background img
banner
banner

Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες στο πρώην ΙΚΑ

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ – ΣΚΟΠΟΣ Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Σε πλήρη αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην ΙΚΑ Αιγίου, το οποίο είναι μισθωμένο από τον δήμο Αιγιαλείας για την στέγαση υπηρεσιών του, προσανατολίζεται ο δήμος. Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες στο ισόγειο του κτιρίου, που παραμένει κλειστό τουλάχιστον εδώ και μία δεκαετία, ούτως ώστε ο χώρος να δύναται να φιλοξενήσει δημοτικές υπηρεσίες. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να περιορίσει τα κόστη που σήμερα καταγράφει για τη στέγαση υπηρεσιών σε ιδιωτικά ακίνητα, αλλά και να οργανώσει καλύτερα τις συναλλαγές με τους δημότες.

Για το έργο «Επισκευή – ανακαίνιση του πρώην ΙΚΑ Αιγίου για χρήση από τις υπηρεσίες του Δήμου Αιγιαλείας», έχει ήδη βγει ο ανάδοχος. Όπως ανέφερε στo Protionline.gr  η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ΄΄όπως συμβαίνει και με τον πρώτο όροφο και το ισόγειο θα στεγάσει υπηρεσίες του δήμου. Υπολογίζουμε ότι εντός του τρέχοντος μηνός θα υπογραφεί η σύμβαση ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες΄΄. Σημειώνεται ότι οι υπηρεσίες του δήμου αναμένουν την εγγυητική του εργολάβου και θα ακολουθήσει ο έλεγχός της ώστε να υπογραφεί η σύμβαση. Η συνολική δαπάνη είναι ύψους 200.000€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Το έργο χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό του Δήμου Αιγιαλείας με 70.000 € από ΣΑΤΑ 2016 και 130.000 € από Δημοτικούς Πόρους 2017.

Τι θα κατασκευαστεί

Η μελέτη αφορά στις απαιτούμενες εργασίες για την εσωτερική διαρρύθμιση της στάθμης του ισογείου του κτιρίου, ώστε να καταστεί βιώσιμο και λειτουργικό για τη στέγαση υπηρεσιών του δήμου. Συγκεκριμένα, οι εργασίες που περιλαμβάνονται στο έργο είναι κατασκευή δαπέδου τύπου Laminate, επί υφιστάμενου δαπέδου και τοποθέτηση σοβατεπιών από το ίδιο υλικό, καθώς και στοιχείων αλουμινίου (αρμοκάλυπτρα) στα σημεία των θυρών και όπου απαιτηθεί για την κάλυψη τυχόν μικρών υψομετρικών διαφορών. Εφαρμογή χρωματισμών στις εσωτερικές επιφάνειες της στάθμης του ισογείου του κτιρίου, ολικός εξωτερικός χρωματισμός των όψεων του κτιρίου, νέοι χρωματισμοί κουφωμάτων όψεων και σιδηρών κατασκευών (σιδηρές προστασίες παραθύρων, κιγκλιδώματα κ.λπ.) καθώς επίσης και αντιγραφιστικές επαλείψεις (antigraffiti) μόνιμης προστασίας.

Ακόμη, προβλέπεται να γίνει κατασκευή εσωτερικών διαχωριστικών από γυψοσανίδα καθώς και ψευδοροφής, τοποθέτηση εσωτερικών θυρών, επισκευή στις υπάρχουσες ξύλινες θύρες, τοποθέτηση βιβλιοθηκών, επιστρώσεις δαπέδων και επενδύσεις τοίχων και νέα είδη υγιεινής στις τουαλέτες, τουαλέτα ΑμεΑ, σιδερένια ράμπα στην είσοδο του κτιρίου, εγκατάσταση ανελκυστήρα κ.ά.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr