background img
banner
banner

Κάλπες και διεργασίες σε πολλά μέτωπα

ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ… ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Χρονιά… εκλογών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το 2024, τόσο σε πολιτικό και κομματικό επίπεδο όσο και σε φορείς και συλλόγους. Μάλιστα, αν είναι κάποιος εγγεγραμμένος στη Δημοτική Τοπική Επιτροπή Αιγιαλείας της ΝΔ, έμπορος και μέλος του Επιμελητηρίου Αχαΐας τότε θα βρεθεί πολλές φορές μπροστά από μία κάλπη, χωρίς να αποκλείεται βέβαια να είναι και υποψήφιος… Κατά γενική ομολογία και κατά παραδοχή των ανώτερων στελεχών του κόμματος που έχουν βρεθεί στην Αιγιάλεια τα τελευταία χρόνια, η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Νέας Δημοκρατίας Αιγιαλείας έχει κάνει τη διαφορά και έχει συμβάλει στην ενίσχυση της δυναμικής του κόμματος στην περιοχή.

Η δράση της Ελισάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη και η πρόθεσή της να διεκδικήσει την προεδρία της ΔΗΜ.Τ.Ο.

Σε όλες αυτές τις δράσεις εξωστρέφειας και ενδυνάμωσης της ΝΔ, ενεργό και ουσιαστικό ρόλο είχε η α΄ αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ελισάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Οργάνωσης Βασίλης Σταθακάρος έχει εκλεγεί τρεις φορές και δεν μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος ανοίγει δρόμο στην κ. Πίκουλα – Μπομποτσιάρη να διεκδικήσει την προεδρία.

Μετά από δύο θητείες, διατελώντας αντιπρόεδρος αλλά και υπεύθυνη γυναικών και παραγωγικών τάξεων, διαθέτει την εμπειρία αλλά και τη διάθεση να προσφέρει περαιτέρω και να ηγηθεί μίας προσπάθειας.

Η ίδια επισημαίνει στo Protionline.gr: ΄΄Για την ώρα έχουμε σαν στόχο μία σειρά εκδηλώσεων που θα φέρουν τον κόσμο πιο κοντά στη ΝΔ, όπως είναι η βραδιά νεολαίας, η «γαλάζια» βραδιά και βέβαια η «μάχη» των ευρωεκλογών. Η ομάδα μας θέλει να συνεχίσει στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Προσωπικά, εκδηλώνω το ενδιαφέρον μου γιατί έχω εργαστεί, έχω παλέψει για την Οργάνωση και οι υπόλοιποι συναινούν σε αυτό. Θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας γιατί έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε που δεν έχουμε κάνει.

Στις δύο θητείες που είμαστε αυτή η ομάδα, έχουμε φέρει όλα τα μεγάλα στελέχη, έχουμε ενεργό ρόλο στα θέματα της κοινωνίας, ενώ προχωράμε στην εγγραφή μελών με τους πολίτες – ψηφοφόρους της ΝΔ να δείχνουν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν ενεργά στις εκλογές που θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα τον Οκτώβριο΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Εμείς δεν έχουμε «δαχτυλίδια». Δηλώνω το ενδιαφέρον μου, αλλά αν η ομάδα φέρει άλλη πρόταση είμαι διατεθειμένη να κινηθώ ομαδικά.
Όπως μέχρι στιγμής λειτουργούμε με δημοκρατικές διαδικασίες έτσι θα συνεχίσουμε. Αν κάποιος το θέλει πολύ περισσότερο από εμένα, ας ηγηθεί΄΄.

Η στιγμή διαδοχής στην Π.Α.Ε.Κ. πριν τις επιμελητηριακές εκλογές

Οι εκλογές στον επιμελητηριακό φορέα της Αχαΐας έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Δεκέμβριο και παρουσιάζουν ήδη ενδιαφέρον, λόγω της δεδηλωμένης πρόθεσης για προεδρία και Διοίκηση. Κι αν μέχρι στιγμής επίσημα το ενδιαφέρον προέρχεται μόνο από επιχειρηματίες – επαγγελματίες της Πάτρας, αυτό δεν σημαίνει ότι και σε αυτές τις εκλογές το Αίγιο δεν μπορεί να παίξει τον δικό του καθοριστικό ρόλο. Αυτό άλλωστε έχει επιτευχθεί με τη συμμετοχή στη διοίκηση του φορέα την τελευταία δεκαετία, με την Παναιγιάλεια Ανεξάρτητη Επιμελητηριακή Κίνηση και τον επικεφαλής της, Αρίστο Τηλιγάδη, να παρουσιάζουν μεγάλη δυναμική.

Ο επί… δεκαετίες πρόεδρος των Αρτοποιών της περιοχής, α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και περιφερειακός σύμβουλος ωστόσο, έχει ξεκαθαρίσει από την προηγούμενη κιόλας εκλογική αναμέτρηση στο Επιμελητήριο, ότι σκοπεύει να… παραδώσει τη σκυτάλη, αφού δεν προτίθεται να είναι εκ νέου υποψήφιος. Υπενθυμίζεται ότι η Π.Α.Ε.Κ. ιδρύθηκε το 2008 και ήρθε να ενισχύσει τη «φωνή» της Αιγιάλειας στο Επιμελητήριο, επιτυγχάνοντας πολλά για την περιοχή. Η διάδοχη κατάσταση δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, δεδομένου ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι που αποτελούν μέλη της Κίνησης και διαθέτουν εμπειρία έχοντας εκλεγεί επιμελητηριακοί σύμβουλοι. Τις προϋποθέσεις αυτές πληροί ο 49χρονος επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο των οδοντιατρικών ειδών, Κώστας Δεληγιάννης, ο οποίος έχει ήδη εκλεγεί δύο θητείες στη διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας, συμπληρώνοντας έτσι δεκατρία χρόνια επιμελητηριακός σύμβουλος.

K. Δεληγιάννης: Πάλι υποψήφιος

Μιλώντας στo Protionline.gr, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του να είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ για τη διάδοχη κατάσταση στην Π.Α.Ε.Κ., είπε: ΄΄Απ’ όσο γνωρίζουμε, οι εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαΐας θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιούνιο. Προσωπικά επιθυμώ να είμαι ξανά υποψήφιος διότι θέλω να προσφέρω στην περιοχή μου. Σε ό,τι αφορά το ποιος θα ηγηθεί της προσπάθειας από την Π.Α.Ε.Κ., αυτό ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει. Εκτιμώ ότι θα συνέλθουμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να πάρουμε αποφάσεις μέσα στον επόμενο μήνα΄΄. ΄΄Όπως και να έχει, η Αιγιάλεια πρέπει να έχει θέση στη διοίκηση του Επιμελητηρίου και να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων για τη δράση του φορέα΄΄, πρόσθεσε.

Να σημειωθεί πως στην απερχόμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου, εκτός από τον κ. Τηλιγάδη και τον κ. Δεληγιάννη, εκλεγμένος από την Π.Α.Ε.Κ. είναι και ο Νίκος Φράγκος. Ακόμη, επιμελητηριακοί σύμβουλοι είναι και οι Δημήτρης Δρούκας και Σωτήρης Βίλλιος.

Βγαίνει ξανά… μπροστά ο Λάμπης Παπαδόπουλος

Την ίδια στιγμή, το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων παραμένει βουβό. Ο ιστορικός Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιάλειας έχει… σωπάσει και οι έμποροι παραμένουν χωρίς εκπροσώπηση (αν εξαιρέσει κανείς την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Ν.Δ. Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης) σε αυτή την κρίσιμη καμπή.

Πολύς κόσμος στηρίζεται στη μαχητικότητα και αγωνιστικότητα του πρώην προέδρου Λάμπη Παπαδόπουλου, γεγονός που τον ωθεί να ηγηθεί μίας προσπάθειας. Ο ίδιος αναφέρει στo Protionline.gr: ΄΄Είναι γεγονός ότι δέχομαι πιέσεις και από συναδέλφους εμπόρους αλλά και από την ίδια την κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν. Αυτά με έχουν κάνει στο να μην μπορώ να κάνω πίσω. Πολύς κόσμος έχει στηριχθεί πάνω μου κι αυτό μου δίνει δύναμη για ένα restart. Όμως ξέρω πως αυτή τη φορά πρέπει να είμαι πιο επιλεκτικός στα άτομα που θα έχω δίπλα μου. Παρά τους σκληρούς αγώνες ένιωσα κάποια στιγμή πως δεν είχαμε συνδικαλιστικό κέρδος γιατί το σύστημα είναι ανίκητο. Όμως οι πιέσεις είναι πολλές και είναι αδιανόητο μία πόλη να μην έχει εμπορικό σύλλογο. Βλέποντας τα λουκέτα να μπαίνουν μέρα με τη μέρα, είναι για μένα «μαχαίρι στην καρδιά». Έτσι βρίσκω τη δύναμη να ασχοληθώ ξανά. Δυστυχώς έχουμε πιάσει το κάτω όριο, δεν υπάρχει επιχειρηματικότητα και με το κλείσιμο του κέντρου επτά μήνες, λαμβάνω παράπονα ότι δεν μπαίνει κόσμος μέσα ούτε για την εστίαση΄΄.

Αναφορικά με το εάν θα υπάρξει επανενεργοποίηση του Εμπορικού Συλλόγου ή δημιουργία νέου μακριά από τις εκκρεμότητες και τις αδυναμίες του παρελθόντος, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: ΄΄Ακόμα είμαστε στη φάση που εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα. Μετά το… σημείο μηδέν οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Θα ασχοληθούμε εξετάζοντας όλες τις λύσεις. Και βέβαια χωρίς πρωτοβάθμιο δεν υπάρχει δευτεροβάθμιο. Πέρα από τις εκλογές στην Ομοσπονδία τέλος του χρόνου έχουμε και τις εκλογές στο Επιμελητήριο. Έχει ήδη ανοίξει κύκλος συζητήσεων και γι’ αυτό και σκοπεύω να λειτουργήσω με γνώμονα το καλό των εμπόρων΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr