background img
banner
banner

Το ταξίδι της μουσικής «Από τον Mozart στους Metallica»

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Μια υπέροχη βραδιά έζησε πλήθος κόσμου, μικροί και μεγαλύτεροι, το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο Διακοπτού. Η πρώτη παρουσίαση του πρωτότυπου παιδικού μιούζικαλ «Το ταξίδι της μουσικής – Από τον Mozart στους Metallica» που δημιούργησε η καθηγήτρια πιάνου και μαέστρος των χορωδιακών συνόλων της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Βασιλική Νάσση, ξάφνιασε και συγκίνησε το κοινό, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα.

Σε μια άρτια δομημένη παράσταση γεμάτη μουσική, χορό και ευφάνταστες παιδικές ερμηνείες, πέντε πανέμορφες νεράιδες μεταμόρφωσαν τα παιδιά ενός χωριού, ηλικίας 3,5 έως 7 ετών σε μουσικά όργανα της Συμφωνικής ορχήστρας. Αυτά με τη σειρά τους αφού παρουσιάστηκαν μέσω πρωτότυπων μουσικών θεμάτων και κειμένων οδήγησαν το κοινό σ’ ένα ταξίδι τεσσάρων αιώνων μουσικής από την κλασική ιδιοφυΐα του Mozart στη σύγχρονη δύναμη των Metallica.

Το κοινό αφού παρασύρθηκε από την εναλλαγή γνωστών ακουσμάτων όπως παρουσιάστηκαν από τους μικρούς πρωταγωνιστές ξέσπασε στο τέλος σ’ ένα αυθόρμητο χειροκρότημα αναγνώρισης της προσπάθειας όλων των συντελεστών, μικρών και μεγάλων.

Όπως ανέφερε η δημιουργός του παιδικού αυτού παραμυθιού Βασιλική Νάσση, ΄΄είναι ενδιαφέρουσα η σταδιακή μετάβαση κατά τη διδασκαλία των πρώτων μουσικών γνώσεων από το παιχνίδι στην υπευθυνότητα. Πώς τα παιδιά ανταποκρίνονται στους σφιχτούς χρόνους μιας μουσικής παράστασης που περιλαμβάνει τραγούδι, χορό, χορωδία ,απαγγελία έχοντας μια άρτια σκηνική παρουσία και πως τα μεγαλύτερα παιδιά έχοντας περάσει το αρχικό στάδιο της μουσικής εκπαίδευσης γίνονται αυθόρμητα δάσκαλοι και καθοδηγητές στα μικρότερα΄΄. Πρόσθεσε δε πως ήταν μια ομαδική προσπάθεια στην οποία συνέβαλαν καθοριστικά οι γονείς των παιδιών. Συγκεκριμένα την κατασκευή σκηνικών και κουστουμιών ανέλαβε η Έλεν Αρμπή, πίνακες για το σκηνικό ζωγράφισαν οι μαθήτριες του Γυμνασίου Διακοπτού Ζωή Σπανού και Βιβιάνα Λίβα, στην αφήγηση ήταν η Μαρία Σπυροπούλου και τις χορογραφίες επιμελήθηκαν η ίδια η δημιουργός και οι Γιώργος Κατσίβελος και Κατερίνα Κουριδάκη. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους φίλους που δούλεψαν εθελοντικά για την ολοκλήρωση αυτής της παράστασης, εκφράζοντας την επιθυμία για μελλοντική επανάληψή της.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr