background img
banner
banner

Λευκός… μανδύας χιονιού σε όλη την ορεινή και ημιορεινή Αιγιάλεια

ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΑ 12 ΜΠΟΦΟΡ!

«Παρενέργειες» και στην περιοχή είχε το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από προχθές τη χώρα. Η έντονη χιονόπτωση έντυσε στα λευκά όλα τα ορεινά αλλά και ημιορεινά τής Αιγιάλειας ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι και τα κύματα προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές στις παραλίες, με την Ανατολική Αιγιάλεια να πλήττεται περισσότερο. Είναι δε χαρακτηριστική η εικόνα απόλυτης καταστροφής που παρουσιάζει η παραλία της Αιγείρας…

Η πρόγνωση για την έλευση της φαινομένου «Ωκεανίς» -όπως ονομάστηκε, έθεσε σε πλήρη ετοιμότητα την Πολιτική Προστασία, είτε σε επίπεδο δήμου Αιγιαλείας είτε Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Κάπως έτσι, το πρόβλημα των απροσπέλαστων δρόμων λόγω χιονιά αποκαθίστατο εν τη γενέσει του, με τα συνεργεία και τα μηχανήματα να βρίσκονται επί ποδός και να επιχειρούν ασταμάτητα ώστε να διατηρήσουν τους δρόμους καθαρούς.

Αυτό έγινε το Σάββατο τόσο στην Πούντας – Καλαβρύτων από την Περιφέρεια, όσο και στην ε.ο. Αιγίου – Πτέρης και στους υπόλοιπους δρόμους προς τα ορεινά από συνεργεία του δήμου. ΄΄Σε γενικές γραμμές έχουμε τα συνηθισμένα προβλήματα αυτά που παρατηρούνται σε κάθε ανάλογο φαινόμενο του χειμώνα. Η κατάσταση είναι αντιμετωπίσιμη και ελεγχόμενη ωστόσο παραμένουμε σε επιφυλακή΄΄, ανέφερε χθες στην «Π» ο προϊστάμενος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χαράλαμπος Στεφανίδης, προσθέτοντας: ΄΄Εμείς επιχειρούμε στα σημεία που υπάρχει χρήζουν παρέμβασης είτε για αποχιονισμό είτε για ρίψη αλατιού, ωστόσο δεν μας έχουν μεταφερθεί έντονα προβλήματα από τους προέδρους των κοινοτήτων. Δεν γνωρίζουμε βέβαια εάν θα έχουμε παγετό ίσως στον δρόμο προς Κουνινά, ενδεχομένως τις βραδινές ώρες. Όπως και να έχει, ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στις μετακινήσεις του΄΄.

 

Πιο… βαρύ το κύμα στην Ανατολική Αιγιάλεια

Την ίδια στιγμή, έντονος είναι ο χιονιάς στην Ανατολική Αιγιάλεια. Είναι χαρακτηριστικό, όπως μετέφερε στο Protionline.gr  ο αντιδήμαρχος Ακράτας – Αιγείρας Γιώργος Γιοβάς, ότι στην Σελιάνα μέτρησαν 30 πόντους χιόνι χθες το πρωί, ενώ σε κάποια άλλα σημεία το χιόνι ξεπέρασε τους 40 πόντους! ΄΄Επιχειρήσαμε με μηχανήματα της Περιφέρειας και του δήμου Αιγιαλείας με μαχαίρι και αλατιέρα και γκρέιντερ να κρατήσουμε ανοιχτό το δρόμο προς Ζαρούχλα (19η ε.ο.), καθαρίστηκαν όλοι οι γύρω δρόμοι, ενώ ίσως δεν έχουν καθαριστεί ακόμη κάποιοι αγροτικοί΄΄, σημείωσε χθες το απόγευμα ο κ. Γιοβάς, αναφέροντας τις παρεμβάσεις που έγιναν με μηχανήματα του δήμου και στις 17η ε.ο. και 18η ε.ο. που συνδέουν την Αιγείρα με τα ορεινά της προς δύο κατευθύνσεις.
Χθες έγινε επιχείρηση καθαρισμού στην παραλία Ακράτας που είχε γεμίσει αμμοχάλικο και ξύλα καθώς και αυτοψία στον… κατεστραμμένο από την μανία της φύσης, παραλιακό δρόμο της Αιγείρας. ΄΄Δυστυχώς είχαμε καταστροφή στην παραλία Αιγείρας (φωτο), από την «Μουριά» ως τον Θολοπόταμο. Σε μία απόσταση περίπου 200 μέτρων, έσπασε ο δρόμος και καταστράφηκε και αγωγός που υπήρχε στο σημείο΄΄, σημείωσε ο κ. Γιοβάς.

Αυτοψία στην παραλία Αιγείρας

Να σημειωθεί ότι χθες έγινε αυτοψία στο κατεστραμμένο σημείο της παραλίας Αιγείρας, από τον δήμαρχο Θανάση Παναγόπουλο, τον αντιδήμαρχο κ. Γιοβά αλλά και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Φιλιππάτο, παρουσία των κ. Τομάρα και Ανδρουτσόπουλου και του προέδρου της Αιγείρας όπου εκτιμήθηκε η κατάσταση και έγινε μία πρώτη αναφορά στους εμπλεκόμενους φορείς,δηλαδή Περιφέρεια, Πολιτική Προστασία, Κτηματική Υπηρεσία κ.ά.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι με βάση μέτρηση που έγινε, ο άνεμος την στιγμή που τα κύματα κατέστρεψαν την παραλία, έφτανε τα 12 μποφόρ, κάτι πρωτόγνωρο όσο και επικίνδυνο για την περιοχή…

Σε ό,τι αφορά την πρόγνωση του καιρού, οι χαμηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν μέχρι την Παρασκευή κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την διατήρηση του χιονιού στα ορεινά και την επικράτηση παγετού, γεγονός που καθιστά τις μετακινήσεις ιδιαιτέρως επικίνδυνες.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr