background img
banner
banner

Ο «Πύργος» -ξανά- το πιο λαμπερό σημείο της πόλης!

Ο ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΧΡΙΔΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΝΕΑ ΣΤΕΚΙΑ ΣΕ… ΠΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ

Μία νέα εποχή ανέτειλε για τα Υψηλά Αλώνια Αιγίου, με το πιο εντυπωσιακό restart του Πύργου στην μακρόχρονη ιστορία του, λειτουργώντας ξανά ως αναψυκτήριο – café bar, αυτή τη φορά όμως αναμορφωμένος, με υψηλή αισθητική και έτοιμος να… απογειώσει την ιστορική πλατεία τού Αιγίου. Ο άνθρωπος που μετέτρεψε τον εγκαταλελειμμένο Πύργο στο πιο λαμπερό σημείο της πόλης, δεν είναι άλλος από τον επιχειρηματία Νίκο Φράγκο που μαζί με την σύζυγό του Δέσποινα Τσαχρίδου, με τις επενδύσεις τους στον τομέα της αναψυχής, έχουν καταφέρει να αναμορφώσουν εμβληματικά σημεία της πόλης δημιουργώντας καινούρια στάνταρτς στην διασκέδαση.

Η αρχή στον χώρο έγινε με την επένδυση στην παραλία της Αλυκής το 2012 όταν η παλιά «Τρίαινα» ονομάστηκε «Porto Belo» και έμελλε να φέρει ξανά κόσμο στην άλλοτε δημοφιλή παραλία του Αιγίου. Μάλιστα, το… ρεύμα που δημιούργησε προσέλκυσε κι άλλες επενδύσεις στην περιοχή με την δημιουργία νέων καταστημάτων, μετατρέποντας ξανά την Αλυκή… πρωταγωνίστρια στα καλοκαίρια των Αιγιωτών.

Παράλληλα με το «Porto Belo», το 2015 το ζεύγος ανέλαβε μία άλλη «υποχρέωση». Να ξανακάνουν το Τουριστικό ένα από τα δημοφιλέστερα στέκια της παραλίας και να του προσδώσουν την παλιά του αίγλη. Και το κατάφεραν. Με αλλαγές, με σεβασμό στον χώρο και την ιστορικότητά του, το μετέτρεψαν σε μία από τις δημοφιλέστερες επιλογές για έξοδο, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μία… όαση μέσα στην πόλη

Τρία χρόνια μετά, σειρά είχε το… σήμα κατατεθέν του Αιγίου. Ο Πύργος των Υψηλών Αλωνίων που πέρασε από… χίλια μύρια κύματα, κατέληξε στους ανθρώπους που από την αρχή ήξεραν τι ακριβώς ήθελαν. Οι εργασίες ξεκίνησαν και μετά από λίγους μήνες ο Πύργος και ο περιβάλλων χώρος του μετατράπηκαν σε μία όαση μέσα στην πόλη. Λουλούδια, εντυπωσιακοί κρυφοί φωτισμοί που αναδεικνύουν το μνημείο, ένας μικρότερος πύργος υπό την… σκιά του μεγαλύτερου και βέβαια το πρώτο roof garden στο Αίγιο για τις ειδυλλιακές βραδιές του καλοκαιριού, με θέα από το ομορφότερο «μπαλκόνι» του Κορινθιακού.

Ο Πύργος άνοιξε τις πύλες του την προηγούμενη Δευτέρα και το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό. Το κατάστημα έχει αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια με τον κόσμο πλέον να ανταποκρίνεται και με το παραπάνω, αφού ο χώρος είναι γεμάτος καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και τις βραδινές ώρες. Μιλώντας στο Protinline.gr  γι’ αυτό το εγχείρημα, ο Νίκος Φράγκος επισημαίνει: ΄΄Θελήσαμε να ξαναδώσουμε ζωή στο εμβληματικό αυτό σημείο της πόλης, τον Πύργο, που το προηγούμενο διάστημα ήταν νεκρό τοπίο και να ξυπνήσουμε αναμνήσεις στους Αιγιώτες, από τότε που τα Ψηλά Αλώνια έσφυζαν από ζωή.. Αναμορφώσαμε τον χώρο με σεβασμό σε αυτό που πρεσβεύει ο Πύργος για το Αίγιο και βάλαμε σύγχρονες «πινελιές» έτσι ώστε να καλύπτει και την αισθητική αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες λειτουργίας ενός τέτοιου χώρου΄΄.

Αναφορικά με την δυσκολία της όλης προσπάθειας, ο νέος ιδιοκτήτης του Πύργου, αναφέρει: ΄΄Σίγουρα, δεν ήταν εύκολο διότι έπρεπε να λειτουργήσουμε έτσι ώστε να μην αλλοιώσουμε την εικόνα του Πύργου, αλλά παράλληλα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει. Βάλαμε περισσότερο χρώμα, καταστήσαμε τον χώρο πιο λειτουργικό και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει αφού ως τώρα έχουμε ακούσει τα καλύτερα από τον κόσμο΄΄.

΄΄Όλοι, λίγο πολύ, διαθέτουμε τα ίδια. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά ποιοτικά καταστήματα. Αυτό που θελήσαμε εμείς ήταν να καταστήσουμε τον χώρο ιδιαίτερο, πέρα από την ιδιαιτερότητα που έχει ως σήμα κατατεθέν του Αιγίου. Στόχος μας ήταν να κάνουμε την διαφορά. Υπό αυτό το πρίσμα δημιουργήσαμε και το roof garden στο οποίο οι επισκέπτες – πελάτες μας, μπορούν να περάσουν ιδιαίτερες στιγμές!΄΄, πρόσθεσε ο κ. Φράγκος.

Σημειώνεται ότι ο Πύργος, εκτός από την ομορφιά του χώρου, συνδυάζει με αρμονία το… παλιό και το νέο, ακόμη και στις γεύσεις του. Για παράδειγμα, μπορεί να γευτεί κανείς ό,τι διαθέτει μία σύγχρονη καφετέρια καθώς και φαγητό, ποτά και cocktails, αλλά και έναν… μερακλίδικο ελληνικό καφέ με παραδοσιακό λουκούμι και ροδοζάχαρη!

Βάσει επιχειρηματικού πλάνου…

Ερωτηθείς από τo Protionline.gr  για τα επιχειρηματικά του βήματα τα τελευταία χρόνια σε Αλυκή, Τουριστικό και Πύργο, αναφέρει: ΄΄Σίγουρα δεν λειτουργούμε στην τύχη. Μαζί με την σύζυγό μου ενεργούμε βάσει επιχειρηματικού πλάνου. Αγαπούμε τον τόπο μας, γνωρίζουμε τα «δυνατά» σημεία του και αυτά είναι που θέλουμε να αναδείξουμε. Είναι γεγονός ότι έχουμε καταφέρει να δώσουμε ζωή στα σημεία αυτά. Δημιουργούμε καινούρια στέκια σε… παλιά αγαπημένα σημεία΄΄.
Τέλος, δεν παραλείπει να εκφράσει τις ευχαριστίες του τόσο προς τους συνεργάτες του όσο και προς αυτούς που εργάστηκαν για να «ξαναστηθεί» ο Πύργος. ΄΄Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τους τεχνικούς και όλους όσοι εργάστηκαν γι’ αυτό το μεγάλο έργο καθώς και το προσωπικό του καταστήματος. Εύχομαι να ζήσουμε όλοι δυνατές συγκινήσεις και να συνδυάσουμε τον Πύργο μόνο με ευχάριστες στιγμές!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr