background img
banner
banner

Απήργησαν χθες οι οικοδόμοι που οδεύουν προς νέα απεργία στις 28 του μήνα

ΓΙΑ ΣΣΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΥΠΕΡ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ

Στις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου του συμμετέχει το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου. Χθες, μέλη του απείχαν από την εργασία τους, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, ενώ το Σωματείο προγραμματίζει νέα 24ωρη απεργία για τις 28 Νοεμβρίου.

Όπως επισήμανε στο Protionline.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Νύχτης, ΄΄αντί της αναμονής, της προσδοκίας και του εφησυχασμού, που οι εκάστοτε κυβερνώντες με τα ίδια κόλπα έντεχνα μας παραμυθιάζουν, εμείς επιλέγουμε να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Στον κλάδο μας γνωρίζουμε, από πρώτο χέρι, ότι αυτός είναι ο πραγματικός, μοναδικός και ωφέλιμος δρόμος για τα συμφέροντά μας. Το αποδεικνύουν όχι μονάχα οι αγώνες και οι κατακτήσεις μας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και οι επιτυχίες από τις σημερινές μάχες που δίνουμε μέσα στους χώρους δουλειάς και σηματοδοτούν τη δύναμη του αγώνα΄΄.

Παράλληλα, πρόσθεσε: ΄΄Με τις κινητοποιήσεις μας, απαντάμε στα ψέματα της κυβέρνησης που προσπαθεί να κάνει το μαύρο-άσπρο. Την ίδια ώρα, που επικαλείται ότι “τα μνημόνια τελείωσαν”, όχι μόνο δεν καταργεί κανέναν αντεργατικό νόμο, αλλά επιπλέον εφαρμόζει έναν από τους πιο εμβληματικούς νόμους, το νόμο Βρούτση, που στην ουσία καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τις συμβάσεις. Απαντάει στην “ανάπτυξη”, που ευαγγελίζονται ως το φάρμακο για τα προβλήματά μας. Μια “ανάπτυξη” που προϋποθέτει τα μεροκάματα να είναι χαμηλά, οι κοινωνικές παροχές ψαλιδισμένες, οι συντάξεις στα “τάρταρα”, για να εξασφαλιστούν όσα απαιτούν με μια φωνή οι μεγαλοεργολάβοι, βιομήχανοι και τραπεζίτες. Εμείς θέλουμε μια ανάπτυξη που να ικανοποιεί τα δικά μας συμφέροντα και όχι του κεφαλαίου΄΄.

Δυναμώνει την πάλη

Το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου δηλώνει ξεκάθαρα ότι δυναμώνει την πάλη του για υπογραφή ΣΣΕ, για κατάργηση των αντεργατικών, αντιασφαλιστικών νόμων, τονίζονοτας: ΄΄Απαιτούμε, εδώ και τώρα, αναγνώριση και διανομή των “υπέρ αγνώστων” ενσήμων έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χιλιάδων οικοδόμων για να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, συνέπεια της μακροχρόνιας και βαριάς ανεργίας΄΄, σημειώνει. Αναλυτικά, οι διεκδικήσεις του κλάδου είναι: Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς. Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου – Βρούτση που ακυρώνει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων. Κατώτερος μισθός 751 ευρώ. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν καταντήσει τις συντάξεις και τις παροχές των ασφαλιστικών ταμείων “φιλοδωρήματα”. Αναγνώριση και διανομή των “υπέρ αγνώστων” ενσήμων.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr