background img
banner
banner

Η Αιγιάλεια λέει «όχι ζώα σε κλουβιά»

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Στο ζήτημα της εκτροφής ζώων σε κλουβιά που αποτελεί βάναυση μεταχείριση, αντιδρά ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Φιλαράκια» συμμετέχοντας σε παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των ανθρώπων ώστε να μπει τέλος σε αυτό τον… εφιάλτη των ζώων. Σχετική ενημέρωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και σε μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου.
Όπως τονίζεται από πλευράς συλλόγου, ΄΄τα ζώα παραγωγής ζουν αναμφίβολα σε συνθήκες πολύ χειρότερες από αυτές των ζώων συντροφιάς. Μια μόνιμη αλυσόδεση με αλυσίδα ενός μέτρου φαντάζει ιδανική σε ένα ζώο που ζει σε ένα κλουβί όλη του τη ζωή. Ακόμα κι ένα παιδί θα μπορούσε να καταλάβει ότι αυτή η μεταχείριση είναι βάναυση: πρόκειται για ενσυναίσθητα όντα, ικανά να νιώθουν πόνο και χαρά. Η εκτροφή σε κλουβιά προκαλεί στα ζώα πόνο, καθώς περιορίζει σοβαρά τις κινήσεις τους και αποτρέπει να εκτελέσουν σχεδόν κάθε φυσιολογική συμπεριφορά τους΄΄.
Εκατοντάδες εκατομμύρια παραγωγικά ζώα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση ζουν έναν εφιάλτη. Χοιρομητέρες αναγκάζονται να θηλάσουν τα μικρά τους σε κλουβιά κουνέλια και ορτύκια περνούν όλη τους της ζωή σε γυμνά κλουβιά’ μοσχαράκια πολύ μικρής ηλικίας περιορίζονται σε ατομικά κλουβιά πολλές κότες εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμα και σήμερα μέσα σε κλουβιά, ενώ πάπιες και χήνες κλείνονται σε κλουβιά και σιτίζονται δια της βίας με σκοπό την παραγωγή φουαγκρά. Μπορούν όμως οι συνθήκες αυτές να βελτιωθούν. Σημειώνεται ότι η Compassion In World Farming ξεκίνησε μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία με συμμάχους φιλοζωικές ενώσεις σε όλη την Ευρώπη το Σεπτέμβρη του 2018 με λήξη τον Σεπτέμβρη του 2019. Στόχος είναι να ενημερωθούν οι πολίτες και να συγκεντρωθούν 1.000.000 υπογραφές ώστε το θέμα να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να αλλάξει η νομοθεσία, να γίνει πιο ανθρώπινη. Κάθε χώρα, σύμφωνα με τον πληθυσμό της, πρέπει να συγκεντρώσει έναν ελάχιστο αριθμό υπογραφών. Για τη χώρα μας ο αριθμός αυτός είναι 15.750 υπογραφές, όμως μέχρι τώρα έχουμε συγκεντρώσει κάτι περισσότερο από 1.000. Επειδή η καμπάνια είναι πανευρωπαϊκή, αν έστω και μια χώρα δεν συγκεντρώσει το ελάχιστο των απαιτούμενων υπογραφών τότε θα ακυρωθεί.
΄΄Μιλήστε στους γνωστούς και στους φίλους σας, παροτρύνετε όσους ξέρετε να ενημερωθούν και να υπογράψουν. Για την υπογραφή απαιτείται αριθμός ταυτότητας και τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται μόνο για αυτό τον σκοπό, δεν διαρρέουν. Αν θέλετε να γίνετε μέρος αυτής της μεγάλης προσπάθειας, αυτού του τεράστιου εγχειρήματος, μπορείτε να υπογράψετε απευθείας ηλεκτρονικά στην διεύθυνση https://thefriends.endthecageage.eu/ ή να επικοινωνήσετε με τον Φιλοζωικό Σύλλογο στο 26960 32320, στη σελίδα στο facebook «Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας» ή στην ιστοσελίδα μας https://fsa-strayanimalsgreece.gr/ και να δώσετε τα στοιχεία που χρειάζονται. Είναι μια σημαντική ευκαιρία, στο χέρι μας είναι να μην πάει χαμένη΄΄, σημειώνει ακόμη ο Σύλλογος.

Ανταπόκριση από μαθητές του 1ου Λυκείου

Μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου επισκέφθηκαν το 1ο ΓΕΛ Αιγίου για να ενημερώσουν κάποιους μαθητές της Α΄ Λυκείου σχετικά με τα τις συνθήκες που ζουν τα ζώα στα κλουβιά και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να το αλλάξουν! ΄΄Ευχαριστούμε την Σοφία Παπαζαχαροπούλου, την καθηγήτρια που μας κάλεσε στα πλαίσια του θέματος που έχουν στο μάθημα του Project και που φυσικά δεν είναι άλλο από τα ζώα αλλά και τους μαθητές που άκουσαν με ενδιαφέρον και ξεκίνησαν ήδη τη συλλογή υπογραφών΄΄, αναφέρει ο Φιλοζωικός, προσθέτοντας: ΄΄Μάθαμε πως τα ζώα έχουν συναισθήματα, ανάγκη για κοινωνικοποίηση, αναπτύσσουν δεσμούς και έχουν ένστικτα που πρέπει να ικανοποιούνται. Όλα αυτά όμως καταπατώνται κατάφωρα στις συνθήκες που ζουν τώρα, στα τόσο περιορισμένα και γυμνά κλουβιά που τους επιβάλλουμε να περάσουν όλη τους τη ζωή. Γι’ αυτό, αν κάποιος μαθητής σας πλησιάσει αυτές τις ημέρες ζητώντας σας λίγο χρόνο να σας ενημερώσει, μην τον αποπάρετε. Προσπαθεί για ένα καλύτερο αύριο, χτίζει το μέλλον που θέλει, και πρέπει όλοι να το στηρίξουμε. Όσοι συμφωνείτε και θέλετε τα πράγματα να αλλάξουν, μπείτε και υπογράψτε εδώ http://www.pedigree.gr/…/Pedigree-Ad…/6-months-free-food.asp΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr