background img
banner
banner

Μένιος Κουτρόπουλος: «Έφυγε» ένας αγωνιστής της ζωής

Ο 58ΧΡΟΝΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ ΕΝΩ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Φτωχότερη είναι από τη Δευτέρα 25 Μαρτίου η τοπική κοινωνία καθώς χάθηκε ένας άνθρωπος δημιουργικός και δραστήριος όσο λίγοι, αιγιολάτρης, αγωνιστής, με όραμα, θετική διάθεση και αισιοδοξία. Ο Μένιος Κουτρόπουλος, που συνέδεσε το όνομά του τα τελευταία χρόνια με την πολυδιάστατη δράση του στην Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας, δεν ζει πια ανάμεσά μας. Η μοίρα τού έκοψε αιφνίδια το νήμα της ζωής σε ηλικία 58 ετών. Κι είχε ακόμη τόσα να προσφέρει…

Ο αγαπητός Μένιος, που όλοι φώναζαν με το μικρό του όνομα, βρισκόταν ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη με τη σύζυγό του και την κόρη του, σε οργανωμένη εκδρομή εκατό ατόμων με τοπικό ταξιδιωτικό γραφείο. Το πρωί της Δευτέρας 25 Μαρτίου και ενώ βρισκόταν στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει, ένιωσε ενοχλήσεις και δύσπνοια και αμέσως εκλήθη ασθενοφόρο. Δεν πρόλαβε όμως να τον οδηγήσει στο νοσοκομείο και άφησε την τελευταία του πνοή υφιστάμενος ανακοπή καρδιάς, γεγονός που, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε σοκ στους ανθρώπους του αλλά και σε όλα τα μέλη της εκδρομής.

Από πολύ μικρός στην αρτοποιία

Η τραγική είδηση «ταξίδεψε» γρήγορα στο Αίγιο και βύθισε στη θλίψη την τοπική κοινωνία που τόσο αγάπησε τον Μένιο… Ήταν ένας αγωνιστής της ζωής. Εργάστηκε από πολύ μικρός μαζί με τον αδελφό του Πάνο και δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση με αρτοσκευάσματα, την ΑΡΤΕΝ, η οποία ωστόσο χάθηκε έτσι ξαφνικά ένα πρωί όταν οι εγκαταστάσεις της παραδόθηκαν στις φλόγες.

Οι αδελφοί Κουτρόπουλοι όμως δεν το έβαλαν κάτω. Αγωνίστηκαν και δημιούργησαν ξανά την επιχείρηση, γνωρίζοντας το αντικείμενο όσο λίγοι και φροντίζοντας να εξελίσσουν και να αναβαθμίζουν διαρκώς τη δουλειά τους.

Ο Μένιος Κουτρόπουλος διατηρούσε τρία καταστήματα. Στην οδό Κλεομένους Οικονόμου 35, στην Κορίνθου 16 -σημείο που αποτέλεσε στέκι για πολλούς και για τον ίδιο, ενώ το τρίτο κατάστημα βρίσκεται στο κέντρο του Διακοπτού.

Πνεύμα ιδιαίτερα ανήσυχο και με ιδέες και προτάσεις για το επιχειρείν και την περιοχή, είχε ασχοληθεί και με τα του Επιμελητηρίου Αχαΐας ως υποψήφιος επιμελητηριακός σύμβουλος. Τα τελευταία 13 χρόνια ωστόσο είχε ταυτίσει το όνομά του με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας της οποίας ήταν πρόεδρος. Μάλιστα, για ένα διάστημα διετέλεσε πρόεδρος και στην Ομοσπονδία Γονέων Δυτικής Ελλάδας, έχοντας αναπτύξει μία έντονη δράση για το γονεϊκό κίνημα.

Η βράβευση του Ιανουαρίου

Στη φετινή επετειακή εκδήλωση «Πρόσωπα της Χρονιάς 2023» που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου 2024 στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, η Ένωση Συλλόγων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας στην κατηγορία Κοινωνία, τιμήθηκε για τη σημαντική δράση της (την απονομή έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης) κι ο Μένιος παραλάμβανε το βραβείο γεμάτος ικανοποίηση και όνειρα.

Ο άνθρωπος που… σήκωνε στις πλάτες του το Παιδικό Καρναβάλι

Ήταν ο άνθρωπος που καθιέρωσε το παιδικό μυθιστόρημα και κυρίως το Παιδικό Καρναβάλι Αιγιαλείας το οποίο χρόνο με τον χρόνο μεγάλωσε και διευρύνθηκε και με άλλες δράσεις. Μόλις πριν από μία εβδομάδα, το βράδυ της καύσης του καρνάβαλου κι ενώ του αναλογούσε το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας των καρναβαλικών εκδηλώσεων, κάτω από τα βεγγαλικά χαράς κατά την καύση του καρνάβαλου είχε προϊδεάσει το Protionline.gr για τα καλύτερα που προετοίμαζε.

Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια… Ο 58χρονος επιχειρηματίας που είχε μάθει να αγωνίζεται από μικρός στον στίβο της ζωής δίνοντας εξετάσεις με «άριστα», δεν τα κατάφερε.
Αφήνει όμως πίσω του έργο βαρύ και παρακαταθήκη στους νεότερους γιατί το Παιδικό Καρναβάλι δεν πρέπει να σβήσει ποτέ αλλά αντιθέτως πρέπει να γίνεται ακόμη πιο δυνατό και χαρούμενο, στέλνοντας ένα χαμόγελο εκεί ψηλά στον ουρανό…

Η Αιγιάλεια θρηνεί έναν άνθρωπο με τον οποίο μόνο όμορφες αναμνήσεις έχουν να θυμηθούν όλοι. Η οικογένεια, οι πολυάριθμοι φίλοι του, οι συνεργάτες και όλη η περιοχή, έχουν βυθιστεί στο πένθος. Η απουσία του θα είναι αισθητή και δυσαναπλήρωτη.

Η οικογένεια της «Π», συντετριμμένη, εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr