background img
banner
banner

Πρωτοπόρος η ΠΕΣ στην αναβάθμιση του προϊόντος

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Χθες μέσω του Protionline.gr  ο πρόεδρος της ΠΕΣ Θανάσης Σωτηρόπουλος επανέλαβε  και φέτος ότι η αξιοπιστία της Παναιγιαλείου Ενώσεως Συνεταιρισμών, της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας στη σταφίδα της χώρας μας, αποτελεί διαχρονικά τη μεγαλύτερη εγγύηση για το εισόδημα και το μέλλον των σταφιδοπαραγωγών. ΄΄Εφιστώ επίσης την προσοχή στους συναδέλφους σταφιδοπαραγωγούς ότι η σταφίδα μας πρέπει να παραδίδεται μόνο σε εγκεκριμένους μεταποιητές – εργοστάσια και όχι σε διάφορους εμπόρους που δεν ασκούν αυτή τη δραστηριότητα, προκειμένου οι παραγωγοί να μη χάσουν την «συνδεδεμένη» οικονομική ενίσχυση. Οικονομική ενίσχυση που επιτεύχθηκε με ενέργειες του συνεταιριστικού μας φορέα της Π.Ε.Σ και την αποδοχή βεβαίως και στήριξη του ΥΑΑΤ΄΄, σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος της Παναιγιαλείου Ενώσεως.

Οι πρώτες επιδοτήσεις του ΕΣΠΑ

Εντωμεταξύ οι πρώτες εντάξεις στο ΕΣΠΑ μεγάλων επιχειρήσεων (κρατικές ενισχύσεις) συνδέονται κυρίως με τις εταιρίες νέων τεχνολογιών. Ο λόγος για τα 21 σχέδια επιδοτήσεων αξίας άνω των 100.000 ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί στο πρόγραμμα περιόδου 2014-2020, μέσα σε αυτές και η πρόταση της ΠΕΣ.
Η έμφαση δίδεται σε νέες τεχνολογίες, σε καινοτομία και σε εφαρμοσμένη έρευνα, στη φαρμακοβιομηχανία και στην είσοδο νέων τεχνολογιών στην γεωργία.
Πρόκειται για projects που πρέπει να ολοκληρωθούν ως το 2020 και αφορούν σε καινοτόμες επενδύσεις στη βιομηχανία φαρμάκων, σε δράσεις κομποστοποίησης και χρήσης προϊόντων σε εταιρίες τροφίμων, σε συστήματα υπολογιστικής όρασης και μηχανικής μάθησης στη χρήση νανοτεχνολογίας για την απομάκρυνση του χρώματος από τα υγρά απόβλητα, αλλά και στην παραγωγή νέων υλικών στην υφαντουργία με τη χρήση νανοτεχνολογίας.

Αειφόρος εκμετάλλευση- Εξ αποστάσεως παρακολούθηση καλλιεργειών

Η μείωση του εντομολογικού και μικροβιολογικού φορτίου της σταφίδας κατά την επεξεργασία, αποθήκευση και μεταφορά της με τη χρήση αζώτου είναι το αντικείμενο εκπαίδευσης 217,5 χιλ. ευρώ που προχωρεί η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών ΑΕ .
Η μαύρη Κορινθιακή σταφίδα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εξαγώγιμα αγροτικά προϊόντα της Ελλάδας. Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην παραγωγή Κορινθιακής σταφίδας, παράγοντας το 80% της συνολικά παραγόμενης ποσότητας παγκοσμίως εκ των οποίων το 60% και πλέον διακινείται σε 40 χώρες μέσω της Ένωσης.
Κατά την ξήρανσή της στους αμπελώνες ή την αποθήκευσή της, η μαύρη σταφίδα προσβάλλεται από μια σειρά εντόμων αποθηκών και οι χημικές εφαρμογές έχουν παρενέργειες. Έτσι, προωθείται η δημιουργία εντός του χώρου αποθήκευσης ενός περιβάλλοντος τροποποιημένης σύστασης αέρα μέσω της προσθήκης αζώτου.

Καλύτερη τιμή στη σταφίδα

Με συνεχείς επενδύσεις η ΠΕΣ φροντίζει για την αναβάθμιση της ποιότητας του προϊόντος της σταφίδας για αυτό καταφέρνει κάθε χρονιά να δίνει στον παραγωγό την υψηλότερη τιμή, πέρσι έφτασε το 1,40 € ανά κιλό.
Αυτό υπογράμμισε και ο πρόεδρος της ΠΕΣ διαβεβαιώνοντας ότι και φέτος η Συνεταιριστική οργάνωση θα δώσει την καλύτερη τιμή: ΄΄Συνάδελφοι σταφιδοπαραγωγοί, η προσπάθειά μας είναι να εξασφαλίσουμε την καλύτερη τιμή για την σταφίδα μας. Από τις εμπορικές επαφές και συμφωνίες που έχουμε μέχρι τώρα, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα εξασφαλίσουμε σημαντικά υψηλότερη τιμή και φέτος για την σταφίδα μας. Με την παράδοση της σταφίδας χορηγείται άμεσα άτοκη προκαταβολή. Εμπιστευτείτε την Π.Ε.Σ, την δική σας Συνεταιριστική Οργάνωση΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr