background img
banner
banner

Το ΓΕΛ Καμαρών στον ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ των δημοτικών χορών

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΒΙΩΣΑΝ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

«Έλαμψε» η χορευτική ομάδα του ΓΕΛ Καμαρών την Τετάρτη 25 Απριλίου, στην παράσταση των  σχολείων που διοργάνωσε το δίκτυο σχολείων του Ν. Αχαΐας “Κινούμαστε Χορεύοντας και Περπατώντας: ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ”. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ευχαριστήθηκαν τη συμμετοχή τους και την εμπειρία της συνεργασίας, ότι συγχρωτίστηκαν με τους μαθητές των άλλων σχολείων, ότι συμμετείχαν σε ένα πρότζεκτ που κάνει πράξη τη συμπερίληψη. Κορυφαία στιγμή ήταν στο τέλος που οι μαθητές χόρεψαν όλοι μαζί στήνοντας ένα γλέντι όλο κέφι και γεμίζοντας τη σκηνή και τους διαδρόμους του αμφιθεάτρου με ζωντάνια, υγεία ψυχική και διάθεση για ζωή και δημιουργία. Βίωσαν μια μοναδική εμπειρία που ανυπομονούν να επαναλάβουν την επόμενη χρονιά.

Οι μαθητές/τριες του σχολείου μας που δραστηριοποιήθηκαν στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας “Χορεύοντας στους κύκλους της ζωής”  συμμετείχαν στην τελική παράσταση στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Την παράσταση διοργάνωσε το δίκτυο σχολείων της Αχαΐας “Κινούμαστε Χορεύοντας και Περπατώντας: ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ”κι ήταν το επιστέγασμα σειράς δράσεων που οργάνωσε φέτος το δίκτυο σχολείων.Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας που συμμετείχαν ήταν οι εξής: Αναγνωστοπούλου Αλεξάνδρα, Γιαννούσης Ευάγγελος, ΘωμαΐΛούσι,Κόκκινου Ελευθερία, Κουτσανδρέα Μαρία-Ελένη,Κουτσούκη Φωτεινή, ΜιχαλάτοςΑνδρέας,ΜπαζούΚωνσταντίνα,Μπαλτιμά Μαρία, ΞυλιάΑνδριάνα, Σακκάς Κωνσταντίνος, ΤρίγγαςΑργύριος, Χατζηπαρασκευά Μαρία και Χριστογιάννη Δήμητρα. Υπεύθυνες καθηγήτριες για τη διδασκαλία των χορών οι ΘεοδώραΜαστραπά και ΑθανασίαΝιγιάννη.

Τα σχολεία που χόρεψαν μαζί με τους μαθητές εκείνη τη βραδιά ήταν: το 5ο Γυμνάσιο Πατρών, το14ο Γυμνάσιο Πατρών, το Γυμνάσιο Καστριτσίου, το Πρότυπο Γυμνάσιο Πατρών, το Γυμνάσιο Ρίου, το 10ο ΓΕΛ Πατρών, το ΓΕΛ Λουσικών, το 7ο ΕΠΑ.Λ. Πατρών,το 1ο ΕΠΑ.Λ. Κ. Αχαΐας, το Ιδιωτικό Λύκειο Θεμέλιο Edu και το  ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Πατρών.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στον Χορευτικό Όμιλο Καμαρών “Αρχαίες Ρύπες” –του οποίου οι περισσότεροι μαθητές της ομάδας είναι χορευτές –για την παραχώρηση των στολών της Ηπείρου και τη συνολική υποστήριξη του εγχειρήματος από τον χοροδιδάσκαλό τους Γιώργο Σιακή καθώς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την οικονομική υποστήριξη για την ενοικίαση δύο στολών. Ευχαριστούμε τέλος τους γονείς των μαθητών/τριών που στήριξαν την προσπάθεια.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr