background img
banner
banner

Γέμισαν τα νεκροταφεία…

ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε αναζήτηση οικοπέδων ώστε να δημιουργηθούν νέα κοιμητήρια, βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας, σε περιοχές που τα υπάρχοντα έχουν γεμίσει ασφυκτικά.
Το έργο της εξεύρεσης χώρων αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο, δεδομένου ότι τα οικόπεδα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, με αποτέλεσμα πλέον να γίνεται ταφή νεκρών σε άλλα χωριά…

Ούτε μέτρο κενό στο κοιμητήριο Διακοπτού

Ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα παρουσιάζεται στο Διακοπτό εκεί όπου υπάρχει πλέον αδυναμία διάθεσης νέων ταφείων, αφού στο υπάρχον νεκροταφείο έχουν παραχωρηθεί απ’ άκρη σ’ άκρη. ΄΄Πράγματι, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς το κοιμητήριο του Διακοπτού έχει γεμίσει. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2- 3 κενοί τάφοι που μπορούν να διατεθούν, εφόσον κοπούν όμως κάποια δέντρα, ωστόσο η λύση αυτή είναι πολύ προσωρινή΄΄, επισήμανε στο Protionline.gr  ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού Θανάσης Φερετόπουλος.

Να σημειωθεί ότι στο Διακοπτό, δίπλα στο υπάρχον νεκροταφείο έχει αγοραστεί οικόπεδο με σκοπό την προέκταση, όμως απαιτείται έγκριση για να αξιοποιηθεί, διότι βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή και είναι άγνωστο εάν πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Από πλευράς συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας έχει ενημερωθεί ο δήμαρχος και οι αρμόδιες υπηρεσίες εγγράφως και προφορικώς, όπως έκανε γνωστό ο κ. Φερετόπουλος, ώστε να… τρέξουν τις διαδικασίες για την εξεύρεση λύσης.

Από την Ροδοδάφνη και τις Νερατζιές εξυπηρετούνται τα Σελιανίτικα

Ανάλογο πρόβλημα έχει προκύψει και στα Σελιανίτικα εκεί όπου το κοιμητήριο δεν διαθέτει ούτε… μέτρο κενό. ΄΄Τα Σελιανίτικα αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται από το κοιμητήριο της Ροδοδάφνης επί το πλείστον, αλλά και των Νερατζιών, ενώ και στον Λόγγο και τις Καμάρες τα νεκροταφεία είναι οριακά και είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα έχουμε πρόβλημα΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr  ο αντιδήμαρχος Συμπολιτείας – Ερινεού Μιχάλης Κυριακόπουλος, αναφέροντας πως μόνο η Ροδοδάφνη έχει κενό χώρο, κάτι που κανείς δεν ξέρει για πόσο ακόμη εάν συνεχίσει να εξυπηρετεί άλλες περιοχές.
Σε ό,τι αφορά τα Σελιανίτικα, ο κ. Κυριακόπουλος έκανε γνωστό ότι έχει υποδειχθεί κάποιο οικόπεδο προκειμένου να αγοραστεί, με τον ιδιοκτήτη του οποίου ο δήμος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις. ΄΄Υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για αγορά οικοπέδου για την δημιουργία νέου κοιμητηρίου στα Σελιανίτικα, όμως η εξεύρεση του σωστού χώρου, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος. Μάλιστα, η εξεύρεση χώρων κρίνεται δύσκολη από την στιγμή που τίθεται ως προϋπόθεση να βρίσκεται σε απόσταση 1.000 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

Σχετικό πρόβλημα και στο Αίγιο

Εν τω μεταξύ, και στο Αίγιο υπάρχει σχετικό πρόβλημα αφού ο υπάρχων χώρος του κοιμητηρίου καλύπτεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Σημειώνεται ότι έχει αγοραστεί από τον δήμο το οικόπεδο που βρίσκεται ακριβώς από κάτω ωστόσο, ως ώρας, δεν έχει προχωρήσει η διαμόρφωσή του γι’ αυτό τον σκοπό, με τον δήμο να εξετάζει το θέμα. Μάλιστα, δεδομένου ότι η β΄ θέση έχει καλυφθεί στο υπάρχον νεκροταφείο, η α΄ θέση κοστίζει 460 ευρώ για μία τετραετία και καταβολή 60 – 70 ευρώ ετησίως όταν παρέλθει η τετραετία. Για το δε παλιό κοιμητήριο, το τέλος νεκροταφείου ανέρχεται σε 20 – 30 και 35 ευρώ το μήνα.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr