background img
banner
banner

Σαν… καινούρια η πεζογέφυρα των Υψηλών Αλωνίων!

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΚΟΠΟΣ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ  ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΟΜΟΡΦΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ

Στην ανάδειξη της γραφικής πεζογέφυρας που ενώνει τα Υψηλά Αλώνια με την τοποθεσία «Μπούφαλο» προσανατολίζονται στον δήμο, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισής της. Από το τέλος αυτής της εβδομάδας η πεζογέφυρα παραδίδεται στους δημότες σαν… καινούρια και μπορεί να χρησιμοποιείται με ασφάλεια.

Ως γνωστόν, η πεζογέφυρα έκλεισε τον Οκτώβριο λόγω των σημαντικών φθορών που είχε υποστεί εξαιτίας του χρόνου και της διάβρωσης που προκλήθηκε, με αρκετά ξύλα να έχουν… εξαφανιστεί σε κάποια σημεία και να φαίνεται το… κενό, δημιουργώντας ανησυχία, κυρίως στους μαθητές των τριών σχολείων που γειτνιάζουν, οι οποίοι την χρησιμοποιούν συνέχεια.

Η αντίδραση της Τεχνικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και με αυτοψία και στην συνέχεια μελέτη, έγινε καταγραφή των εργασιών που πρέπει να εκτελεστούν τόσο για την καλυτέρευση της εικόνας όσο κυρίως για την ασφάλεια της πεζογέφυρας.

Μάλιστα, στις αρχές που έκλεισε με προστατευτικά, κάποιοι έσπευσαν να τα αφαιρέσουν, συνεχίζοντας να χρησιμοποιούν την πεζογέφυρα, αγνοώντας προφανώς τους κινδύνους.

Τελικώς, οι εργασίες ξεκίνησαν μετά από περίπου μία εβδομάδα και πλέον ολοκληρώθηκαν με την γέφυρα να φαίνεται ακόμη καλύτερη και από την αρχική της μορφή. Νέα ξυλεία έχει «πατήσει» πάνω στην γέφυρα, κλείνοντας με ασφάλεια κάθε σημείο και δημιουργώντας μία καλαίσθητη κατασκευή.

Πάλι ασφαλής και ελκυστική…

Όπως ανέφερε στο Protionline. gr   η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ΄΄είναι ένα πολύ όμορφο σημείο στην είσοδο της πόλης, με την πεζογέφυρα να έχει υποστεί μεγάλες φθορές με την πάροδο του χρόνου. Μετά την παρέμβασή μας αυτή θα καταστεί και πάλι ασφαλής και ελκυστική για τους πολίτες΄΄. Αναφορικά με το πότε ολοκληρώνονται οι εργασίες – παρεμβάσεις, η αντιδήμαρχος έκανε γνωστό πως ΄΄μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθεί, με τις κουπαστές και τον φωτισμό΄΄. Σημειώνεται ότι η μελέτη προβλέπει την τοποθέτηση όμορφου φωτισμού που θα αναδείξει περαιτέρω το σημείο.

Κατά καιρούς πάντως, τα προβλήματα φθοράς που παρουσίαζε η ξύλινη γέφυρα αποκαθίσταντο με πρόσκαιρες λύσεις. Αυτή τη φορά όμως, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας έκρινε πως η αερογέφυρα πρέπει να κλείσει και να εκτελεστεί συνολικό έργο που θα την επαναφέρει στην αρχική της κατάσταση, ώστε να χρησιμοποιείται άφοβα από τους πεζούς και να μην υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος ιδίως στα παιδιά των σχολείων της περιοχής. Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι αυτή η κατασκευή έχει ορίζοντα πολλών ετών, έτσι ώστε να μην χρειάζεται ούτε να δαπανούνται χρήματα κάθε… τρεις και λίγο, ούτε να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια αυτών που την χρησιμοποιούν.

 


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr