background img
banner
banner

Με τους καλύτερους οιωνούς παρά τα προβλήματα…

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μέσα στην καρδιά του χειμώνα και το όμορφο ορεινό χωριό της Παρασκευής, γέμισε με μικρούς και με μεγάλους, που ξεκίνησαν από το Αίγιο για να τιμήσουν το Φιλοπροοδευτικό και Μορφωτικό Σύλλογο. Τα γραφεία του συλλόγου φάνηκαν για μια ακόμα φορά μικρά, το τραπέζι με τα εδέσματα που ετοίμασαν μόνιμοι και μη κάτοικοι της Παρασκευής έμοιαζε κι αυτό μικρό, απέναντι στην προσφορά. Αφορμή για τα παραπάνω η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του τοπικού συλλόγου!

Οι ευλογίες του ιερέα του χωριού π. Αγαθόνικου Τσάκαλου συνόδευσαν την κοπή της πίτας που έγινε το πρωί το πρωί της Κυριακής. Τα λόγια του ιερέα, που χαρακτήρισε τον σύλλογο ως «φιλί της ζωής, για το χωριό», θα μείνουν στη μνήμη όλων. Γιατί ήταν όλοι εκεί… Ελάχιστοι οι απόντες, οι περισσότεροι δικαιολογημένοι. Πολλά τα χαμόγελα, ακόμα περισσότερη η υποστήριξη στο σύλλογο και το έργο του. Τα μέλη του ΔΣ ευχαρίστησαν για μια ακόμα φορά τον ιερέα του χωριού για τη μόνιμη στήριξή του στο έργο του συλλόγου, τους εθελοντές που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν ανά πάσα στιγμή και όλους τους φίλους που συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλάι τους. Το 2019 δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερους οιωνούς για το Φιλοπροοδευτικό και Μορφωτικό Σύλλογο Παρασκευής.

Όσο για το φλουρί… ακόμα μάλλον το ψάχνουν! ΄΄Αν κι αυτό μπορούμε να το μοιραστούμε με όλους, όσους είναι στο πλάι μας και συνδράμουν, έκαστος με τον τρόπο του στο καλό του χωριού που όλοι αγαπάμε. Ας είμαστε όλοι τυχεροί και ενωμένοι στα εύκολα και στα δύσκολα και τούτη τη χρονιά!΄΄, όπως αναφέρεται εκ μέρους του Συλλόγου!

Υπόλογοι σε Αστυνομία και Πολεοδομία οι άνθρωποι του Συλλόγου- Σταμάτησαν οι εργασίες στο παλιό σχολείο

Η γιορτή για την κοπή της πίτας πάντως, από καιρό είχε προγραμματιστεί να γίνει στον ανακαινισμένο χώρο του παλιού σχολείου, ωστόσο οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, δεν το επέτρεψαν. Μετά από τρεισήμισι χρόνια εργασιών στο σχολείο μέσω της εθελοντικής προσφοράς μελών του Συλλόγου και με την βοήθεια δήμου και Τεχνικής Υπηρεσίας, δύο χωριανοί προχώρησαν σε καταγγελία για αυθαιρεσίες, κατηγορώντας το Δ.Σ. ότι δεν έχει λάβει την συγκατάθεση της Γ.Σ. και ότι καταστρέφει το ιστορικό κτίριο, καταστρέφοντας πινακίδες και αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία του κτιρίου. Προσέφυγαν έτσι στην Αστυνομία, την Πολεοδομία και σε άλλες υπηρεσίες ισχυριζόμενοι ότι εκπροσωπούν επιτροπή κατοίκων οι οποίοι είχαν υπογράψει και για την… περικοπή της πλατείας.

΄΄Βρεθήκαμε υπόλογοι όχι επειδή επισκευάζαμε τα σπίτια μας, όχι επειδή φράζαμε τα χωράφια μας, αλλά επειδή εθελοντικά επισκευάζαμε ένα δημόσιο κτίριο που μέρα με τη μέρα κινδύνευε με ανεπανόρθωτες ζημιές. Χρειάζεται οικοδομική άδεια για να ρίξεις γκρο μπετόν, χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας για να στήσεις σκαλωσιές, όμως επειδή το χωριό έχει χαρακτηριστεί κατολιθαίνον άδειες δεν εκδίδονται. Αποτέλεσμα: διακοπή εργασιών και πρόστιμο 2.175,11 ευρώ΄΄, αναφέρεται εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου στην εφημερίδα που εκδίδει, καταλήγοντας ως εξής: ΄΄Τώρα δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε. Τι θα γίνει με το πρόστιμο και με την διακοπή των εργασιών΄΄.
Τα έργα που απομένουν στο σχολείο είναι οι χρωματισμοί, η τοποθέτηση laminate (παραχώρηση του δήμου) και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση, παρεμβάσεις που δεν χρειάζονται άδεια ωστόσο είναι απαραίτητη η άρση της διακοπής εργασιών για να προχωρήσουν…


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr