background img
banner
banner

Το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στην Βουδαπέστη!

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ 1ης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ERASMUS+ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «PEALS PHYSICAL EDUCATION – ACTIVE LIFESTYLE»

Η πρώτη διακρατική συνάντηση στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 «PEALS Physical Education – Active Lifestyle» πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 11 έως και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, στη Βουδαπέστη. Στη συνάντηση, παρόν ήταν και το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου που συμμετέχει στο πρόγραμμα, με καθηγητές και μαθητές του.

Σκοπός του προγράμματος PEALS είναι η ανάδειξη της αξίας του αθλητισμού και του ενεργού τρόπου ζωής στην βελτίωση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, στην ανάπτυξη σημαντικών κοινωνικών δεξιοτήτων (ομαδικότητα, τήρηση κανόνων και σεβασμός) και στην βελτίωση των εκπαιδευτικών επιδόσεων. Ο βασικός στόχος του προγράμματος είναι ο εμπλουτισμός του προγράμματος σπουδών της Φυσικής Αγωγής με νέες αθλητικές δραστηριότητες και τρόπους διδασκαλίας αυτών καθώς και η άντληση ιδεών για εκπαιδευτικά προγράμματα εκτός σχολικού ωραρίου με καλές πρακτικές φυσικών δραστηριοτήτων.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Ουγγρικό σχολείο «KOZGAZDASAGI POLITECHNIKUM ALTERNATIV GIMNAZIUM» που συντονίζει το πρόγραμμα με υπεύθυνες τις καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής, κυρίες Barbara Béres-Deák, Emese Gáti και Bernadett Boncz.

Δύο καθηγητές και πέντε μαθητές του αιγιώτικου σχολείου

Το 1ο ΓΕΛ εκπροσωπήθηκε από τους καθηγητές Πληροφορικής Διαμαντόπουλο Νικόλαο και Σπανό Ηλία, και τους μαθητές της Α΄ τάξης Κωστοπούλου Κυριακή, Ανδρικοπούλου Ανδριάνα, Μίχαλου Βαρβάρα και Ζαντέ Εμμανουήλ και την μαθήτρια της Β’ τάξης Μπαστογιάννη Βασιλική. Εκτός από την ελληνική και την ουγγρική ομάδα, στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης 2 καθηγητές και 5 μαθητές από καθένα από τα υπόλοιπα τρία σχολεία εταίρους του προγράμματος που είναι τα εξής: (α) το Λιθουανικό σχολείο «Sirvintu r. Gelvonu gimnazija», το Τσέχικο σχολείο «Gymnazium J.A. Komenskeho» και το Λετονικό σχολείο «Madonas Valsts gimnazija».

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες παιδιών του ουγγρικού σχολείου, με στόχο την πολιτισμική αλληλεπίδραση, τη στενότερη φιλία και την ανάδειξη της αξίας της φιλοξενίας.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr