background img
banner
banner

«Ζει και βασιλεύει» ο… εφιάλτης των μεδουσών

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ «ΑΡΙΩΝΑ» ΓΙΑ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΛΩΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

Όσο οι καιρικές συνθήκες θυμίζουν… καλοκαίρι, τόσο εντείνεται η αγωνία πολιτών και καταστηματαρχών για το πρόβλημα με τις μέδουσες. Από την πρόσφατη σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος εξήχθησαν σημαντικά συμπεράσματα όχι όμως προγραμματισμός δράσης ενάντια στο φαινόμενο. Ανάλογη σύσκεψη πραγματοποίησε και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας που επίσης… βρέχεται από τα νερά του Κορινθιακού, παρουσία του Συνδέσμου Προστασίας και Οικολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου απ’ όπου έγινε γνωστή η πρόθεση για την πιλοτική εφαρμογή εφαρμογής του μέτρου πλωτού φράγματος σε συγκεκριμένη παραλία…

Συγκεκριμένα, αντικείμενο συζήτησης της εν λόγω σύσκεψης ήταν η διερεύνηση δυνατότητας αντιμετώπισης του έκτακτου φαινομένου που δημιουργεί ο υπερπληθυσμός των μεδουσών, για τους λουόμενους στις παραλίες του Κορινθιακού Κόλπου. Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Α.Κ. Στ. Χαλβατζής ενημέρωσε τους παριστάμενους για όλες τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που έγιναν εκ μέρους του «Αρίωνα» το τελευταίο διάστημα για το θέμα αυτό, καθώς και για την προσπάθεια που καταβάλλει για την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, της τοποθέτησης πλωτού φράγματος σε παραλία του Κορινθιακού, μετά την σχετική τροποποίηση του νόμου, έτσι ώστε να διαπιστωθεί στην πράξη εάν διασφαλίζεται η προστασία των λουομένων.

Σε περίπτωση δε που αυτό καταστεί δυνατό και υπάρξουν θετικά αποτελέσματα, εισηγήθηκε την εξεύρεση τρόπου χρηματοδότησης τέτοιων πλωτών φραγμάτων εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς επίσης και την διευκόλυνση των υπηρεσιών της Περιφέρειας προς τους ενδιαφερόμενους, για την επίσπευση της διαδικασίας αδειοδότησης. Σε κάθε περίπτωση συμφωνήθηκε από όλους τους παριστάμενους η διαρκής επικοινωνία και συνεργασία για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr