background img
banner
banner

Να γίνουν όλοι μία… ενωμένη γροθιά

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη  28 Νοεμβρίου και την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουν τα εργατικά σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ στο Αίγιο, εξέδωσε η διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου. Το Σωματείο καλεί σε κλιμάκωση της πάλης και μαζική συμμετοχή στην απεργία, έτσι ώστε, όλοι να γίνουν μία ενωμένη γροθιά, απέναντι στην μεγαλοεργοδοσία, τους  κυβερνώντες και τις δυνάμεις που στηρίζουν την αντεργατική πολιτική, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ουσιαστικά, τα αιτήματα των οικοδόμων της περιοχής εστιάζουν σε τρεις πυλώνες. Οι οικοδόμοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς, διεκδικούν, εδώ και τώρα, αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων καθώς και κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσάκισαν τις συντάξεις, αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και οδήγησαν σε μεροκάματα πείνας.

Οι οικοδόμοι «πατούν» στην επιτυχημένη πανοικοδομική απεργιακή μάχη που έδωσαν στις 14 Νοέμβρη, στην οποία συμμετείχε και το Σωματείο Αιγίου, εκτιμώντας ότι φανερώνει πως ο κλάδος έχει δύναμη να πετύχει τους στόχους και τις διεκδικήσεις του. ΄΄Η συμμετοχή στην απεργία των συναδέλφων οικοδόμων, των εργαζόμενων στις Κατασκευές, επιβεβαιώνει τη θέλησή μας να παλέψουμε, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Επιβεβαιώνει την απόφασή μας ότι δεν θα ανεχτούμε να δουλεύουμε με 25 και 30 ευρώ για να θησαυρίζουν οι μεγάλες εταιρίες του κλάδου΄΄, επισημαίνει στο Protionline.gr  ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου Παναγιώτης Νύχτης, προσθέτοντας πως οι αγώνες που έχουν δοθεί τα αποτελέσματά τους με αυξήσεις στα μεροκάματα, είναι η ζωντανή απόδειξη που ανατρέπει τη μοιρολατρία, τη λογική του «δε γίνεται τίποτα»΄΄.

΄΄Όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να δυναμώσει ο αγώνας΄΄

Η διοίκηση του σωματείου εκτιμά πως όλα μπορούν να γίνουν, αρκεί να δυναμώσει ο αγώνα μας, με συσπείρωση γύρω από το Σωματείο, στο πλαίσιο αιτημάτων και τη γραμμή πάλης που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα του κλάδου.

΄΄Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να εμποδίσουν τους αγώνες. Που αγωνιούν και επεξεργάζονται σχέδια για να αποδυναμώσουν την προσπάθειά μας. Που δρουν φανερά και υπογείως βάζοντας στον αγώνα μας, αλλά και συνολικά στον αγώνα των εργαζομένων εμπόδια ώστε να μην εκφραστεί καμιά αγωνιστική κινητοποίηση σε κλάδους, σε χώρους δουλειάς και πολύ περισσότερο να μη γενικευτεί ένα γενικό απεργιακό ρεύμα απέναντι στο κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το στηρίζουν. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει συγκεκριμένο ρόλο και αποστολή, να ανακόψει όποιο γενικευμένο απεργιακό ρεύμα γεννιέται από τα κάτω, από τις αποφάσεις που παίρνουν οι εργαζόμενοι στα συνδικάτα τους. Όταν δεν πετυχαίνει να βάλει εμπόδιο για να γίνει απεργία ακολουθεί την παρελκυστική ταχτική με τις ημερομηνίες΄΄, αναφέρει το Σωματείο, καταλήγοντας: ΄΄Έχουμε την πείρα να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Εμείς θα βγούμε νικητές! Καλούμε τον κλάδο, τους οικοδόμους, τους εργαζόμενους στις Κατασκευές, στα συναφή επαγγέλματα, να κλιμακώσουμε την πάλη μας και να πάρουμε μέρος μαζικά στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 Νοέμβρη κάτω από το πλαίσιο της Ομοσπονδίας μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr