background img
banner
banner

Το Επιμελητήριο… απογείωσε την Patras IQ 2023

ΜΕ 38 ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 190 ΟΜΙΛΙΕΣ- ΜΕ 70 ΕΚΘΕΤΕΣ

Άκρως επιτυχημένη αποδείχθηκε η 8η διοργάνωση της Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνολογίας “Patras Innovation Quest-PATRAS IQ”, η οποία επέστρεψε δια ζώσης και σε πλήρη ανάπτυξη, για πρώτη φορά μετά την πανδημία. Κατά το τριήμερο 25, 26 και 27 Νοεμβρίου, στο Συνεδριακό Και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, έλαβαν χώρα περισσότεροι από 70 εκθέτες με περίπτερα στα οποία οι επισκέπτες ενημερώνονταν για τις δράσεις καινοτομίας που αναπτύσσουν, μεταξύ των οποίων συμμετείχαν ερευνητικά εργαστήρια των Πανεπιστημίων Πάτρας και Πελοποννήσου, ιδιωτικές επιχειρήσεις, ερευνητικοί οργανισμοί κ.ά.

Η Patras IQ, η οποία συνδιοργανώνεται από το 2012, από το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, και μέσω Προγραμματικής Σύμβασης συμμετέχουν επίσης το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης μεταξύ ερευνητικού και παραγωγικού τομέα και αποτελεί μια μακροχρόνια αναπτυξιακή πρωτοβουλία που προωθεί ένα σύνολο δράσεων δικτύωσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας και τεχνολογίας.
Πολλές και παράλληλες ήταν οι δράσεις με το Πρόγραμμα να περιλαμβάνει συνολικά 38 συνεδρίες και περισσότερες από 190 ομιλίες εστιασμένες στην Καινοτομία, στην Έρευνα και στη Μεταφορά Τεχνογνωσίας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, με πρωτοβουλία και πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, συμμετείχαν συνολικά επτά Επιμελητήρια όπου φιλοξενήθηκαν και είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την καινοτομία που αναπτύσσεται μέσα από τις θερμοκοιτίδες ή τους επιταχυντές που αυτά έχουν.

Παρουσίαση της «ΥΠΑΤΙΑΣ»

Λίγο πριν την τελετή λήξης παρουσιάστηκε η «ΥΠΑΤΙΑ» που αποτελεί Σύμπραξη Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας μεταξύ Επιστημονικών και ερευνητικών φορέων όπως και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Από τον πρύτανη Χρήστο Μπούρα επισημάνθηκε η ανάγκη συμμετοχής και του Επιμελητηρίου Αχαΐας ως ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής. Στην εκδήλωση που συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, τονίστηκε ιδιαίτερα η προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για την ίδρυση Ζώνης Καινοτομίας στην περιοχή μας, κάτι το οποίο γίνεται πλέον επιτακτική ανάγκη, χάρη στο ανεπτυγμένο ερευνητικό οικοσύστημα που δραστηριοποιείται στην περιοχή.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr