background img
banner
banner

Ο δυνατός άνεμος… ισοπέδωσε κυπαρίσσι στο κοιμητήριο της Τέμενης

ΕΥΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ – ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ ΜΝΗΜΑ

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν χθες είχαν ως αποτέλεσμα την πτώση δέντρου το κοιμητήριο της Τέμενης, ευτυχώς χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός. Επρόκειτο για ένα τεράστιο κυπαρίσσι που κατέρρευσε πάνω σε μνήμα, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές.

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Μακρής, ΄΄το κυπαρίσσι έπεσε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της μεγάλης υγρασίας που επικρατούσε στην περιοχή. Κατά την πτώση του, προκάλεσε ζημιές σε ένα μνήμα. Ήταν ένα σφοδρό καιρικό φαινόμενο, με πολύ δυνατό και απότομο αέρα΄΄.

Αναφορικά με την κατάσταση των δέντρων, ο πρόεδρος επισήμανε: ΄΄Έχουμε ενημερώσει τον δήμο και εγγράφως και προφορικώς για την κατάσταση που πρέπει να έχουν τα δέντρα στο κοιμητήριο, τα οποία πρέπει να ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα από την αρμόδια υπηρεσία. Σε πρόσφατη επίσκεψη γεωπόνου, ούτε στο εν λόγω δέντρο ούτε κάποιο άλλο είχε διαπιστωθεί πρόβλημα στατικότητας ή είχε βρεθεί ότι κάποιο από αυτά δεν ήταν γερό.

Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου είναι ήδη ενημερωμένη για το συμβάν ο ιδιοκτήτης του μνήματος θα αποζημιωθεί πλήρως.
Νομίζω ότι πρέπει να γίνεται συχνή συντήρηση των δέντρων, για να μην συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, σε ανάλογα καιρικά φαινόμενα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr