background img
banner
banner

Leader όπως… ευκαιρία για την Αιγιάλεια

ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σημαντικό «εργαλείο» για έργα και δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα έχει αποτελέσει τα τελευταία χρόνια το πρόγραμμα Leader, το οποίο… οδηγεί την Αιγιάλεια σε τροχιά ανόδου. Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα θετική προοπτική δημιουργεί για την επιχειρηματικότητα, πολύ περισσότερο δε μετά την αύξηση του προϋπολογισμού του κατά 2 εκατ. ευρώ, με την απόφαση πρόσθετης υπερδέσμευσης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από τον πρόεδρος CLLD/LEADER, δήμαρχο Καλαβρύτων Θανάση Παπαδόπουλο, ο συνολικός προϋπολογισμός του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020 στην Αχαΐα θα φτάσει στα 20 εκατ. ευρώ μετά την απόφαση της πρόσθετης υπερδέσμευσης από το υπουργείο. Συγκεκριμένα, η Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε., ανακοίνωσε την έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόσθετης υπερδέσμευσης ύψους 2 εκ. € επί του αρχικού ποσού των 1.500.000 € της 2ης Πρόσκλησης για έργα ιδιωτικού χαρακτήρα του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER (Μέτρο 19, Υπομέτρο 19.2 του ΠΑΑ 2014-2020), προκειμένου να ενταχθεί το σύνολο των θετικά αξιολογημένων επενδυτικών προτάσεων.

Δυνατότητα ένταξης 18 ιδιωτικών έργων

Η Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε. – Achaia Development Agency SA το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει στις διαδικασίες ένταξης 18
ιδιωτικών έργων στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης για έργα ιδιωτικού χαρακτήρα, συνολικού προϋπολογισμού 5.768.189,37 € και Δημόσιας Δαπάνης 3.470.889,65 €, ενώ στη συνέχεια θα υπογραφούν συμβάσεις μεταξύ των δικαιούχων και της ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.
Μετά τις ανωτέρω εντάξεις, το σύνολο των ενταγμένων έργων του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER του ΠΑΑ 2014-2020 θα ανέρθει σε 86, με συνολικό προϋπολογισμό 19.565.596,13 € και συνολική δημόσια δαπάνη 12.770.900,87 €.

Αλυκή και Τέμενη… άλλαξαν όψη μέσω του προγράμματος

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τρέχουσα περίοδο δεν υπάρχει «ανοιχτό» πρόγραμμα χρηματοδότησης δήμων για έργα μέσω του LEADER, ωστόσο, όπως εξηγεί στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄η περιοχή έχει βγει πολλές φορές ωφελημένη από το συγκεκριμένο πρόγραμμα και πρέπει να αναφέρουμε ότι οι προσπάθειες της ΑΧΑΪΑ Α.Ε. στην περιοχή μας επιβραβεύονται, αφού είναι μία από τις αναπτυξιακές της χώρας που είναι πρώτες στην απορρόφηση χρημάτων΄΄. Ο κ. Χριστόπουλος υπενθύμισε πως από το τελευταίο LEADER ο δήμος Αιγιαλείας και κατ’ επέκταση οι δημότες επωφελήθηκαν μέσω της χρηματοδότησης δύο πολύ σημαντικών τοπικών έργων, αυτό που αφορά στον υδροβιότοπο Αλυκής που έχει αποκτήσει μία εντελώς διαφορετική διάσταση με το παρατηρητήριο, την περίφραξη και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις αλλά και την πλατεία Τέμενης που αποτελεί ένα πολύ όμορφο σημείο όχι μόνο για την εν λόγω κοινότητα αλλά και για όλη την Αιγιάλεια. ΄΄Είναι πολύ σημαντικό ότι επετεύχθη αύξηση για τα επενδυτικά έργα, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Αιγιάλεια. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας και η δημιουργία κινήτρων για επιχειρείν είναι πολύ βασικά για την περιοχή μας΄΄, κατέληξε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr