχουν προετοιμαστεί και για μία εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει το σχολείο στις 28 Μαρτίου, η οποία έχει να κάνει με τον πόλεμο και την προσφυγιά κυρίως όμως με την ελπίδα και την αισιοδοξία που γεννιέται από την ύπαρξη των παιδιών.

Εκδήλωση στις 28 Μαρτίου στο «Πολύκεντρο»

΄΄Η Χορωδία του σχολείου μας, υπό τον κ. Παπαγγελόπουλο συνεχίζει να μας καταπλήσσει και αυτό πιστεύουμε πως θα γίνει και στο Φεστιβάλ του Δήμου Καλαμαριάς΄΄, επισήμανε στo Protionline.gr , ερωτηθείς σχετικά, ο διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Χρήστος Μαράντης. Επίσης, αναφερόμενος στην εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 28 Μαρτίου στις 7.00 το απόγευμα, στο «Πολύκεντρο» Μυρτιάς, είπε ότι πρόκειται για ένα μουσικοθεατρικό «ταξίδι» με τίτλο «Στην άκρη του παραμυθιού… Πάρε κι εμένα». Όπως τόνισε ο κ. Μαράντης, ΄΄μέσα μέσα από αυτό το «ταξίδι» τα παιδιά θα προσεγγίσουν τις έννοιες που πολέμου και της προσφυγιάς, με στόχο όχι να αναδειχθούν τα δεινά του πολέμου, αλλά να ξαναζωντανέψουν η ελπίδα και τα όνειρα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr