background img
banner
banner

Ο Άγιος Ευστάθιος θα… σταθεί στο πλευρό τους!

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΞΩΚΛΗΣΙ ΣΤΗ ΦΤΕΡΗ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ π. ΑΝΔΡΕΑ ΒΟΓΙΑΝΤΖΗ

 Οι κυνηγοί έχουν προστάτη Άγιο και απέκτησαν δικό τους ξωκλήσι! Το τελευταίο διάστημα «στέκει» στην Φτέρη ένα μικρό όμορφο εκκλησάκι, αφιερωμένο στον Άγιο Ευστάθιο, τον προστάτη των κυνηγών. Πρόκειται για την εκπλήρωση του τάματος του ιερέα του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, πατρός Ανδρέα Βογιαντζή, ο οποίος κατασκεύασε το ναΰδριο με σύμμαχο στην προσπάθειά του, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αιγίου. Τα θυρανοίξια του ναού, πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Ιουλίου, παρουσία πλήθους κόσμου!

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός και αρτοκλασία και το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία. Ο πατήρ Ανδρέας Βογιαντζής, μέσω του Protionline.gr , εκφράζει ευχαριστίες προς τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ Βενιανάκη, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου και τους υπόλοιπους ιερείς καθώς και τους δεκάδες χριστιανούς που παραβρέθηκαν και προσευχήθηκαν στον Άγιο Ευστάθιο. Να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο π. Ανδρέας  δεξιώθηκε τους παριστάμενους προσφέροντας μπουφέ και καφέ στο Ξενοδοχείο «Φτέρη».

Το όραμα του π. Ανδρέα Βογιαντζή

Ο πατήρ Ανδρέας Βογιαντζής οραματίστηκε πριν 10 μήνες να κατασκευάσει μια μικρή εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Ευστάθιο, προστάτη των κυνηγών! Ίσως ο Άγιος ζήτησε από αυτόν να του φτιάξει το “σπιτάκι” του επειδή υπήρξε και ο ίδιος κυνηγός! Σε οικόπεδο, που είναι ιδιοκτησία του στην Φτέρη κοντά στην έξοδο προς Άγιο Παντελεήμονα, αποφάσισε να προχωρήσει στην ανέγερσή του. Η έναρξη των εργασιών έγινε μόλις στις 15 Οκτωβρίου 2017 και με την συμβολή και την οικονομική και ηθική στήριξη συγγενών και φίλων, κατάφερε, δέκα μήνες μετά, να ολοκληρώσει αυτό το θεάρεστο έργο! Ο Κυνηγετικός Σύλλογος ήταν σύμμαχος και αρωγός στην όλη προσπάθεια και πλέον τα μέλη του θα μπορούν να έχουν έναν δικό τους χώρο να προσεύχονται και να τελούν λατρευτικές εκδηλώσεις. Μάλιστα, ο Σύλλογος αναλαμβάνει και την εορτή του Αγίου Ευσταθίου, που τιμάται στις 20 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Ικανοποίηση στις τάξεις του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγίου

Την ικανοποίηση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου καθώς και όλων των κυνηγών, εξέφρασε μιλώντας στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δημήτρης Ανδριόπουλος, θεωρώντας πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι κυνηγοί της περιοχής έχουν πλέον την δική τους εκκλησία για τον προστάτη τους Άγιο Ευστάθιο. ΄΄Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ιερέα που κατασκεύασε εξ ολοκλήρου τον ναό, π. Ανδρέα Βογιαντζή, που είχε την ευγενική πρόθεση να μας τον παραχωρήσει για έχουμε τον έλεγχο της λειτουργίας του και να τον συντηρούμε. Είναι για μας μεγάλο προνόμιο. Απ’ όσο γνωρίζουμε υπήρξε και ο ίδιος κυνηγός πιο παλιά και προφανώς ένοιωσε την ανάγκη των κυνηγών να έχουν τον δικό τους χώρο να προσεύχονται΄΄, επισήμανε ο κ. Ανδριόπουλος.

Να σημειωθεί ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος συνέβαλε ως προς την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με στρώσιμο του εδάφους, παγκάκια κ.λπ., ενώ, όπως έκανε γνωστό ο κ. Ανδριόπουλος, ΄΄θα προχωρήσουμε και σε κάποιες άλλες παρεμβάσεις και όσο μπορούμε θα συντηρούμε καλύτερα τον ναό΄΄.

Ένας δραστήριος σύλλογος…

Άξιο αναφοράς είναι ακόμη ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος είναι ένας ιδιαίτερα δραστήριος σύλλογος, αναλαμβάνοντας σημαντικές δράσεις με γνώμονα την προστασία της φύσης και την συνέχιση της άσκησης αυτής της τόσο ξεχωριστής δραστηριότητας. Απαριθμεί σήμερα 1.200 μέλη εκ των οποίων τα 900 ενεργά! Φροντίζει για την διαρκή ενημέρωση των μελών του, για την ασφαλιστική κάλυψη, εφοδιάζοντας με τροφές τα πτηνά του υδροβιότοπου Αλυκής κατά την διάρκεια του χειμώνα. Αξιόλογη τελευταία δραστηριότητά του ήταν η απελευθέρωση 100 φασιανών στην περιοχή ευθύνης του, από την Παρασκευή μέχρι την Εφταπίτα, για τον εμπλουτισμό της πανίδας, κατόπιν μελέτης της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, πριν περίπου μήνα και παρουσία του Δασαρχείου Αιγίου, ενώ κάτι ανάλογο πρόκειται να γίνει το επόμενο διάστημα, με απελευθέρωση άλλων τόσων πτηνών.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ιωάννης Δημόπουλος μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, Δημήτρης Ανδριόπουλος πρόεδρος, πατήρ Ανδρέας Βογιαντζής, Θεόδωρος Μουρτίκας αντιπρόεδρος και Γεώργιος Γεωργαντάς γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr