background img
banner
banner

Οι πολίτες ανησυχούν οι πρόεδροι καθησυχάζουν

ΕΡΓΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ – ΣΕ ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΠΟΤΑΜΟΣ ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΒΑΛΙΜΙΤΙΚΩΝ

Η στατικότητα της γέφυρας των Βαλιμιτίκων στον Σελινούντα ποταμό έχει ανησυχήσει κατοίκους εξαιτίας των όσων ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα σχετικά με το ενδεχόμενο μεγάλης «κατεβασιάς» νερού. Σύμφωνα με τα όσα μετέφεραν στo Protionline.gr ωστόσο οι πρόεδροι τόσο των Βαλιμιτίκων όσο και της Τέμενης, η εν λόγω γέφυρα είναι απόλυτα ασφαλής, ενώ και η κατάσταση του ποταμού, με εξαίρεση ένα σημείο που επισκευάζεται, δεν εμπνέει κάποια ανησυχία.

΄΄Όντως η γέφυρα είναι παλιά, ωστόσο δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Προσωπικά από την πρώτη χρονιά που ανέλαβα είχα υποβάλει αίτημα ώστε να ελεγχθεί για να είμαστε σίγουροι. Πράγματι ελέγχθηκε και δεν τίθεται θέμα στατικότητας. Ας μην δημιουργούμε θέματα από το πουθενά΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Τέμενης Δημήτρης Μακρής, ερωτηθείς μετά από εκδήλωση ανησυχίας από κάτοικο της περιοχής.

Έχει γίνει και  συμπληρωματική θεμελίωση

Ομοίως και ο πρόεδρος της κοινότητας Βαλιμιτίκων Κώστας Δημακόπουλος, ο οποίος σημείωσε: ΄΄Η γέφυρα είναι απολύτως ασφαλής, έχει δοκιμαστεί και από τη μεγάλη κατεβασιά του 2020 και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Μάλιστα, έχει γίνει και συμπληρωματική θεμελίωση ενώ παλιότερα εκκρεμούσε και ένα κάγκελο που αποκαταστάθηκε. Πριν από ενάμιση χρόνο έγινε και έλεγχος από κλιμάκια της περιφέρειας και του δήμου και δεν διαπιστώθηκε κάποιο πρόβλημα. Αν θα μπορούσαμε να επισημάνουμε μια δυσλειτουργία είναι η στενότητα της γέφυρας κάτι που όμως δεν δημιουργεί πρόβλημα αφού το ένα όχημα περιμένει το άλλο και περνούν, έπειτα η κίνηση ελέγχεται γιατί δεν είναι τόσο μεγάλη΄΄. Σε ό,τι αφορά την κατάσταση του Σελινούντα και στους φόβους που διατυπώθηκαν για υπερχείλιση, κυρίως μετά από όσα συνέβησαν στη Θεσσαλία και θορύβησαν τους κατοίκους της περιοχής, ο κ. Δημακόπουλος είπε πως το ποτάμι δεν παρουσιάζει πρόβλημα και δεν υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις, πέρα από ένα μπαράζ που έχει υποστεί αλλοίωση, κάτι που επισημάνθηκε στην Περιφέρεια. Ειδικότερα, το πρόβλημα έχει να κάνει με ένα μικρό μέρος του σαραζανέτ που είχε σπάσει όμως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, έχει αρχίσει να αποκαθίσταται από την Περιφέρεια, άρα δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr