background img
banner
banner

Τον Ιανουάριο οι πληρωμές για τις ζημιές στη σταφίδα

ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας ενημερώθηκε από τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Πάτρας μετά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου σχετικά με την πορεία των πορισμάτων για τις ζημιές τού καλοκαιριού στην σταφίδα. Σύμφωνα με τον διευθυντή, τα πορίσματα θα ανακοινωθούν περίπου τα Χριστούγεννα και η πληρωμή θα πάει για τον Ιανουάριο , ενώ το ποσοστό της ζημιάς θα μετρήσει για την συνδεδεμένη.
΄΄Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωση, το θέμα της έλλειψης προσωπικού της Υπηρεσίας δεν αφορά τον παραγωγό, καθώς καταβάλει 2€ το στρέμμα για τον επιτόπιο έλεγχο και με την πληρωμή τής επιδότησης, κρατείται ή ασφάλεια΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου.

Να… σταματήσει για δέκα μέρες η συγκομιδή για τα λεμόνια…

Όσον αφορά τα λεμόνια, σύμφωνα με τον Ανεξάρτητο Αγροτικό Σύλλογο, ΄΄η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά για τις τιμές, καθώς η αδιαφορία τού κράτους για τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές από τρίτες χώρες και οι πολλές φορές ανεύθυνη στάση των εμπόρων, οδήγησαν σε πτώση των τιμών, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην μπορούν να καλύψουν τα έξοδά τους (κόστος παραγωγής, ΕΦΚΑ, φορολογία)΄΄. ΄΄Φέτος στην Θεσσαλονίκη δεν πουλήθηκε ούτε ένα ελληνικό λεμόνι. Θεωρούμε ότι με 30 λεπτά το κιλό, είναι επιτακτική ανάγκη η παύση συγκομιδής για 10 ημέρες΄΄, καταλήγει ο Σύλλογος…


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr