background img
banner
banner

Μέχρι το Πάσχα ο εργολάβος για την Παλαιά Εθνική Οδό

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Την διαβεβαίωση ότι προχωρά η διαδικασία για την ανάθεση του έργου των παρεμβάσεων και αναπλάσεων για την Παλαιά Εθνική Οδό και πως πριν το Πάσχα θα έχει γίνει η ανάθεση ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες, έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Λύτρας, κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Ροδοδάφνη. Πρόκειται για έργο που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή παρέμβασης, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Συγκεκριμένο σχέδιο αλλά και προτάσεις από τοπικούς φορείς

Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης έκανε γνωστό ότι είχαν πραγματοποιηθεί παρόμοιες παρεμβάσεις και παλιότερα, ύψους 3,7 εκατ. ευρώ, ωστόσο δεν ήταν αρκετές. Για τους λόγους αυτούς, εξασφαλίστηκαν 12,5 εκατ. ευρώ με την ένταξη του έργου στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, που θα διατεθούν για την εκτέλεση συγκεκριμένου σχεδίου εκτεταμένων παρεμβάσεων και αναπλάσεων στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, από την Πάτρα μέχρι το Αίγιο, που προετοίμασε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Όπως έκανε γνωστό, ολοκληρώνεται η διαγωνιστική φάση και άμεσα αναδεικνύεται ο εργολάβος προχωρώντας σε παρεμβάσεις στον οικιστικό ιστό της περιοχής. Όμως, όπως είπε, εκτός από τα προγραμματισμένα έργα, θα κατατεθούν προτάσεις και από τοπικούς φορείς που θα αξιολογηθούν για το εάν πρέπει να μπορούν να εκτελεστούν.

Σε Καμάρες, Σελιανίτικα, Ροδοδάφνη

Τα έργα θα ξεκινήσουν από την Πάτρα, συνεχίζοντας στο Ρίο, τον Άγιο Βασίλειο, τα Αραχωβίτικα, το Δρέπανο, τον Ψαθόπυργο, τη Ζήρια, τις Καμάρες, τα Σελιανίτικα και φθάνοντας μέχρι το Αίγιο, προκειμένου να αρθεί η επικινδυνότητα της οδού και να αναπλαστεί μια περιοχή που έχει επιβαρυνθεί αρκετά εξαιτίας και των έργων στην Ν.Ε.Ο. Τα έργα θα αφορούν μεταξύ άλλων παρεμβάσεις, εντός οικιστικών ιστών, σε κόμβους, αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα, κατασκευή πεζοδρομίων, εγκατάσταση φωτισμού και αντικατάστασή του όπου κριθεί απαραίτητο. Ακόμη, προβλέπονται διαγραμμίσεις, στηθαία ασφαλείας και καθαρισμό των πρανών.

Τα συγκεκριμένα έργα αναμένονται από τοπικούς φορείς και απλούς πολίτες που έχουν δει, ειδικά τα τελευταία χρόνια, την καθημερινότητά τους να δυσκολεύει και πολλές φορές, κυρίως λόγω βροχοπτώσεων, να αναγκάζονται να περάσουν από δρόμο… απροσπέλαστο…


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr