background img
banner
banner

Προετοιμασία για την Πανεθνική Ημέρα Δράσης

ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Στον όσο το δυνατόν καλύτερο συντονισμό της Πανεθνικής Ημέρας Δράσης, της νέας μορφής κινητοποιήσεων που αποφάσισε η ΓΣΕΕ και συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, προσανατολίζεται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου. Εντός της εβδομάδας πρόκειται να συγκαλέσει σύσκεψη των τοπικών φορέων που αποτελούν την κοινωνική συμμαχία, ώστε να αποφασιστεί η μορφή που θα λάβει η νέα κινητοποίηση στο Αίγιο, η οποία πανελλαδικά έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τετάρτη 30 Μαΐου.

Όπως αναφέρει στo Protionline.gr  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ΄΄πρόκειται για την υλοποίηση της απόφασης που λάβαμε στο Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ στις 2 Φεβρουαρίου, με σκοπό να ενεργοποιηθούν όλες οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Η πραγματοποίηση της Πανεθνικής Ημέρας Δράσης, που εκτός από γενική απεργία θα περιλαμβάνει διάφορες μορφές κινητοποιήσεων, δημιουργεί μία συμμαχία ενάντια στις καταστροφικές κυβερνητικές πολιτικές και ένα κοινό μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας με άλλους αντιπροσωπευτικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών, με αιτήματα που οριζόντια αφορούν όλους. Γι’ αυτό εντός των ημερών πρόκειται να καλέσουμε τους τοπικούς φορείς σε σύσκεψη, ώστε να κατατεθούν προτάσεις σχετικά με την Πανεθνική Ημέρα Δράσης΄΄.

Αγωνιστική απάντηση ενάντια στον Αρμαγεδώνα των μέτρων

Ήδη, η ΓΣΕΕ έχει συγκροτήσει συντονιστική επιτροπή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων της χώρας, ώστε τόσο η απεργία στο πλαίσιο της Πανεθνικής Δράσης, όσο και οι υπόλοιπες κινητοποιήσεις, να οργανωθούν και να επιτύχουν και στους 52 νομούς της χώρας.

΄΄Η δράση αυτή θα είναι αγωνιστική απάντηση ενάντια στον Αρμαγεδώνα των μέτρων που υλοποιεί και αυτή η κυβέρνηση΄΄, επισημαίνει ακόμη ο κ. Γεωργόπουλος, ο οποίος απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και σε άλλους φορείς να ενταχθούν στον κοινό αγώνα, ενάντια στη λιτότητα, στην ανεργία, στην υπερφορολόγηση. ΄΄Όσο ακολουθείται η ίδια αδιέξοδη πολιτική των περικοπών, της φοροεπιδρομής, των μειώσεων στους μισθούς, όσο η ανεργία βρίσκεται στα ύψη, όσο ολόκληρη η ελληνική κοινωνία στενάζει, ο αγώνας είναι μονόδρομος΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr