background img
banner
banner

Έναρξη του έργου της ανάπλασης τον Ιούνιο!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Υπεγράφη πριν λίγες μέρες και επίσημα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, η ένταξη της Πράξης «Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2 Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί», στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Ε.Π. «Δυτική Ελλάδα». Η δημοπράτηση αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ με βάση το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, το έργο ξεκινά τον ερχόμενο Ιούνιο!

Τι περιλαμβάνει η Πράξη

Η προτεινόμενη πράξη περιλαμβάνει δύο υποέργα: Υποέργο 1: Ανάπλαση Εμπορικού Κέντρου Αιγίου: Ενότητα 2 Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί. Το υποέργο, σύμφωνα με την μελέτη, περιλαμβάνει δύο ενότητες: Ενότητα 2 Πλατεία Αγ. Λαύρας και περιμετρικές οδοί και Ενότητα 3 Πλατεία Βάλφουρ και περιμετρικές οδοί. α) Το συνολικό έργο της Ενότητας 2, περιλαμβάνει τις εργασίες ανάπλασης – ανακατασκευής – διαμόρφωσης της πλατείας Αγίας Λαύρας, των οδών Ζαΐμη και Γερμανού που ενσωματώνονται στους λειτουργικούς χώρους της πλατείας και της οδού Ασημάκη Φωτήλα από την οδό Ερμού έως την οδό Ταξιαρχών, σε συνδυασμό με την παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση – επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, που υποχρεωτικά ακολουθούν την πλατεία, τα πεζοδρόμια και τις οδούς. β) Το συνολικό έργο της Ενότητας 3, περιλαμβάνει τις εργασίες ανάπλασης –ανακατασκευής – διαμόρφωσης της πλατείας Βάλφουρ και των τμημάτων των οδών Βάλφουρ, και Κλεομένους Οικονόμου που εφάπτονται και ενσωματώνονται στους λειτουργικούς χώρους της πλατείας και της οδού Ασημάκη Φωτήλα από την οδό Ταξιαρχών ως την οδό Κλεομένους Οικονόμου, σε συνδυασμό με την παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση – επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, που υποχρεωτικά ακολουθούν την πλατεία, τα πεζοδρόμια και τις οδούς.

Υπογείωση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ

Το Υποέργο2 περιλαμβάνει: Υπογείωση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ. Συγκεκριμένα, αφορά την υπογείωση του εναερίου δικτύου ηλεκτροδότησης στην περιοχή παρέμβασης και συγκεκριμένα στην πλατεία Αγίας Λαύρας και στις περιμετρικές οδούς και στην πλατεία Βάλφουρ και στις περιμετρικές οδούς.

Το Υποέργο 1 περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες οι οποίες αναλυτικά περιγράφονται στην ειδική Αρχιτεκτονική και Πολεοδομική μελέτη: 1. Εργασίες αποξηλώσεων – καθαιρέσεων – χωματουργικών 2. Εργασίες τεχνικών έργων – λοιπές οικοδομικές εργασίες – εξοπλισμός 3. Εργασίες οδοποιίας 4. Εργασίες επιστρώσεων 5. Εργασίες πρασίνου.
Η συνολική επιφάνεια των νέων χώρων που διαμορφώνονται που είναι 6.780μ2 επιμερίζεται στα εξής: – Πλατεία Αγίας Λαύρας συνολικής επιφανείας 3.270 μ2 Από τα οποία : Χώροι πρασίνου – νερού και εξοπλισμού 820 μ2 Χώροι για υπαίθρια επέκταση των καταστημάτων 565 μ2 Ελεύθεροι χώροι πλατείας 1.865 μ2 Χώρος προσωρινής στάσης αυτοκινήτου 20 μ2 – Πλατεία Βάλφουρ συνολικής επιφανείας 1.960 μ2 Από τα οποία: Χώροι πρασίνου και εξοπλισμού 225 μ2 Χώροι για υπαίθρια επέκταση των καταστημάτων 85 μ2 Ελεύθεροι χώροι πλατείας (συμπεριλαμβανομένων των δενδροστοιχιών) 1.070 μ2 Χώροι που θα διατίθενται για κίνηση αυτοκινήτου 580 μ2 – οδός Ασημάκη Φωτήλα, κατά το τμήμα που διαμορφώνεται, ως οδός ήπιας κυκλοφορίας μήκους 180μ, συνολικής επιφανείας 1.550 μ2 Από τα οποία : Χώρος κυκλοφορίας που ασφαλτοστρώνεται (συμπεριλαμβανομένων των ρείθρων) 755 μ2 Χώροι στάσης – στάθμευσης-ταξί 85 μ2 Πεζοδρόμια (συμπεριλαμβανομένης της δενδροστοιχίας) 710 μ2 Τα πεζοδρόμια που εφάπτονται της πλατείας Αγίας Λαύρας, υπολογίζονται στην επιφάνεια της πλατείας. Η επέκταση-συμπλήρωση-αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και απορροής ομβρίων υδάτων όπου αυτό διέρχεται σε μικρό βάθος θα πρέπει να αντικατασταθεί λόγω των αποζηλώσεων των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της μελέτης. Της εκτέλεσης του συνολικού έργου θα προηγηθεί η υπογείωση του εναερίου δικτύου ηλεκτροδότησης της ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή της παρέμβασης.

19 μήνες θα διαρκέσει το έργο

Αναφορικά με το επόμενο βήμα, δεν θα είναι άλλο από την δημοπράτηση. ΄΄Ο δρόμος ουσιαστικά έχει ανοίξει για την υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου που θα αναβαθμίσει όλο το κέντρο της πόλης΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr  η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, κάνοντας γνωστό πως δεν αποκλείεται να δημοπρατηθεί και μέσα στον Οκτώβριο. ΄΄Αναμένουμε εντολή δημοπράτησης από την Διαχειριστική και προχωρούμε άμεσα σε αυτή΄΄, τόνισε η αντιδήμαρχος. Σε ό,τι αφορά την υλοποίηση του έργου αναμένεται να διαρκέσει 19 περίπου μήνες μετά την συμβασιοποίηση. Η δε ημερομηνία έναρξης της Πράξης, με βάση το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ορίζεται η 07/06/2019 και η ημερομηνία λήξης της Πράξης η 31/12/2020. Το συνολικό κόστος Πράξης ανέρχεται σε 3.215.815,25 €.
Στην απόφαση τονίζεται πως ο δικαιούχος, υποχρεούται να τηρήσει τους όρους της απόφασης ένταξης και να υλοποιήσει την πράξη, σύμφωνα με τους όρους και τον χρονικό προγραμματισμό αυτής, καθώς και να τηρήσει τις υποχρεώσεις που παρατίθενται στο συνημμένο Παράρτημα Ι, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της απόφασης ένταξης. Σε περίπτωση που η υλοποίηση της πράξης αποκλίνει από τους όρους της απόφασης ένταξης, η διαχειριστική αρχή επανεξετάζει την πράξη και μπορεί να προβεί στην ανάκληση της απόφασης ένταξής της.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr