background img
banner
banner

Με παρέλαση με παραδοσιακές στολές, λάβαρα και εθνική υπερηφάνεια | ΦΩΤΟ

ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Με τον άνεμο να σηκώνει ακόμη πιο ψηλά τις σημαίες και να γεμίζει το Αίγιο εθνική υπερηφάνεια, τιμήθηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Αίγιο. Τα βλέμματα όλων στράφηκαν στην παραλία Αιγίου όπου έλαβε χώρα η μαθητική παρέλαση παρουσία εκατοντάδων θεατών, με τα αγήματα μαθητών, χορευτών, προσκόπων και αναβιωτών να αποσπούν θερμό χειροκρότημα για τη λεβεντιά τους παρελαύνοντας με χάρη με τις πανέμορφες παραδοσιακές στολές τους.

Το πρωί εψάλη η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Βενιανάκη και πλήθος ιερέων, με τους σημαιοφόρους και παραστάτες των σχολείων να δίνουν το «παρών». Μιλώντας στους παριστάμενους ο Πρωτοσύγκελος μετέφερε τις εόρτιες και θερμές ευχές του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου, καθώς παρίσταται σε σειρά επετειακών εκδηλώσεων στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Μετά το πέρας της κατάθεσης των στεφάνων, ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές μετέβησαν στην παραλία Αιγίου προκειμένου να παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην παραλία, επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής.

Η Εκκίνηση των τμημάτων των Σχολείων και των Συλλόγων, προηγουμένης της Φιλαρμονικής Αιγίου, έγινε από τη συμβολή της οδού με την Παυσανίου ενώ πλήθος κόσμου περίμενε δεξιά κι αριστερά του δρόμου, με τα πεζοδρόμια να είναι ασφυκτικά γεμάτα σε όλο το μήκος του δρόμου που φιλοξένησε την παρέλαση. Η Φιλαρμονική μόλις έφτασε στο ύψος των Επισήμων παρατάχθηκε στον χώρο δίπλα από αυτούς, επί της παραλιακής οδού Ζωοδόχου Πηγής.

Οι παραδοσιακές φορεσιές των συμμετεχόντων στην παρέλαση ήταν φέτος περισσότερο εντυπωσιακές από ποτέ, φέρνοντας εικόνες από εκείνη την εποχή, 203 χρόνια μετά. Ρίγος συγκίνησης προκάλεσε η σημαία του Λόντου που κρατούσαν απ’ άκρη σε άκρη μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αιγίου, καθώς και οι απεικονίσεις των λαβάρων των οπλαρχηγών της Επανάστασης που κρατούσε το πρώτο άγημα του 1ου ΓΕΛ Αιγίου. Η παρουσία των μαθητών όλων των σχολείων ήταν εξαιρετική και αξίζουν συγχαρητήρια και στους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Με παραδοσιακές στολές από κάθε γωνιά της Ελλάδας παρέλασε ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, ενώ παρέλασαν ακόμη δύο ομάδες αναβιωτών και πρόσκοποι, για να γίνει το εντυπωσιακό πέρασμα τριών αλόγων, λίγο πριν η Φιλαρμονική κλείσει την παρέλαση.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν: Οι αντιπεριφερειάρχες Τάκης Παπαδόπουλος και Γεωργία Ντάτσικα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πολιτευτές Άγγελος Τσιγκρής και Νίκος Σπηλιόπουλος κ.ά.

Τον συντονισμό των εκδηλώσεων είχε η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων, Εθιμοτυπίας και Εκδηλώσεων Μαρία Αγγελοπούλου και την παρουσίαση η δημοτική υπάλληλος Αγλαΐα Σαλαμούρα, η οποία ήταν και μία εκ των τελεταρχών μαζί με τους Σωκράτη Μαυρίδη και Αριστομένη Σταματόπουλο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr