background img
banner
banner

Τέσσερις μέρες προθεσμία…

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ– ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΙΓΙΟΥ

 Λίγες μέρες απομένουν για τις αιτήσεις που αφορούν τον κοινωνικό τουρισμό. Συγκεκριμένα, μέχρι την Κυριακή 17 Ιουνίου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει αίτηση ηλεκτρονικά. Η διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου καλεί τα μέλη του να υποβάλλουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους ώστε να τύχουν φθηνότερων διακοπών.

Σε όλη τη χώρα, αναμένεται να υποβληθούν πάνω από 250.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης διακοπών του ΟΑΕΔ. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ξεκίνησε πριν μερικές μέρες και μέσα σε μια μέρα, είχαν υποβληθεί 80.000 αιτήσεις δικαιούχων και ταυτόχρονα 150.000 αιτήσεις παρόχων.

Το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου ενημερώνει τα μέλη του ότι έχει ανοίξει το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού 2018 – 19 μέσα από τον ΟΑΕΔ, τονίζοντας: ΄΄Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε την Τετάρτη 6 Ιουνίου και υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι και την Κυριακή 17 Ιουνίου. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ΄΄το δικαίωμα στην ξεκούραση και στην αναψυχή το έχουμε ανάγκη όλοι οι οικοδόμοι, τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού τα τελευταία χρόνια έχουν κουτσουρευτεί από τον αριθμό των δικαιούχων μέχρι των προϋπολογισμό , αλλά και τον αριθμό των ημερών που προτείνονται για διακοπές΄΄.

΄΄Ειδικά σε μια περίοδο που τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν πως πάνω από το 50% των νοικοκυριών αδυνατεί να πληρώσει έστω και μια εβδομάδα διακοπών΄΄, σημειώνει ακόμη, καταλήγοντας: ΄΄Αίτημα των εργαζομένων είναι η γενίκευση του κοινωνικού τουρισμού με εξασφάλιση φτηνών διακοπών, αλλά και ολιγοήμερων διακοπών κατά τη διάρκεια του χρόνου΄΄.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες κατά το έτος 2017: Είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) (με κρατήσεις υπέρ Εργατικής Εστίας) ή Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή Έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή Συγκεντρώνουν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας), καθώς και εγγεγραμμένοι άνεργοι/ες στο ειδικό μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση επιταγής κοινωνικού τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr