background img
banner
banner

Γέφυρα σύγχρονη και ασφαλής

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΕΡΥΝΙΤΗ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Ένα πολύ σημαντικό έργο ολοκληρώθηκε και αφορά τον οικισμό Αγιος Ανδρέας της κοινότητας Φτέρης. Πρόκειται για την ενίσχυση της γέφυρας του ποταμού Κερυνίτη που περνά από το χωριό, εμπνέοντας πλέον εμπιστοσύνη σε όλους τους διερχόμενους. Το έργο εκτελείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και στο σημείο πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τον αντιδήμαρχο Έργων Βασίλη Χριστόπουλο και εκπροσώπους του κοινοτικού συμβουλίου. Όπως ανέφερε στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος, ΄΄το έργο εκτελείται με εργολαβία της Περιφέρειας και θεωρείται πολύ σημαντικό. Σε πρώτη φάση δημιουργήθηκε μία «λεκάνη ηρεμίας» και είχαν ενισχυθεί και τα «πέδιλα» της γέφυρας. Τις τελευταίες ημέρες έγιναν έργα αφαίρεσης των παλαιών στηθαίων και τοποθετήθηκαν καινούρια, μεταλλικά΄΄.

΄΄Η ολοκλήρωση των εργασιών στην γέφυρα του Αγίου Ανδρέου, στον ποταμό Κερυνίτη, ήταν ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων εδώ και αρκετούς μήνες και μια κατασκευή που ούτως ή άλλως, ήταν πολύ σημαντική για το χωριό μας. Οι πρώτες εργασίες είχαν ξεκινήσει πριν περίπου 6 μήνες και χθες, ημέρα Τετάρτη, ολοκληρώθηκαν και οι τελευταίες παρεμβάσεις. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί το σημείο αυτό εξυπηρετεί το χωριό, χρησιμοποιείται επί καθημερινής βάσης από δεκάδες ανθρώπους. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και από τον εργολάβο του έργου και φυσικά από όσους συνέβαλαν θετικά στην πραγματοποίησή του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Χριστόπουλο, αλλά και στους ανθρώπους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το ενδιαφέρον τους και την γενικότερη συμβολή τους΄΄ δήλωσε στo Protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Φτέρης Τάσος Κατσαούνης, μιλώντας για την ολοκλήρωση της γέφυρας.

Τι αφορούσαν οι εργασίες

Οι παρεμβάσεις που έγιναν, αφορούσαν τα κιγκλιδώματα της γέφυρας επί συνόλου, αλλά και κάποια ειδικά στηρίγματα – πάσσαλοι, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία ως βάσεις, έτσι ώστε να εξυπηρετούν από πλευράς ασφάλειας, κάθε δημότη. Να σημειωθεί ότι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι αρκετά υψηλού κόστους, ενώ σύμφωνα με την τελική εικόνα της γέφυρας, από την ολοκλήρωση προκύπτει ότι είναι ένα στιβαρό έργο. Οι παρεμβάσεις διήρκεσαν τρεις μέρες, από τη Δευτέρα 4 του μήνα μέχρι και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, ενώ τοποθετήθηκαν επιπλέον ειδικά στηρίγματα, μεταλλικά κάγκελα. Επιπλέον, σημαντικό είναι το γεγονός ότι έγιναν και μετρήσεις στατικότητας της γέφυρας, με ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα.
Να σημειωθεί ότι το σημείο των εργασιών επισκέφθηκαν, ο αντιδήμαρχος, ο πρόεδρος της κοινότητας Τάσος Κατσαούνης, ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, ενώ ο εργολάβος κ. Παρασκευόπουλος τους εξήγησε τις παρεμβάσεις που έγιναν.

Επίκεινται έργα οδοποιίας

΄΄Το επόμενο “βήμα” για το χωριό και μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις που απαιτούνται να γίνουν, είναι η απαραίτητη κατασκευή του οδικού δικτύου της κοινότητας και πιο συγκεκριμένα, αφενός η συντήρηση επί συνόλου του επαρχιακού δρόμου Αχλαδιάς – Φτέρη – Αίγιο – Καλάβρυτα, αφετέρου ο επαρχιακός δρόμος πριν την γέφυρα του Αγίου Ανδρέα, ο οποίος από το ύψος της γέφυρας και για 700 περίπου μέτρα προς Αίγιο, αποτελεί πηγή κινδύνου και έχει τεράστιες διαβρώσεις και γούβες΄΄, ανέφερε ο κ. Κατσαούνης.

Να σημειωθεί ότι, επί καθημερινής βάσεως, πάσης φύσεως οχήματα περνούν από το σημείο αλλά και πεζοί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων του χωριού, τα έργα της οδοποιίας έχουν δρομολογηθεί για το ερχόμενο Πάσχα, ενώ μεγάλη ανησυχία αποτελεί το γεγονός ότι ο χειμώνας βρίσκεται… μπροστά και μπορεί να αποτελέσει ένα πρόσθετο πρόβλημα διάβρωσης, στη συνολική εικόνα του οδικού δικτύου για το χωριό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr