background img
banner
banner

Ανταπόδοση αγάπης στο πρόσωπο του Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ  ΣΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ 

Το ελάχιστο που θα μπορούσε να προσφέρει η τοπική κοινωνία στον πνευματικό της Πατέρα, τον σεπτό Ποιμενάρχη, τον άξιο Επίσκοπο, που επί σαράντα έτη εμπνέει, καθοδηγεί, γαληνεύει, μάχεται και αγωνίζεται για την Ιερά Μητρόπολη και το ποίμνιό του, ήταν η τεράστια προσέλευση ανθρώπων κατά τον χθεσινό εορτασμό των ονομαστηρίων τού Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου. Ουρές σχημάτισαν το πρωί στο Επισκοπείο για να του ευχηθούν, ενώ το απόγευμα εκατοντάδες συνέρρευσαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο προς τιμήν του!

Και οι δύο εκδηλώσεις και ο τρόπος που πραγματοποιήθηκαν, φανερώνουν τη λαμπρότητα της χθεσινής ημέρας για την περιοχή, προκαλώντας συγκίνηση σε πολλούς και κυρίως στον ίδιο τον Μητροπολίτη, δεδομένου ότι επαναλαμβάνει την ειλημμένη απόφασή του να αποχωρήσει από τα καθήκοντά του, γεγονός που καθιστά πολύ πιθανό το να ήταν αυτή η τελευταία φορά που εόρτασε ως Μητροπολίτης. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο τοπικός Ποιμενάρχης είχε αρκετά χρόνια να δεχθεί κόσμο για ευχές κατά τα ονομαστήριά του.

Σημειωτέον ότι η εορτή του Μητροπολίτη ήταν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου όπου η Εκκλησία τελεί την ιερά μνήμη του αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων, ωστόσο, προκειμένου να παράσχει τη δυνατότητα συμμετοχής του ποιμνίου και για λόγους καθαρά πρακτικούς, η εορτή μετατέθηκε και έγινε χθες Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Η αναίμακτη Μυσταγωγία προσφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό της Φανερωμένης Αιγίου. Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης δέχθηκε επισκέψεις στην Αίθουσα Τελετών του Επισκοπείου, εκεί όπου οι χριστιανοί κατέφθαναν ο ένας μετά τον άλλο με συνεχή ροή, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα, μέσα σε ένα δίωρο, να περάσουν εκατοντάδες άνθρωποι που θέλησαν να ευχηθούν αλλά και να πάρουν την ευχή Του. Ο ίδιος, φανερά συγκινημένος, τους προσέφερε δώρα, προσωπικά αντικείμενα από τη συλλογή του.

Μία σπάνια μουσική εκδήλωση που σκόρπισε γαλήνη…

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μία σπάνια εορταστική μουσική εκδήλωση προς τιμήν του εορτάζοντος Μητροπολίτου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, με τη συμμετοχή της χορωδίας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, της χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής, του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου και της χορωδίας Αιγίου 1933. Ήταν δε τόσος πολύς ο κόσμος που προσήλθε, όπου ήταν γεμάτος ακόμη και ο εξωτερικός διάδρομος του Πολιτιστικού Κέντρου, καθώς και ο εξώστης, ενώ και εντός της αίθουσας, υπήρχαν πολλοί όρθιοι που παρακολούθησαν όλη την εκδήλωση! Οι παριστάμενοι εκστασιάστηκαν από τις μελωδικές φωνές των χορωδών και από τους μαγευτικούς ήχους, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες. Πρώτος μίλησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως π. Χρήστος Τσάκαλος, περί της ονομαστικής εορτής των χριστιανών. Ακολούθως και μετά από την χορωδία, ο π. Βασίλειος Πετρόπουλος έκανε αναφορά στον Άγιο Αμβρόσιο Μεδιολάνων, ο οποίος, -όπως είπε – ως Αρχιεπίσκοπος του σημερινού Μιλάνου, υπήρξε ηρωική μορφή των πρώιμων χρόνων του Χριστιανισμού. Έζησε το δεύτερο ήμισυ του 4ου αιώνος, εκοιμήθη δε το 397μ.Χ. Ο π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος μίλησε για την θέση του Επισκόπου εις την Εκκλησία, ενώ την όμορφη αυτή συνάντηση έκλεισε ο π. Χρήστος Τσάκαλος χαρακτηρίζοντας την εκδήλωση ως μία «καλλιτεχνική ανθοδέσμη για ανταπόδοση προς τον εορτάζοντα»…

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως άγιοι Πατέρες, οι δήμαρχοι Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Θανάσης Παναγόπουλος και Γιώργος Λαζουράς αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Δημήτρης Μπούνιας, οι αντιδήμαρχοι Βάσω Ψυχράμη και Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Διακοπτού Τάκης Βασιλείου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος και η πολιτικός μηχανικός Χριστίνα Αλεξοπούλου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr