background img
banner
banner

Ο βοριάς… έβγαλε την θάλασσα στην στεριά στην παραλία Ριζομύλου

ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΑΥΛΑΚΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΙΕΞΟΔΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Αντιμέτωποι με την… μανία του βοριά ήρθαν για άλλη μία φορά χθες κάτοικοι και επαγγελματίες της παραλίας Ριζομύλου, αφού ο δυνατός άνεμος έφερε τα νερά της θάλασσας στον παραλιακό δρόμο, ο οποίος πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε… λίμνη. Ο λόγος που τα συνεργεία της Τοπικής Κοινότητας δεν παρενέβησαν χθες ήταν ο δυνατός άνεμος που έκλεινε σε χρόνο… μηδέν τις διεξόδους που επιχείρησαν να δημιουργήσουν.

Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι… χθεσινό, αφού κάθε φορά που φυσά δυνατός βοριάς τα νερά της θάλασσας ωθούνται στην στεριά με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει ο παραλιακός δρόμος, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μεγαλύτερο υψόμετρο από την θάλασσα. Αλλά και με δυνατή βροχή, τα χαλίκια κλείνουν τα κάθετα αυλάκια που διανοίγονται προς την θάλασσα, με αποτέλεσμα και πάλι το νερό να λιμνιάζει και να καθιστά απροσπέλαστο τον δρόμο. Σε αυτές τις περιπτώσεις όσοι διαμένουν στο σημείο αλλά και τα καταστήματα που λειτουργούν, αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα, ιδίως δε όσοι επιχειρούν να περάσουν είτε πεζοί είτε με δίκυκλο.

Άμεση αντιμετώπιση όταν προκύπτει πρόβλημα

Όπως ανέφερε στο Protionline.gr  ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ριζομύλου Χαράλαμπος Πράσινος, ΄΄πρόκειται για ένα πρόβλημα που δημιουργείται όταν φυσάει δυνατός βοριάς, καθώς οι πέτρες κλείνουν τα αυλάκια που έχουμε δημιουργήσει κάθετα στην ακτή και τα νερά δεν βρίσκουν διέξοδο. Σε όλες τις περιπτώσεις όμως, όποτε κι αν προέκυψε το πρόβλημα, η αντίδρασή μας είναι άμεση αφού μέσα σε λίγες ώρες ανοίγουμε τα αυλάκια για να φεύγουν τα νερά προς την θάλασσα΄΄.

Σε σχέση με την χθεσινή μέρα, ο κ. Πράσινος είπε πως τα νερά ανέβηκαν στον δρόμο την νύχτα και ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο το πρωί, όμως διαπίστωσε πως δεν ήταν εφικτό να διανοιχθούν τα αυλάκια, αφού ο δυνατός άνεμος μετατόπιζε τα χαλίκια και τα αυλάκια έκλειναν αμέσως. ΄΄Απ’ ό,τι φαίνεται, οι άνεμοι θα υποχωρήσουν και θα αλλάξουν κατεύθυνση, άρα αύριο (σήμερα) πρωί – πρωί τα αυλάκια θα διανοιχθούν και τα νερά θα φύγουν από τον δρόμο΄΄, είπε ο πρόεδρος, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να προληφθεί, ωστόσο αντιμετωπίζεται άμεσα όταν προκύπτει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr