background img
banner
banner

Μήνυμα Ελίζας Βόζεμπεργκ από το Αίγιο για τη στήριξη γυναικών στην Ευρωβουλή

ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Την ανάγκη περαιτέρω στήριξης της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, την ενίσχυση της «φωνής» των Ελλήνων στο Ευρωκοινοβούλιο και την εκλογή γυναικών σε θέσεις ευθύνης, επισήμανε την Πέμπτη 14 Μαρτίου από το Αίγιο, η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ, προσκεκλημένη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Αιγιαλείας. Η λαμπερή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο καφέ «Μονόδρομος», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που τιμήθηκε πριν λίγες ημέρες και προσέλκυσε πλήθος γυναικών.

Β. Σταθακάρος: ΄΄Είναι πολύ σημαντικές οι… δυνατές φωνές που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη με αξία και ήθος΄΄

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Βασίλης Σταθακάρος αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό έργο της κ. Βόζεμπεργκ, αλλά και τις μάχες που δίνει στο Ευρωκοινοβούλιο, για θέματα που αφορούν την Ελλάδα. ΄΄Συνεχίζοντας τις μεγάλες και καλές εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε κάθε χρόνο, αρχής γενομένης φέτος από τη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε με καλεσμένο τον Παύλο Μαρινάκη, σήμερα τιμούμε τη γυναίκα, την Ελληνίδα μάνα, την εργαζόμενη. Τιμούμε τις συναγωνίστριές μας. Με αυτές τις γυναίκες δεν έχουμε γνωριστεί πρόσφατα, στα δύσκολα χρόνια οι γυναίκες αυτές, της παράταξής μας, υπήρξαν μπροστά στις εξελίξεις και στα κοινωνικά δρώμενα. Με την κοινή καθοδήγηση μπορέσαμε να κρατήσουμε αυτή την μεγάλη παράταξη ζωντανή, να κρατήσουμε το κόμμα δυνατό και να δούμε την Νέα Δημοκρατία να βρίσκεται πάντα με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, να προοδεύει. Και για να μην ξεχνάμε, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε την είσοδο της Ελλάδας ή την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έξω από το σύνταγμα κάποιοι… φώναζαν “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”. Η ΝΔ είναι η μεγάλη μας παράταξη και οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι τόσο σημαντικές, που δεν πρέπει να ούτε να χαλαρώσουμε και ούτε να εφησυχάσουμε. Για την παράταξή μας είναι πολύ σημαντικές οι δυνατές φωνές που θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη με αξία και ήθος΄΄, τόνισε.

Απευθυνόμενος στην ίδια την Ευρωβουλευτή, της ευχήθηκε καλή επανεκλογή και την προέτρεψε να συνεχίσει να δίνει τις καίριες και σημαντικές μάχες που ξέρει να δίνει για όλα τα θέματα που αφορούν τη χώρα, καλώντας την να παραμείνει πάντα δίπλα και στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαιρετισμοί με αναφορά στη συμμετοχή της γυναίκας στα κέντρα λήψης αποφάσεων

Η Θεώνη Σταθοπούλου ανέγνωσε το μήνυμα της Υφυπουργού Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου, επισημαίνοντας: ΄΄Η σημερινή ημέρα γίνεται αφορμή να θυμηθούμε όλοι, την πρόοδο που έχουμε κάνει προς την ισότητα των δύο φύλων αλλά ταυτόχρονα και να διαπιστώσουμε το έργο που έχουμε ακόμα μπροστά μας να πραγματοποιήσουμε. Είναι η ώρα να αναγνωρίσουμε τις προκλήσεις που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και το πόση δουλειά έχουμε ακόμα για να επέλθει ισορροπία και για την επικύρωση της ισότητας. Ως πολίτες έχουμε την ευθύνη να στηρίξουμε την αλλαγή. Κάθε γυναίκα στο μέλλον θα κάνει τη διαφορά, θα δημιουργήσει τις συνθήκες για σταθερότητα. Η αποψινή εκδήλωση είναι μία τέλεια ευκαιρία ανασυγκρότησης και αξιοποίησης των φωνών των γυναικών. Ας ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε για ένα δίκιο μέλλον για όλους΄΄.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη, η σύζυγος του Αχαιού Βουλευτή Ιάσονα Φωτήλα αλλά και του προέδρου της ΔΕΕΠ Αντώνη Κουνάβη, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το έργο της κ. Βόζεμπεργκ.

Η υποψήφια βουλευτής Κατερίνα Καραφωτιά είπε πως ΄΄είναι τιμή για το Αίγιο η παρουσία της Ευρωβουλευτού και χαίρομαι γιατί όλη η Αιγιάλεια έχει μία παράδοση στο να αναδεικνύει την γυναίκα σε ηγετικούς ρόλους και σε κάθε τομέα. Θεωρώ ότι έχουμε να διανύσουμε αρκετό δρόμο ακόμα για να κατακτήσουμε την βαθύτερη έννοια της ισότητας. Οι γυναικοκτονίες αυξάνονται, οι κοινωνικές αδικίες κατά του θηλυκού γένους συνεχίζονται, υπάρχουν επαγγελματικές διακρίσεις και κοινωνικός ρατσισμός, όμως η προσπάθεια αυτή είναι συνολική και συνεχίζεται. Η σημερινή εκδήλωση είναι ένα βήμα ακόμα προς την τελική δικαίωση της σύγχρονης γυναίκας΄΄. Η υποψήφια βουλευτής Γιώτα Παυλοπούλου συνεχάρη την Οργάνωση για την εκδήλωση και τόνισε: ΄΄Η γυναίκα αναδεικνύεται δυνατή και όλες μαζί θα προχωρήσουμε μπροστά, δεν μας σταματάει καμία κοινωνική ανισότητα και κανένας πόλεμος. Διεκδικούμε την ισότητα των φύλων και θα το επιτύχουμε γιατί το χρειάζεται η ίδια η εποχή και η κοινωνία που ζούμε. Οι επερχόμενες Ευρωεκλογές είναι μία χρυσή ευκαιρία για τις γυναίκες να παίξουν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα του τόπου΄΄.

Χαιρετισμό απηύθυνε η υποψήφια βουλευτής Έφη Γιαννιά δηλώνοντας υπερήφανη ως γυναίκα που εκπροσωπείται στο Ευρωκοινοβούλιο από την κ. Βόζεμπεργκ, αναφερόμενη στη σπουδαιότητα των Ευρωεκλογών και στο γεγονός ότι δεν είναι ψήφος αντίδρασης καθώς εκεί διακυβεύονται τα συμφέροντα της χώρας. ΄΄Αν δεν έχουμε ισχυρή φωνή, κινδυνεύουμε να μείνουμε στο περιθώριο΄΄, τόνισε.

Σημαντικά βήματα προς την ισότητα, υπάρχει ακόμη δρόμος…

Η κ. Βόζεμπεργκ εξέφρασε ευχαριστίες προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Αιγιαλείας, τονίζοντας για τον Βασίλη Σταθακάρο πως αποδεικνύει ότι δεν είναι τυχαία πρόεδρος, ενώ μίλησε για τις ικανότητες της γυναίκας στην πολιτική, να βάζει στόχους και να τους πετυχαίνει. Αναφέρθηκε στην πρόνοια που δείχνει η ΝΔ για τη γυναίκα, ενώ σημείωσε πως είναι τιμητικό για την ίδια το ότι εκλέχθηκε και το ’14 και το ’19 ως η μόνη γυναίκα στην Επιτροπή Γυναικείων Θεμάτων και Ισότητας των Φύλων. ΄΄Ό,τι πετυχαίνουμε εμείς οι γυναίκες, το πετυχαίνουμε με συνεργασία, πείσμα, πάθος, οργάνωση και μεθοδευμένες κινήσεις΄΄, είπε, τονίζοντας πως οι αποφάσεις που λαμβάνονται αποτελούν σημαντικά βήματα προς την ισότητα. ΄΄Πανευρωπαϊκά έχουμε ένα 69% και στην Ελλάδα έχουμε ένα 55% και είμαστε πολύ πίσω. Έγιναν πράγματα αλλά δεν έχουν γίνει όλα. Όλες εδώ έχουμε καταφέρει πολλά σε προσωπικό επίπεδο γιατί όμως δεν μετέχουν πολλές στα κοινά;΄΄, είπε χαρακτηρίζοντας τη Χριστίνα Αλεξοπούλου ως φωτεινό παράδειγμα μέσω του υφυπουργικού θώκου, εκθειάζοντας και τη στάση του Ιάσονα Φωτήλα για τη συνεργασία του. Επίσης, έδωσε κάποια στοιχεία, όπως: ΄΄Από τους απόφοιτους των πανεπιστημίων, το 59% είναι γυναίκες όμως στα κέντρα λήψης αποφάσεων 27%. Αυτό δείχνει μία ανισότητα που αποτυπώνεται στην πράξη και συνδυάζεται με τη μισθολογική απόκλιση που είναι στο 13%.΄΄

Η κ. Βόζεμπεργκ μίλησε και για το τι έχει κάνει η ΝΔ για να εξαλειφθούν αυτές οι ανισότητες, μέσα σε αυτά τα τεσσεράμισι χρόνια. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη θέσπιση διατάξεων για την παρενόχληση στους χώρους εργασίας, στη δημιουργία αυτοτελούς τμήματος στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που παρακολουθεί τον τρόπο που προωθείται η γυναικεία συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, στην πρόβλεψη 2.500 για κάθε γέννηση παιδιού, 1.000 ευρώ πρόσθετο αφορολόγητο, έκπτωση σε βρεφικά είδη, άδειες πατρότητας με αμοιβή, στην καθιέρωση ποσόστωσης, απαραίτητο για την ώρα καθώς, όπως είπε, μέχρι να πετύχουμε την ισότητα η ποσόστωση μας δίνει δύναμη.

Αναγκαία η ενδυνάμωση των γυναικών

΄΄Στο ψηφοδέλτιο του Ευρωκοινοβουλίου στους 42 υποψηφίους, οι γυναίκες θα είναι 17 και εμείς θα δώσουμε δύναμη στις γυναίκες, χωρίς να υποτιμούμε τον ρόλο των ανδρών. Η φωνή των Νεοδημοκρατών Ευρωβουλευτών είναι σημαντική στην Ευρωβουλή όταν ξέρουμε ότι έχουμε ένα πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη που από παρατηρητή έκανε την Ελλάδα ισότιμο συνομιλητή και τώρα με ηγετικό ρόλο που αλλάζει την ατζέντα όπως π.χ. με την αναθεώρηση της ΚΑΠ που αφορά και τους Έλληνες αγρότες΄΄, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της, προσθέτοντας: ΄΄Οι Ευρωεκλογές έχουν σημασία πέραν όλων των άλλων γιατί δεν τιμά τη Δημοκρατία μας και την αξία του Έλληνα, η αποχή, διότι είναι συνώνυμη της αδιαφορίας. Καταλαβαίνουμε ότι η Ελλάδα με μνημόνια είχε μία άνιση θέση στη λήψη των αποφάσεων όμως έδωσε εξετάσεις στο θέμα της πανδημίας, είδαμε ίση μεταχείριση σε όλα τα κράτη μέλη, είχαμε αντανακλαστικά και ακούστηκε η φωνή μας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μπορούμε να δυναμώσουμε τη φωνή μας, με ένα 35% βγάζουμε 10 έδρες. Στις Ευρωεκλογές η ΝΔ θα δείξει τη δύναμή και αυτό που αποτυπώνεται σε όλες τις μετρήσεις, μία αμέριστη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού πιο πάνω και από τη δύναμη της παράταξης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους European leaders είναι μέσα στους τρεις ηγέτες΄΄.

Καταλήγοντας, η Ευρωβουλευτής, επισήμανε: ΄΄Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ψήφος, να περάσουμε το μήνυμα της συμμετοχής ώστε να ενισχύσουμε τη δύναμή μας στην Ευρωβουλή. Δεν εφησυχάζουμε, πρέπει στις 10 Ιουνίου να ενισχύσουμε το ποσοστό μας και να δώσουμε τη δυνατότητα στις γυναίκες να μας εκπροσωπήσουν, μαζί με τους άνδρες συναδέλφους μας να δώσουμε μάχες για την Ελλάδα΄΄.

Τέλος, ο κ. Σταθακάρος προϊδέασε για τη μεγάλη εκδήλωση που προετοιμάζει η ΔΗΜ.Τ.Ο. για τον Μάιο, με αφορμή τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr