background img
banner
banner

Τη χτύπησε με τασάκι στο κεφάλι…

ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει πλέον η ενδοοικογενειακή βία και στην περιοχή. Όσο η ελληνική κοινωνία παραμένει συγκλονισμένη από τις ανθρωποκτονίες και τη βία εις βάρος των γυναικών, ένα περιστατικό μπορεί να λαμβάνει χώρα και πολύ κοντά μας, ακόμη και μέσα από τη διπλανή πόρτα… Χαρακτηριστική η περίπτωση γυναίκας στο Αίγιο που αργά τη νύχτα δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από τον σύζυγό της με… τασάκι.

Η γυναίκα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο αρνήθηκε να υποβάλει μήνυση κατά του συντρόφου της. Ειδικότερα, ήταν περίπου τριάντα λεπτά μετά τις 12.00 τη νύχτα της Τρίτης 9 Απριλίου, όταν στην οδό Φαραζουλή, στην περιοχή της Καλλιθέας Αιγίου, μία γυναίκα άκουσε από κοντινό της σπίτι έντονες φωνές προερχόμενες από τσακωμό. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία, όπου δύο άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος βρέθηκαν στο σημείο μετά από τρία λεπτά. Όπως διαπίστωσαν, έπειτα από τον έντονο διαπληκτισμό του ζευγαριού, ο άνδρας ετών 52, κατάφερε τραύμα στο κεφάλι της συντρόφου του, ετών 48, με ένα τασάκι! Η λογομαχία του ζευγαριού ήταν πολύ έντονη, τόσο που ανάγκασε τη γειτόνισσα να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία και ουδείς γνωρίζει τι θα είχε συμβεί εάν δεν έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία…

Δεν έκανε μήνυση, ακολουθήθηκε αυτεπάγγελτη διαδικασία

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για παροχή ιατρικής βοήθειας και επανήλθε. Αρνήθηκε να καταθέσει μήνυση εις βάρος του. Ακολουθήθηκε ωστόσο αυτεπάγγελτη διαδικασία και η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 52χρονου, σχηματίστηκε δικογραφία, με τη συνέχεια του περιστατικού να μεταφέρεται στα δικαστήρια. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενα της συζύγου, ήταν η πρώτη φορά που ο άνδρας της προχώρησε σε μία πράξη βίας εναντίον της.

Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας το τελευταίο διάστημα, στην Ελλάδα έχει πάρει άκρως ανησυχητικές διαστάσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι, μόνον τη Δευτέρα 8 Απριλίου, καταγράφηκαν 109 περιστατικά, με τους αστυνομικούς να έχουν προχωρήσει σε 54 συλλήψεις.

Τρεις συλλήψεις σε μία μέρα στη Δυτική Ελλάδα

Στη Δυτική Ελλάδα συνελήφθησαν, σε τρεις περιπτώσεις, τρία άτομα τη Δευτέρα, στο Αίγιο όπως προαναφέρθηκε, στο Αιτωλικό και στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας. Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες, για ενδοοικογενειακή βία. Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στο Αιτωλικό, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι η σύζυγος του υπέβαλλε καταγγελία σε βάρος του, για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες το απόγευμα, στη Ναύπακτο, ένας αλλοδαπός άνδρας, διότι η σύζυγος του υπέβαλλε καταγγελία σε βάρος του, για εξύβριση, ενδοοικογενειακή βία, απόπειρα ενδοοικογενειακής σωματική βλάβης και ενδοοικογενειακή απειλή, που έλαβαν χώρα χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Αντιρρίου. Και βέβαια η τρίτη περίπτωση ήταν αυτή του Αιγίου. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπο αρμόδιους Εισαγγελείς.

Από την Αστυνομία τονίζεται ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006. Οι Υπηρεσίες Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργούν σε όλη την επικράτεια. Η Ελληνική Αστυνομία διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα, παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης. Η άσκηση κάθε είδους βίας ή κακοποίησης: ψυχολογικής, σωματικής ή σεξουαλικής διώκεται από το Νόμο.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η εκτίμηση ανδρών της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. ότι η έξαρση που υπάρχει επηρεάζει πολύ αρνητικά τη συμπεριφορά ανδρών και ότι φαίνεται πως οι θύτες εξερεθίζονται ακόμα περισσότερο και έχουν πιο συχνές συμπεριφορές βίας, μετά τη δημοσιοποίηση άλλων περιστατικών. Βάσει ψυχολογίας, αυτό έχει να κάνει με το ότι δυναμιτίζεται ο εγωισμός τους και ενισχύεται η ανάγκη τους να επιβληθούν…


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr