background img
banner
banner

Θα προχωρήσει η μελέτη για την ανάπλαση παραλίας Συλιβαινιωτίκων

ΤΕΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ – ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Η ανάπλαση της παραλίας Συλιβαινιωτίκων αποτελεί αίτημα κοινότητας, επαγγελματιών και κατοίκων τα τελευταία χρόνια. Στη δε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου λογοδοσίας, το θέμα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιοβάς, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Χριστόπουλο να απαντά πως υπάρχει η βούληση για την ανάθεση της μελέτης του έργου.

Ο κ. Γιόβας το χαρακτήρισε ως έργο το οποίο θα δώσει πνοή σε όλη την Αιγιάλεια καθώς είναι ένα από τα πιο τουριστικά τμήματα του δήμου, μιας και το καλοκαίρι ο πληθυσμός που επισκέπτεται την παραλία Συλιβαινιωτίκων, καλύπτει στο σύνολό του όλο τον υπόλοιπο πληθυσμό της Αιγιάλειας αφού πρόκειται για 40.000 κόσμο επιπλέον από τους μόνιμους κατοίκους. ΄΄Έχουμε βάλει το έργο στο τεχνικό πρόγραμμα τα προηγούμενα χρόνια δύο φορές, το έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, όμως δεν έχει προχωρήσει ούτε η μελέτη. Και μιλάμε για 60.000 €. Δεν βλέπω τον λόγο να μην προχωράμε τέτοια έργα που θα δώσουν πνοή στην περιοχή και θα αποφέρουν έσοδα στον δήμο΄΄, είπε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης ενώ ο επικεφαλής Χρήστος Γούτος συμπλήρωσε ότι την προηγούμενη τετραετία ο συνδυασμός του επέμεινε πολύ σε αυτό το θέμα και γι’ αυτό μπήκε σε δύο τεχνικά προγράμματα, γιατί όταν υπάρχει μελέτη μπορεί να υπάρξει κάποια χρηματοδότηση. ΄΄Το ότι δεν προχώρησε θεωρώ ότι είναι πολιτική απόφαση΄΄, σχολίασε.

Η Τεχνική Υπηρεσία προχωρά τις διαδικασίες για τις μελέτες

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Βασίλης Χριστόπουλος είπε πως στον προϋπολογισμό του 2024 υπάρχει πίστωση για τις μελέτες και πως από την τεχνική υπηρεσία έχει σταλεί προς την οικονομική υπηρεσία για βεβαίωση για τις μελέτες οι οποίες έχουν να κάνουν με τακτοποιήσεις σχολικών κτιρίων, ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων Δ.Ε. Συμπολιτείας, ανακατασκευής παραλιακής ζώνης τοπικής κοινότητας Συλιβαινιωτίκων, σύνταξη φακέλου εκπόνησης της μελέτης των κτιρίων της πρώην χαρτοποιίας, μελέτη αποκατάστασης σταθεροποίησης πρανούς στη θέση Τεμπελόραχη, ανάπλαση της κεντρικής αγοράς Διακοπτού, μελέτη ανάπλασης της πλατείας Αιγείρας, κυκλοφοριακή μελέτη Αιγίου, εκπόνηση και ωρίμανση μελετών κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων. Γνωστοποίησε ακόμη πως έχει ξεκινήσει η προεκτίμηση της αμοιβής για τον φάκελο του δημοσίου έργου και πως αφού ληφθεί η βεβαίωση θα προχωρήσει η ανάθεση της μελέτη της τοπικής κοινότητας Συλιβαινιωτίκων.

Αναφορικά με τη μη εκτέλεση του έργου τα δύο προηγούμενα χρόνια μολονότι βρισκόταν στο τεχνικό πρόγραμμα, είπε: ΄΄Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε προϋπολογισμό τον Σεπτέμβριο. Καταλαβαίνετε τι φόρτο εργασίας είχε η τεχνική υπηρεσία όταν έπρεπε να τρέξει πάρα πολλά έργα. Τώρα που έχουμε μπει σε μία κανονικότητα θα προχωρήσει και η μελέτη για την κοινότητα Συλιβαινιωτίκων καθώς και για τις υπόλοιπες΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr