background img
banner
banner

Κόβουν έλατα από την αναγεννημένη φύση της Φτέρης για να στολίσουν τα σπίτια τους!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΑΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΤΕΡΗΣ ΟΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΔΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΦΥΤΕΨΑΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ

Τα ίχνη του ασυνείδητου που πήγε στη Φτέρη για να κόψει έλατο να… στολίσει το σπίτι του χριστουγεννιάτικα, αναζητούν κάτοικοι και Φιλοδασικός Σύλλογος Φτέρης, με πολίτη μάλιστα να δίνει και χρηματική αμοιβή σε όποιον έχει στοιχεία που να οδηγούν στον δράστη. Το περιστατικό πάντως δεν είναι το μόνο που συνιστά αυθαιρεσία στα δάση, καθώς τα τελευταία χρόνια, πολλά έλατα που είχαν φυτευτεί με πολύ κόπο στο πλαίσιο αναδάσωσης της καμένης γης, έγιναν… χριστουγεννιάτικο ντεκόρ στα σπίτια ανεύθυνων πολιτών.

Υπενθυμίζεται πως μετά τη μεγάλη φωτιά του 2007, η πανέμορφη Φτέρη και το μοναδικό δάσος της, έχασαν ένα μεγάλο μέρος του φυσικού πλούτου που ακόμη δεν έχει αναπληρωθεί και που είναι αμφίβολο αν αυτό θα επιτευχθεί τα επόμενα χρόνια με φυσικό τρόπο. Προκειμένου να βοηθήσουν τη φύση να… ξαναπάρει εμπρός, μέλη του Φιλοδασικού Συλλόγου Φτέρης υπερέβαλαν εαυτόν για πολλά χρόνια, πραγματοποιώντας είτε μαζικές αναδασώσεις με προσωπικό κόπο και κόστος που επιβάρυνε τον σύλλογο, είτε μεμονωμένα επίσης με όλη την επίπονη διαδικασία και καταβάλλοντας χρήματα από την τσέπη τους. Τα τελευταία χρόνια όμως, κάποιοι δεν σέβονται ούτε τον κόπο των συμπολιτών τους, πολύ περισσότερο δε την ίδια τη φύση που πασχίζει να αναγεννηθεί.

Ξεκινούν περιπολίες!

Μιλώντας στο Protionline.gr  για τα άσχημα αυτά γεγονότα, που φανερώνουν μία κατακριτέα από τους περισσότερους (ευτυχώς) νοοτροπία, ο πρόεδρος του Φιλοδασικού Συλλόγου Φτέρης Βασίλης Κωστάρας, ανέφερε: ΄΄Τα έλατα αυτά έχουν φυτευτεί με πάρα πολύ κόπο, καθώς μία τέτοια διαδικασία μόνο απλή δεν είναι. Ωστόσο, όπως φαίνεται, κάποιοι δεν σέβονται τίποτα. Τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια δυστυχώς έχουν χαθεί με τον ίδιο τρόπο περίπου δέκα δέντρα. Έρχονται νύχτα με πριόνι χειρός και όχι με αλυσοπρίονο που κάνει θόρυβο, προσπαθούν να μην γίνονται αντιληπτοί και κόβουν τα δεντράκια που βρίσκονται σε ανάπτυξη, σε ύψος τέτοιο που να χωρά στα σπίτια τους για να τα στολίσουν για τα Χριστούγεννα. Τα δέντρα που έχουν χαθεί με αυτό τον τρόπο είναι στην είσοδο της Φτέρης ή και στην έξοδο, δεξιά κι αριστερά του δρόμου΄΄.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου του Φιλοδασικού Φτέρης, ΄΄στην προκειμένη περίπτωση, επρόκειτο για δέντρο που είχε φυτέψει πολίτης το οποίο έβλεπε να μεγαλώνει και το περιποιείτο, πλην όμως, κάποιος είχε αντίθετη άποψη. Εμείς, σαν Φιλοδασικός Σύλλογος, μετά και από αυτό το τελευταίο συμβάν, αναθέσαμε σε άτομα να κάνουν περιπολία και στην περίπτωση που εντοπιστεί κάποιος να υλοτομεί παράνομα θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη΄΄.

Την ίδια στιγμή, ο πολίτης που κατήγγειλε το τελευταίο συμβάν, ο Σπύρος Σκαπετοράχης, αναφέρει τα εξής: ΄΄Μετά την μεγάλη φωτιά του 2007, ο Φιλοδασικός Σύλλογος Φτέρης έκανε μία αξιόλογη προσπάθεια να αναγεννηθεί το δάσος. Επίσης και κάποιοι άλλοι άνθρωποι με προσωπική εργασία προσπάθησαν και ακόμη προσπαθούν να πρασινίσουν τα αποκαΐδια. Το να φυτέψεις έλατα απαιτεί πολύ κόπο, δουλειά και έξοδα. Πρωτίστως πρέπει να κάνεις φυτώρια, μετά να φυτέψεις, να βάζεις λίπασμα, να κλαδεύεις, να καθαρίζεις τα ζιζάνια τρεις φορές τον χρόνο να ποτίζεις στους θερινούς μήνες κ.λπ. Αποτέλεσμα όλης αυτής της δουλειάς είναι, στην καλύτερη περίπτωση, η πάρα πολύ αργή ανάπτυξη όσων ατόμων ελάτης καταφέρουν να επιζήσουν (περίπου 4 στα 10). Έλατα που φυτεύτηκαν τον Μάρτιο του 2008 έχουν κατά μέσο όρο ύψος σήμερα, μετά από 15 χρόνια 1,60μ.΄΄.

Πολίτης έχει επικηρύξει τον δράστη

Μιλώντας για το γεγονός, επισημαίνει: ΄΄Την Τρίτη 28 Νοεμβρίου λοιπόν ένα δίποδο ανθρωποειδές ανδρείκελο που ανήκει στην συνομοταξία τον homo erectus (μη σκεπτόμενου ανθρώπου) ήρθε πλησίον αυλής οικίας μονίμου κατοίκου Φτέρης, αφού άφησε μακρύτερα το αυτοκίνητο του για να μην γίνει αντιληπτός, και έκοψε με πριόνι χειρός ένα άτομο κεφαλληνιακής ελάτης περίπου 1,60 ύψους, φυτεμένου το 2008, για να το πάει σπίτι του να γιορτάσει τα Χριστούγεννα. Το γεγονός του ότι είναι το τέταρτο έλατο σε σειρά έξι ετών που εκτελείται κατά τον ίδιο τρόπο, μάρτυρα ότι το μορφωτικό επίπεδο του εν λόγω ανθρωποειδούς δεν ξεπερνά το επίπεδο της Έκτης δημοτικού. Η αστοιχειωσύνη του, δείχνει άτομο γαλουχημένο σε χοιροστάσιο χωρίς να θέλω να προσβάλω τους χοίρους΄΄…

Και προσθέτει: ΄΄Όταν αυτό το σκουπίδι διαβάσει αυτή τη δημοσίευση, θα ήθελα να μάθει ότι αυτός που φύτεψε και συντήρησε αυτό το έλατο όλα αυτά τα χρόνια, στο σπίτι του έχει στολίσει πλαστικό έλατο και πως την ίδια κιόλας ημέρα, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, προχώρησε σε επώνυμη καταγγελία με αριθμό πρωτοκόλλου 673156, στο Δασαρχείο Αιγίου. Τέλος διαθέτει αμοιβή 500 € σε όποιον δώσει βάσιμες πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του΄΄…

Κινήσεις σαν αυτή του ασυνείδητου πολίτη, φανερώνουν την έπαρση και αλαζονεία της σύγχρονης κοινωνίας όπου κάποιοι βάζουν τους εαυτούς τους πάνω από όλα. Άραγε είναι έτοιμοι να υποστούν τις συνέπειες;


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr