background img
banner
banner

«Έπεσε» η υπογραφή, άμεσα η δημοπράτηση

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ

Με… πνεύμα συνεργασίας κινούνται το τελευταίο διάστημα δήμος Αιγιαλείας και περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας φαίνεται πως έχει βάλει σε μία σειρά τα αιτήματα της Αιγιάλειας με στόχο την υλοποίησή τους, ενώ και στον δήμο προσπαθούν να είναι σε ετοιμότητα ώστε να κατατίθενται εγκαίρως οι σχετικές μελέτες για την εξασφάλιση των αντίστοιχων χρηματοδοτήσεων.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου που αφορά τις δύο πλατείες του κέντρου και τους δρόμους γύρω από αυτές, έργο που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα!
Μετά την οριστικοποίηση του πίνακα για την ένταξη της δεύτερης φάσης αστικών αναπλάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ δώδεκα σχέδια αστικών αναπλάσεων Δήμων της Περιφέρειας, ανάμεσα στα οποία και το σχέδιο ανάπλασης του εμπορικού κέντρου του Αιγίου που αφορά τις πλατείες Αγ. Λαύρας και Βάλφουρ και τις περιμετρικές οδούς αυτών, συνολικής δημόσιας δαπάνης 3.215.815,25 ευρώ, ήρθε και η τελική υπογραφή από τον Περιφερειάρχη την περασμένη Παρασκευή.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Το έργο αφορά την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου Αιγίου και συγκεκριμένα την Πλατεία Αγ. Λαύρας και τις περιμετρικές αυτής οδούς και την Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές αυτής οδούς και την υπογείωση του εναερίου δικτύου ηλεκτροδότησης και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίας Λαύρας και στις περιμετρικές οδούς και στην πλατεία Βάλφουρ και στις περιμετρικές οδούς.

Περιλαμβάνονται εργασίες ανάπλασης – ανακατασκευής – διαμόρφωσης της πλατείας Αγίας Λαύρας, των οδών Ζαΐμη και Γερμανού και της οδού Ασημάκη Φωτήλα από την οδό Ερμού έως την οδό Ταξιαρχών και αντίστοιχα της πλατείας Βαλφούρ, και των τμημάτων των οδών Βάλφουρ, και Κλεομένους Οικονόμου, καθώς και της οδού Ασημάκη Φωτήλα από την οδό Ταξιαρχών ως την οδό Κλεομένους Οικονόμου, σε συνδυασμό με την παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση – επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, που υποχρεωτικά ακολουθούν την πλατεία, τα πεζοδρόμια και τις οδούς.
Επίσης περιλαμβάνονται, σε συνδυασμό με την παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση – επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, που υποχρεωτικά ακολουθούν την πλατεία, τα πεζοδρόμια και τις οδούς.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 3.215.815,25 €, ποσό που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αναμένουν εντολή δημοπράτησης και προχωρούν!

Ερωτηθείσα από το Protionline.gr  για το πότε θα δημοπρατηθεί το έργο και για τον χρόνο εκτέλεσής του, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, είπε πως ΄΄ο δρόμος ουσιαστικά έχει ανοίξει για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου που θα αναβαθμίσει όλο το κέντρο της πόλης΄΄. ΄΄Αναμένουμε εντολή δημοπράτησης από την Διαχειριστική και προχωρούμε άμεσα σε αυτή΄΄, τόνισε η αντιδήμαρχος ευελπιστώντας πως η διαδικασία θα προχωρήσει ίσως και μέσα στον Οκτώβριο! Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του έργου αναμένεται να διαρκέσει 19 περίπου μήνες μετά την συμβασιοποίηση.
Θα πρέπει ακόμη να αναφερθεί ότι το εν λόγω έργο αποτελεί μία συνέχεια της ανάπλασης της Κλ. Οικονόμου αλλά και προάγγελο της ανάπλασης της οδού Μητροπόλεως που θα προχωρήσει, αν όχι χρηματοδοτούμενη από κάποιο πρόγραμμα, με ιδίους πόρους του δήμου Αιγιαλείας.

Η… καλή σχέση πάντως, δήμου και περιφέρειας, επιβεβαιώνεται και από τις εγκάρδιες ευχαριστίες του δημάρχου Θανάση Παναγόπουλου προς τον Απόστολο Κατσιφάρα για το έργο την έγκριση χρηματοδότησης για την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου. Μάλιστα εξαίροντας το ενδιαφέρον και την προσφορά του Περιφερειάρχη στην περιοχή, ο δήμαρχος κάνει αναφορά στο έργο της σύνδεσης του λιμανιού Αιγίου με την Νέα Εθνική Οδό, η δημοπράτηση του οποίου επίσης αναμένεται το επόμενο διάστημα μετά την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου τον περασμένο Ιούνιο. Έχει προϋπολογισμό 6.450.000 ευρώ και αναμένεται να προσδώσει μία προστιθέμενη αξία στον τόπο και βιωσιμότητα στο λιμάνι και ανάπτυξη στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου.

Θερμές ευχαριστίες Παναγόπουλου προς Κατσιφάρα

Στο ευχαριστήριό του προς τον Περιφερειάρχη, ο κ. Παναγόπουλος αναφέρει: ΄΄Στο πλαίσιο της θετικής αξιολόγησης και της έγκρισης χρηματοδότησης για το έργο της ανάπλασης του ιστορικού και εμπορικού κέντρου του Αιγίου, θα ήθελα να απευθύνω ένα ειλικρινές και εγκάρδιο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ.Απόστολο Κατσιφάρα ,που συναισθάνθηκε την αναγκαιότητα της πόλης μας να αλλάξει όψη – αισθητικά και λειτουργικά- και να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Και επειδή είναι ένα έργο που αφορά όλους μας πιστεύω ότι μαζί με τις προσωπικές ευχαριστίες μου ,μεταφέρω και τις ευχαριστίες όλων των συμπολιτών μας. Συνυπολογιζομένης δε της αρωγής και της συμβολής της Περιφέρειας τόσο σ το έργο της ανάπλασης της παραλίας του Αιγίου αλλά και το αναπτυξιακό έργο της Σύνδεσης του Λιμένος Αιγίου με την Ολυμπία Οδό, το συγκεκριμένο ευχαριστώ, γίνεται ακόμα πιο μεγάλο΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr