background img
banner
banner

Το Αίγιο τιμά την 25η Μαρτίου!

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ – ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ- ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

 Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση και ξεχωριστές εκδηλώσεις θα εορταστεί στο Αίγιο η Εθνική Εορτή της «25ης Μαρτίου 1821». Το βάρος πέφτει στην σημερινή κατάθεση στεφάνων και βέβαια στην παρέλαση της Κυριακής.

Για σήμερα Παρασκευή, στις 12.00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί προσκύνηµα αντιπροσωπειών µαθητών και µαθητριών των Σχολείων καθώς και προσκόπων στο Μνηµείο των Ηρώων των Υψηλών Αλωνίων µε επικεφαλής Καθηγητές, ∆ασκάλους και βαθµοφόρους, παρουσία της ∆ηµοτικής Αρχής. Η χορωδία του 4ου Γυµνασίου Αιγίου υπό την ∆/νση του Παναγιώτη Σπηλιόπουλου, καθηγητή Μουσικής, θα ψάλλει τον Εθνικό Ύµνο. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών εκ µέρους των Σχολείων και ενός λεπτού σιγή. Τελετάρχες έχουν οριστεί οι Επαµεινώνδας Σκαρτσίλας εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 5ου ∆ηµοτικού Σχολείου Αιγίου καιΜαρία ∆αδιώτου εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 3ου Γυµνασίου Αιγίου.

Μεθαύριο Κυριακή 25 Μαρτίου, μέχρι τις 9.45π.μ. θα γίνει η προσέλευση αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσµων, Σωµατείων κλπ. µε τις Σηµαίες και τα Λάβαρά τους µπροστά στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου και της Φιλαρµονικής για απόδοση τιµών. Στις 10.10 θα ξεκινήσει η ∆οξολογία. Μετά τη ∆οξολογία και προηγουµένης της Φιλαρµονικής, θα γίνει µετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήµων, των αντιπροσωπειών των σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσµων, Σωµατείων κ.λπ. µε τις Σηµαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνηµείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλεί επιµνηµόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ηµέρας από τον εκπαιδευτικό του 5ου ∆ηµοτικού Σχολείου Αιγίου Βασίλειο Δημόπουλο. (Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ι. Ναό µετά τη ∆οξολογία.) Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον ∆ήµαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύµνου.

Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαµορφωµένο χώρο στην πλατεία Ι.Ν. «Φανερωµένης». Ώρα 11.30: Εκκίνηση των τµηµάτων που θα παρελάσουν, προηγουµένης της Φιλαρµονικής Αιγίου. Στις εκδηλώσεις στο Αίγιο θα παρευρεθούν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, ο Βοηθός Περιφερειάρχη – Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας Χρήστος Μπούνιας και η Περιφερειακή Σύμβουλος Αδαμαντία Ζαχαροπούλου – Στούμπου στο Αίγιο.

Μετά την λήξη της παρέλασης, ο Χορευτικός Όµιλος Αιγίου θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr